Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dovolil bych si vstoupit do této, zcela nepochybně zajímavé debaty s menší skepsí při přímo úměrném porovnávání jednotlivých parametrů akvária a jezírka. Podle mého názoru to takhle přímo udělat nelze, protože z reálného hlediska se jedná o dva zcela odlišné "světy" s výrazně jinou vazbou na okolí. Zatímco akvárium budu brát jako jednotku s konstatním objemem vody, konstantním počtem ryb, konstantním, většinou umělém osvětlení, možná s více či méně konstantní úrovní krmení u jezírka je zcela odlišná situace.  Objem vody je sice dán objemem nádrže, ale do jezírka často prší (kdo ví co?), dopouštím vodu (v mém případě z povrchové studny, vím já co je v ní?), v jezírku v průběhu roku kromě ryb mám žáby, čolky, užovky, občas mě přistanou kačeny, atd... Ale hlavně kolem jezírka mám stromy, keře, víte co teď lítá vzduchem? Ano, část mě sebere skimmer, ale ne všechno. A co pyly, okolo zahrady mám pole, když neprší, občas se práší, atd..

Tím vším jsem jen chtěl říci, že zatímco akvárium je z hlediska výkonu filtru relativně předvídatelný a relativně snadno určitelný útvar, u jezírka bych doporučil volit množství filtračního media právě s ohledem na výše napsané.  Tedy bych se přimlouval k výraznému předimenzování nad rámec vypočtených hodnot.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika