Automatické dopouštění vody

host - 232.98 (?) 
25.9.2009 19:18

Tak ode dneška mám nainstalovaný regulátor hladiny Heissner Z 280. Regulátor mě trochu zklamal, je celý z plastu (na webu vypadal jako kovový). Je celkem velký, ale naštěstí se krásně vešel pod kámen kaskádky, takže není vůbec vidět.

Po zapojení by měl nechat klesnout hladinu o 2 cm a pak dopustit. Při zkoušení v kýblu se tak i choval, ale v jezírku dopouští hned i při menším poklesu hladiny, nevím proč, možná tam není úplně kolmo zabudován,...

Druhý nedostek - při dosažení hladiny se projevuje dost nepříjemným zvukem, asi jak se škrtí ventil, tak to vydává podivné zvuky. Ale časem se to trochu zlepšilo, teď jen trochu píská. Naštěstí to při tekoucí vodě přes kaskádku není šlyšet.

Takže nakonec vše funguje zatím jak má, voda se dopouští. Jen zvažuji že na přívod dám zavlažovací hodiny od Gardeny a nechám dopouštění jen cca hodinku denně, nechat regulátor stále pod tlakem se mi nechce, dokonce snad i výrobce to nedoporučuje (píše, že by se měl používat pod dohledem, asi se tak brání v případě selhání).

Celkem levně jsem tak vyřešil automatické dopouštění jezírka, sice to asi není nejprofesionálnější řešení a je vhodné asi jen do opravdu malých jezírek, ale nestojí to desetitisíce. Snad mi to bude stačit.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz