Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

To co píšete má logiku, koneckonců víme jak se rostliny rozběhnou v systémech ve kterých dodáváte CO2 do vody (dělá se něco podobného v jezírkách?:-))

Add měření dusíku - ano, v podstatě rutinně, navíc mám dobrý zdroj vody prosté sloučenin dusíku, takže pokud se objeví, je jaesné, že zdrojem jsou výkaly ryb a krmení. S akvárky je to navíc o to zajímavější, že bývají podstatně více zarybněné, než jezírka.

Bez najetého filtru je přestěhování skupinky ryb do akvárka poukázka na hromadný úhyn.

Nicméně je zajímavé, jak klesne hladina sloučenin dusíku u akavárka, ve kterém je malý molitanový filtr po té, co nainstalujete najetý výkonný (kvalitní) vnější filtr, nebo stejný filtr s novým filtračním médiem, osídleným setem denitrifikačních kmenů. Klesne opravdu během hodin až dní.

Jen na okraj, pracuji jen s kvalitními značkovými vnějšími filtry Juwel (Hagen), není to snobárna, jsou bezporuchové a nikdy netečou, což je největší bolest neznačkových vnějších akvariních filtrů..

Co jsem nezkoušel, ale výrobce siporaxu se tím chvástá je zpupné tvrzení, že Siporax prý funguje i při velmi malých, až minimálních průtocích, například prý v sáčku umístěný (v menším akvárku), schovaný za dekorace.Je to zcela v rozporu s tím co platí o ostatních, keramických a plastových médiích - v těch zastavíte oběh i jen na pár hodin a aerobní, anaerobní kmeny bez proudící vody odpochodují do věčných lovišť

Tvůrci siporaxu tvrdí, že je osídlen anaerobními i aerobními kmeny.

Jen na okraj- siporax je údajně apendixem  aplikovaného výzkumu, který byl provděn pro NASA, co je na tom pravdy netuším, bude Vám to tvrdit ale každý prodejce. Patří to tedy k marketingové storry, která může mít reálný základ.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika