Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak obsáhlý příspěvek už tady dloho nebyl
CO se izolace takhle velkého jezírka týče, volil bych podle referencí od někoho, kdo podobnou nádrž má doma. Značka folie je zde podle mého druhotná, daleko větší roli bude jistě hrát pěčlivost toho, kdo ji pokládá a vaří. Jesli použijete alkor, Oasefol nebo nějaké jiné PVC by mi zas až tak netrápilo. Getoextilie je nezbytná, ale to myslím bude každý dobrý izolatér vědět :)
Pokud to myslíte s choevm ryb opravdu vážně, spodní výpusť je pro Vás ideální řešení, se stavidlem jsem se dosud u jezírka nesetkal :)
Co se UV lampy týče, nedovedu si představit, že si ji vyrobíte sám - a to mám myslím dost velkou míru představivosti :) Na Vaši námitku ohledně průtoku konstatuji, že na trhu existují UV lampy s regulovatelným průtokem podle výkonu UV zářiče uvnitř, což, když se nad tím zamyslíte, má logiku - vždyť ve finále má každý fakticky jiný reaálný průtok skrze lampu. Ten popis toho řešení, které uvádíte, se používá u komorové UV lampy - tam voda opravdu volně protéká kolem 10 55W zářivek - a tam je optimální průtok kolem 12 kubíků za hodinu

Píšete, že mechanickou část filtrace necháte na později - a já bych s ní naopak začal. Pojkud zachytíte vlanou část hrubé hmoty ještě před vstupem do aktivní části fitlru, zvýšíte jí výrazně učinnost, resp. snížíte její zátěž. Navíc Vám to usnadní čištění. Co se samotné konstrukce fitlru týče, existuje tolik řešení, že je těžké říct, které je lepší. Zkrátil bych to větou - do co nejmenší bedny nacpat co největší aktivní plochu - a to už se myslím rozebíralo v jedné z předchozích diskuzí. Pokud pak dál plánujete něco jako kořenovou čistírnu, zkuste do ní zavést vývod přímo z Vašeho fitlru - a nikoli přímo z nádrže

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika