Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

 Zrovna stavím jezírko cca 10x 10 m . Jezírkovou folii PVC 1mm jsem sehnal v Německu za 3,99 EUR/m2. Známí mi na základě vlastní zkušenosti poradili použít pod folii místo geotextilie staré koberce.

Ve sběrném dvoře jsem si jich mohl vzít, kolik jsem potřeboval.Zdarma.

Abychom se mohli v jezírku koupat a abych mohl jezírko čistit, položím na dno(na folii) beton cca 10 cm. Vstup do rybníka bude tvořit chodník z betonu a žuly. V lomu jsem nakoupil odseky, které vznikají při výrobě dlažebních kostek - cena100 Kč/ tuna. Zbytek stěn jezírka bude zatím z folie. V budoucnu však hodlám i stěny udělat ze žulových kamenů spojených betonem - proto jsem po obvodu stěn vyhloubil do dna příkop cca 4O cm široký a 50 cm hluboký tak, aby měly stěny pevný základ.

  Filtraci hodlám také řešit svépomocí. Protože mám velkou zahradu, budu ji řešit potůčkem (čerpání vody čerpadlem) - tak aby voda protékala zónami štěrku a písku a dále kaskádou 3 plastových nádob cca 2OO litrových. Určitě do jednoho použiji biomolitan -, do dalších jiné materiály . Můžete mi doporučit nějaký za rozumnou cenu ?  Na trhu je jich mnoho, ale jsou poměrně drahé (vzhledem k velikosti filtru, který potřebuji).

Může mi někdo poradit jak a z jakých rostlin vytvořit kořenovou čističku?

Zaujal mě rovněž nápad vyrobit si svépomocí UV lampu. Skutečně lze použít UV trubici do nějaké běžně vyráběné zářivky?

S pozdravem Pavel K.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika