Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Většina komerčních prostředků na likvidaci vláknité řasy je založena na použití peroxidu vodíku. Krátkodobá oxidace způsobí narušení buněčné struktury vláknité řasy, která se po určitém čase rozpadne. Můžete tedy buď velmi draze nakoupit specializované produkty na odstranění vláknité řasy, nebo pokud umíte anglicky, na zde již zmiňovaném koiphen.com zadejte do vyhledávače sodium percarbonate. Vyjede Vám spousta zajímavého čtení a jen v kostce shrnuto, jedná se o látku používanou krom jiných jako bělící činidlo v pracích prášcích, nicméně jedná se o sloučeninu obsahující taktéž peroxid vodíku (hodně info najdete na webu). U nás se dá koupit za cca 60 Kč/1 kg a jestli jsem se správně dočetl, tak se do jezírka sype cca 0,7 kg na 10 m3 jezírka (jedná se o max. bezpečnou dávku). Po aplikaci dojde ke zničení řasy, kterou je nutné neprodleně posbírat (co nepobere filtr, tak odsát vysavačem, atd...) Při aplikaci dojde ke krátkodobému zvýšení Ph, je dobré jej průběžně kontrolovat.

Další možností je přímé použití technického peroxidu vodíku v koncentraci cca 3 l 30%ního H2O2 na 10 m3 jezírka. Zde ke zvýšení Ph nedochází, cena je o něco vyšší, než v předchozím případě.

Každopádně si uvědomte, že vláknitá řasa je přirozenou konkurencí řas, které jsou rozptýlené ve vodě. Pokud zlikvidujete vláknitou řasu, pravděpodobně budete bojovat se zelenou vodou. Holt příroda je stále mocnější než my. A co se týká použití modré skalice, co jsem se dočetl, tak patří mezi nejhorší jedy, které můžeme do jezírka dát. Různé druhy ryb reagují různě a zrovna koi kapři jsou na měď hodně citliví.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika