Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Siveni na tom jsou podobně. Údajně v době, kdy by se měli třít, tak vzrůstá agresivita samců, ale zatím jsem nic nepozoroval. Možná je to tím, že mají dostatek potravy a jezírko je celkem velké (cca 150kubíků)  Jezírko je pod lipovou alejí, takže je zde velké množství přirozené potravy a zároveň tam mám automatické krmítko.

Je zajímavé, že někteří jedinci se rozhodli pouze pro přirozenou potravu. Usuzuji tak, podle velikosti. Ryby, které jsem nasazoval předminulý rok na podzim, mají více jak 1 Kg (kolem 40cm) ti se zdržují převážně v přední části jezírka, tam kde je umístěno krmítko. Jiné ryby ze stejné násady jsou spíš v klidnější zadní části a jsou podstatně menší cca 25cm a jsou daleko výrazněji vybarvení a to i jikernačky.

Přítok bohužel nemám, jde o recirkulační systém. Filtraci požívám Tripod Jumbo, ale vzhledem k obsádce a zátěži ze stromů a krmení je to málo. Předřadil jsem štěrbinový filtr a vortex používám, jako další komoru. Je zajímavé, že mi vortex nefungoval. Usadilo se zde jen minimum a stejně bylo vše na kartáčích. Sbírám zkušenosti, kde se dá, a zjišťuji, že všude funguje něco jiného. Byl jsem na radu i u Vás :-). (jsem ten s tím čerpadlem)      
Nyní stavím další jezírko cca 70kubíků a zde budu kombinovat stěrbináč se sítem 200mikronů, UV cca 150W biologickou filtraci cca 3kubíky a potok s rostlinami v kačírku (10metrů na délu 50cm na šířku, 30cm kačírku a 10cm vody na úroveň kačírku. Předpokládaný průtok cca do 20kubíků.
Hezký den všem
Karel

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika