Zakalená zelená voda



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
host - 52.161 (?) 
24.5.2009 21:30, zobrazeno: 139021x
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak napravit vodu v bazénu, která je zakalená a zelená. Postupovali jsme podle návodů, které jsou v diskuzi na tomto serveru. Tzn.: nejprve chloršok, druhý den vločkovač. PH i chlor měříme a před aplikací chloršoku je vše v normálních mezích. Vodu dopouštíme ze studny a filtraci pereme každý druhý den. Filtrace běží pořád. Postup jsme zopakovali již 2x, přesto je voda stále stejně zakalená a zelená. Nic se nevysráží, ani nepročistí. Viditelnost je cca do 50cm. Předem děkuji za rady, Petr
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 35.71 (?), 25.5.2009 14:27

Předně bych doporučil si koupit u Mountfieldu chemii AZURO-modrý blesk, je to trochu na jiné bázi a mne to vždy fungovalo.Dále předpokládám, že máte tvrdou vodu, pokud ji napouštíte ze studny, je potřeba tvrdost vody změřit, protože tvrdá voda tím, že obsahuje minerály dokáže vázat potřebný chlor v různých sloučeninách a na řasy toho moc nezbývá a dále má tendenci neustále měnit pH směrem nahoru a snižovat tím účinnost chemických přípravků, které aplikujete na minimum.Takže se může lehce stat, že to, co tam dáváte je téměř bez. účinku.  Základ- udržovat Ph a chlor v potřebných hodnotách při nepříliš tvrdé vodě, vše ověřovat měřením, já měřím vodu v extremně teplých dnech, kdy už se voda blíží ke 30 st. Celsia třeba 2x denně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 123.227 (?), 25.5.2009 16:13

Letos poprvé jsem řešil problém se žlutozelenou zakalenou vodou (krytý barén Desyoaux). Žádná řasa - díky větrnému počasí se pod kartáčema zastřešení dostal do vody pyl z kvetoucí řepky (a před tím nějaké stromy). Bere ho filtr 6 mikronů - ostatními proteče a jen je nabarví. Nyní již mám vodu čirou. Soused má pískovou filtraci a ještě se asi pořádně potrápí, než vodu dočistí. Doporučuji napřed zjistit, co vám vodu zabarvilo, než do ní zbytečně naperete spoustu chemie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 72.75 (?), 28.5.2009 12:19

lidičky pomozte. Dva roky jsme neměli jediný problém s vodou v bazénu. Naprosto křišťál.Před zimou jsme zastřešili, celou zimu voda průzračná dokonce se nehýblo za půkl roku ani Ph a Chlor po zimě v bazénu také zůstal. Po odzimování nám po třech týdnech zezelenala voda tak že ani jediný bazénář si s tím neporadil. A přitom Ph bylo v pořádku i ve vodě byl dostatek chloru. Zkoušel jsem jako obvykle vyzkoušený chloršok ale bez výsledku. Teď jsem se dostal do stádia že už po trojnásobném vločkování a vysátí řas mimo bazén je voda zakalená ale ještě trochu s nádechem zelené a na dno se ještě trochu uzasuje světle zelený prach z řas který se vůbec nezachytí ve filtru. Přemýšlím jestli ještě aplikovat modrou skalici a nebo jestli je to zbytečné. Četl jsem o tom mnoho příspěvků ale nevím kdy ji použít. Spousta lidí tvrdí 3g na 1m3 ale to už je prý jedovatá dávka? Poraďte mi prosím někdo. Když používáte modrou skalici kombinujete do toho ještě třeba chlorové tablety 3 v 1? Chtěl bych se dozvědět víc o modré skalici kdo ji používá, jestli se hned druhý den v tom mohou koupat děti při dávkování 3g/m3. Děkuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 169.43 (?), 7.8.2009 13:57
Rozhodně Vám pomůže od řas kombinace modré skalice, postačí 2 g na kubík vody, vločkovač a chlor v jakékoli podobě, nejlepší je ale Savo (chlornan sodný) abyste dosáhli koncentrace tak 2 - 3 g na kubík vody. Hned druhý den budete mít vodu jak má být a radostné koupání. Pokud použijete modrou skalici nebo měď v jiné formě, tak již je zbytečné používat tablety skombinacemi, protože měď nahrazuje funkci kombinovaných tablet. Měď samozřejmě nezastoupí chlór při čištění.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 4.194 (?), 23.8.2009 8:17

měli jsme ten samý problém. Nedokážu to vysvětlit, ale vždy když jsme napustili vodu ze studny tak byla zelená, zakalená a dělat jsme mohli cokoliv. Když jsme jí vyměnili za vodu z řádu bylo vše ok. Takže pro nás pravidlo ze studny NE.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 67.27 (?), 24.4.2010 8:16

Takze. Mame doma bazen s asi 28 kub. vody. po zime je vzdy zeleny az cerny. dopustim vodu na max co to jde. Vezmu hadici pripojim na skrimer a cisticku zapnu na ODPAD, nasadim na hadici vysavac a vysavam ten bordel primo do kanalu.dulezite je to vysat do kanalu a ne do filtrace nebo se toho clovek nikdy nezbavi. pak tam naliji 1 litr obycejneho sava za 30 kc. a doporucene mnozstvi vlockovace.ten si rozmicham v konvi a zaleju snim celej bazen. necham bezet filtraci asi 3 hodiny.Pak to cele vypnu a druhy den hned rano to znovu povysavam do kanalu a dopustim chybejici vodu. doliju dalsi litr sava a trochu vlockovace. filtraci necham bezet asi 5-6 hodin. dalsi den jen dovysavam zelene prouzky na dne bazenu prace asi tak na 10 min. No a voda je cista jako kristal. jo a davam 2 tablety a nechavam aby se minimalne rozpousteli. Potom je dobre procistit, povysavat bazen dle uvazeni asi 1 tydne. a obcas dolit savo. Pokud se voda zacne kalit mlecnet tak trochu vlockovace navecer a rano cistit. Mam to vyzkousene je to jednoduche a levne takze mnoho hlasu od vyrobcu bude proti. Vsichni vas budou presvecovat at si koupite drahou chemii a jine veci ktere stejne nepomahaji tak jako obycejne SAVO za 30 kc.  DESTON

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 114.135 (?), 20.5.2010 8:49

Po zimě jsem to měl čisté, jen bylo něco na dně. Tak jsem to trochu rozmet koštětem, že se to profiltruje. Od té doby s tím bojuju. Řasy to asi nejsoum neb to tak nesmrdí a navíc to nemá tu klasickou zelenou, ale spíš azurovou barvu. Taky jsem tam dával furt chlor, takže neměly moc šanci. Zkoušel jsem srovnat ph, nějaký algicid a vločkovač, ale nějak se to nečistí.
Napadá mě, zda tedy nepustit filtraci napořád, jak doporučujou. Mám ji zapínanou na noční, což je u mě 8 hodin denně. Nebo vyměnit písek, ale ten se zdá čistej.
Že by pomohlo savo? Proti zákalu asi ne. Nebo ta skalice? Ještě jsem zahlédl někde nějaký stabilizátor tvrdosti. Mám totiž vodu ze studny, tedy dost tvrdou. Díky za radu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 142.65 (?), 16.7.2011 13:22

Ahoj mužete poradit mame bezen poprve ma 3800l ze začatku sme nechavali jen chlorovaci tablety plavat v davkovači po bazenu asi po 10 dnech kdy sme sehnali chlor test sme zjistili ze tam skoro nic neni dala sme podle navodu chlor sok asi 27g na celi bazen promichali prvni v kbeliku s vodou a nalili do bazenu asi po hodine sme se sli podivat a voda v bazenu je uplne zelena je to tim že je tam toli řas?Sedne to na dno aby se to vysalo nebo sme udelali neco spatne nevytahli sme tu tabletku co plave po bazenu az po tom co to zezelenalo ja to tim, už sme si koupili savo na bazeny, ted sme tamnalili algestop proti rasam a čekame co to udela.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 108.21 (?), 23.5.2012 7:31

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat jak často dávkovat modrou skalici, vsude se jen dozvim cca 2-3g na 1m3 vody, ale nikde uz nikdo nepise jak casto??? tuto davku aplikovat, jednou jsem cetl, ze to tam nekdo haze 1 za 3tydny, ale jinak netusim... poradi nekdo, jak casto davkovat modrou skalici?

díky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika