Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mno pane Hrkale, proč to souvisí s proudící vodou netuším, je to jen empirie (nikoli má) je to naprostá klasika, chceteli v akváriích, a to i velmi velkých omezit vláknité řasy, začnete mimo jiné tím, že výstupní trysku vnějšího filtru nahradíte napouštěcí rampou - tj. trubkou s mnoha otvory v řadě, které mají v součtu podstatně větší průřez, než zmíněná tryska. Voda v nádrži proudí líným čůrkům napouštěcí rampy pomaleji a vláknitým řasám se daří hůře.

Add Siporax, nedivím se Vaší skepsi, akvaristiku mám jako koníčka už mnoho let a nějakou znalost jsem zde snad již získal. Proto mne Siporax nechal v klidu, v době, kdy byl uváděný na trh (je to jistě delší doba než rok). Pro nákup jsem se rozhodl až před nedávnou vodou, protož velmi konzervativní kolegové, kteří rozhodně nepodléhají marketingovým žvástům získali velmi dobrou osobní zkušenost s tímto médiem. Přemýšlím, proč má tak zajímavé výsledky, napadá mne, že kouzlo je právě v materiálu - jedná se o sklo, Keramika nikdy není zcela inertní a psotupně degraduje. Někeří výrobci filtračních médií a vnějších filtrů na tom založili své živobytí, Výhodné samozřejmě je prodávat takové médium jako "spotřební materiál".

Siporax je zajímavý tím, že podle všeho nabízí to, čemu by se ideální  "domeče" pro bakterie měl blížit. Uvidíme dál :-)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika