Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

V přetížení biologické fitlrace bych si s Vámi Stando dovolil nesouhlasit.  Myslím že tohle má smysl řešit při velkém zatížení, běžném v ČOV. Ve velké většině jezírek je zatížení biologické části filtru řádově nižší, a k odtrhávání biofilmu dochází tak jako tak, spíše než hydraulikou jeho stářím. Při vhodně volené filtraci jste pak schopen celkem velkou část tohoto biofilmu separovat prostou sedimentací na konci komor. Ve filtrech s plovoucím mediem pak obvykle přímo na dně samotné komory - aspoň u Proficlearu se to děje určitě a počítám že podobné to bude u Nexusu.
U denitrifikace dokonce myslím že se anoxické zony tak jak popisujete nevyskytují v běžném filtru vůbec (předpokládám tedy 24 hodinový režim) a denitrifikace probíhá jinak než v ČOVkách. Zlé jazyky dokonce tvrdí že v jezírkovém filtru neprobíhá vůbec :)
Nemyslím že by předimenzování fitlrace bylo na škodu, biocenoza filtru má myslím docela velký adaptační potenciál a dokáže se včas přizpůsobit.
Přeju pěkný Nový rok

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika