Chemické přípravky na řasu

host - 37.94 (?) 
24.6.2009 2:26

Já si už myslím,  že boj proti řasám není o nákupu chemických či organických preparátů a oxidu všeho  . Už jsem toho přečetl hodně a pořád nemám jasný názor.  Myslím si tedy že stejně jako si po sobě uklízíme v kuchyni, v autě, nebo v králikárně, či po našich mazlíčcích tak by se mělo také uklízet v jezírku.  Na dně vysávám já a na hladině skimer. To je k nevíře co pochytáme věcí!!! Pak je potřeba optimální filtrace a určitě uv lampa.  Četl jsem, že vodní plocha má byt chráněna před celodenním svitem slunce ze dvou třetin. Buď časově nebo plošně. Nejlépe prý plošně a lekníny i jinými rostlinami. Listy leknínů jsou,,izolační desky,,a chrání život ve vodě před škodlivým zářením.  To jsou takové 3 hlavní podmínky pro čistou vodu a bez oblíbených řas. No a pak ta machinace s chemii, rašelinou, uhlím, skalicí a pod. by měla mít charakter jen jakési korekce. Ale abychom mohli umět korigovat tak musíme umět vyhodnocovat a předvídat. Předvídat a vyhodnocovat by mělo být levnější a účinnější něž dolévat roztoky. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz