Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Plastové válečky jsou v uvedeném filtru v malém množství, obecně tento typ filtru trpí malým množstvím filtračního media. My podobný filtr prodáváme pod označením Pondopress (hobby značka Pontec), a zvýšení objemu media (ať už jakéhokoli) je jedině plusem pro funkci filtru. Při troše šikovnosti dokážete s malou konstrukční změnou do filtru dostat media výrazně více, a klidně bych šel i do toho Siporaxu, finančně to nebude nějaká pecka, a uvidíte.
S druhy bakterií si nelámejte hlavu, v tom filtru, co máte, druhový výskyt těžko nějak ovlivníte, míra zdržení je ve filtru hrozně malá, počítám, že u toho máte čerpadlo, která dává nominální výýkon kolem 2500 l/hod (alespoň Pontec to má takhle v sadě), a tím je to více méně dané.

Jak píše Chemický Alí výše, do filtrů v akváriích se dávají ruzné typy filtračního media, a v těchto malých filtrech pro zahradní jezírka je tomu podobně, dokonce bych řekl, že zde jezírková technika se zpožděním kopíruje tu akvarijní.  Mohu se jen dohadovat, zda různá filtrační media jsou cíleně seřazena tak, aby nitrifikace a denitrifikace probíhala nějak řízeně, nebo je to jen prostá střelba do tmy, podle poučky "čím více různých druhů media ve filtru, tím větší šance, že na nich budou probíhat různé procesy".

Měl bych ještě otázky na Chemického Alího - jaké průtoky a jaké objemy media ve Vašich akvarijních filtrech máte, vzhledem k objemům čištěné nádrže ? Vybíráte filtr podle toho, jaké množství a druhy ryb v nádrži máte, nebo se řídíte jen objemem ? A mají vliv na výběr akvarijního filtru rostliny v nádrži ?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika