Postavení na orné půdě



Stránky: 1,  2,  3   
amidamaru - (13) - 56.14 (?) 
21.10.2012 21:46, zobrazeno: 38350x

Mám 2 pozemky spojené dohromady.Celkově to dělá 74 arů.Od bydliště je to 12 km.Úřady mi tam nechtějí povolit ani chatku, ani žádnou hospodářskou budovu, třeba na uschování nářadí.Stále se vymlouvají, že to je orná půda, že je v ochranném pásmu kopce, co je 30 km vzdálený.Okolí je zastavěno, ale já nesmím.Zahradní traktůrek, nebo sekačku, když potřebuji, musí ji přivést.Když je nepotřebuji, musím si je zase schovat do sklepa paneláku.Bohužel, porušuji domovní řád.Co mám dělat?Poradte.Nebo na koho se obrátit.Na koho tlačit, atd.Beru každou radu.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 75.62 (?), 21.10.2012 21:55

Na orne pude muzete zazadat o vyjimku na stavbu zemedelske stavby.Treba nejaky pristresek by nemusel byt neprekonatelny problem. Pojmenujte a dimezujte to treba jako sklad zemedelskeho nacini. Vzdy zalezi na konkretnim stavebnim uradu jak vylozi stavebni zakon.

Druha a schudnejsi cesta je postavit pristresek pevne nespojeny se zemi (podle zakona to neni stavba). To znamena, ze pokud postavite boudu, ktera nebude mit zaklady nebo zakotvene stojny, nemuze vam stavebni urad nic. Pokud jde jen o zahradni trakturek, sekacku a par kusu naradi, volil bych tuto cestu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 220.182 (?), 21.10.2012 23:22

I přístřešek postavený na sloupcícj z cihel je stavba (protože plní účel stavby), ale není to nemovitost, k umístění postačuje územní souhlas. Zkuste požádat o takto postavenou zahrádkářskou chatku (do 25m2, nesmí mít obytnou místnost, jen místnost pro přechodný úkryt před deštěm, nesmí obsahovat sociální zařízení).           Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 152.102 (?), 31.10.2012 14:25

Dnes je v náhledu na to, co je co, takový bordel, že dokonce zahradní chatka 4x4 m, tak jak se kdysi stavěly doslova z papundeklu, je považována za nemovitost kolosálního charakteru a obec chce za ni platbu 500 Kč za odvoz odpadů. Tak jako chce tutéž částku za nemovitost v obci. Naše zahrádkářská kolonie je za obcí a platíme stejně za odpady, jako bychom tam celý rok pobývali. Klimatické podmínky (podhůří až hory) nám ovšem umožňují pobývat na zahradě jen od dubna do září. Otužilé typy si mohou přidat měsíc na začátku a na konci zahradní sezony. Svoje skromné odpady si odvážíme domů. Přesto musíme platit za pytle, tj. odvoz odpadů jako obyvatelé obce. Odvoz odpadů nám však není zajišťován, vozíme si ho do místa trvalého bydliště. Máte někdo podobnou zkušenost?Jde s tím něco udělat?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 178.235 (?), 31.10.2012 19:45

Pokud prokážete, že obýváte buď tu nebo jinou stavbu jen tatáž rodina, pak byste neměli platit nic navíc.Dvojnásobný objem odpadu přece nevytváříte.Snad jen to dopravné...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 220.182 (?), 31.10.2012 22:45

V HK je to také tak, jen za chatku se platí poplatek v poloviční výši, než za byt. Žádné jednání (ani ÚS ČZS) nepomohlo. Přitom když jsme na zahradě, nejsme doma, že? Ale je fakt, že tam dali tři kontejnery a odpad nám odvážejí.  Být vámi, tak požaduji pravidelný odvoz odpadu (placení se asi nevyhnete), přece za to platíte wink.            Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 152.102 (?), 3.11.2012 8:08

To, co píšete, je skutečně logické. Ovšem obce si to vykládají po svém. My musíme v naší osadě platit tolik jako ostatní obyvatelé obce, protože jsme si prý zahrádky v kolonii i s chytkami koupili a tím se to stává nemovitostí a za tu se platí. Zajímavé je, že se poplatek nevybírá ani u zahrádek a ani v obci na hlavu, ale na nemovitost (bez ohledu, kolik lidí v místě nemovitosti (v našem příp. chatky je). A tak platíme 500 Kč za zahrádku jako moje kolegyně, která v příslušné obci bydlí v rodinném domku a jistě vyprodukuje s rodinou více odpadu než my na zahradě... Krom toho my na zahradě pobýváme pouze 6-7 měsíců kvůli klimatu - Jizerské hory). Pochopitelně platíme také odpad v místě trvalého bydliště, kde nám ho odvážejí. Kdežto ze zahrady si musíme zaplacené pytle odvážet sami a nebo svézt dolů do obce autem.Místo u zahrádek na odkládání pytlů nelze určit. Jednak nikdo nechce mít u zahrady skládku pytlů s odpadem a taky obec odmítla i toto svozové místo obsluhovat. Máme si to prý odvézt k nejbližší popelnici v obci. Už to vidím, jakou radost bychom udělali příslušnému majiteli domku... a tak to odvážíme domů a házíme do kontejnerů u paneláků nebo zajíždíme dolů do obce a tam to necháváme u samoobsluhy u kontejnerů na tříděný odpad. Taky máme obavy, že kdybychom nechávali pytle s odpadem u zahradek, tak se v tom budou okolojdoucí nenechavci hrabat a bude tam binec ...a co pro toto dělá Zahrádkářský svaz?! Nechá nás v tom.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 220.182 (?), 3.11.2012 13:19

U nás se ČZS snažil jednat, jenže se vychází z vyhlášky města HK a tak neuspěl. V místě bydliště platíme každý za osobu a v případě chatek za objekt (kdo chatku nemá, neplatí).  Ale jak jsem psala, aspoň tam máme kontejnery a 1x týdně je vyvezou...            Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 22.251 (?), 21.10.2012 22:23

Řešil jsem podobný problém, chtěl jsem postavit zděný hospodářský objekt na poli na kraji vesnice, ale nešlo to. Pole jsem změnil na zahradu a hospodářský objekt přejmenoval na zahradnický objekt. A už stavím. V tomto státě je nutný správný název a úředníci jsou spokojeni.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
amidamaru - (13) - 56.14 (?), 21.10.2012 22:49

A jak se Vám to podařilo změnit?Potřeboval jste nějakou žádost, nebo něco platil?Jsem totiž důchodce a v tomto se moc nevyznám.Už totiž přes 10 let se snaží o toto, nebo na pastvinu.Nevím na koho se obrátit.

Chtěl bych tam postavit něco,kde bych mohl i vegetit přes sezonu.přece je to jenom dálka a cesty se setsakra prodraží.I srny mi skoro celou úrodu sežerou.Taky mi nedali povolení na oplocení,ale už jsem to vyřešil.Kolem celého pozemku jsem posadil živý plot.Kdyby byly problémy,tak to budu uvádět jako větrolam.To už jsem zjistil.Dál nevím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika