voda v bazénu



   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12,  13,  14,  15   
   
host - 50.44 (?) 
17.5.2011 10:49

Pokud máte zelenou vodu, mohl by Vám pomoct přípravek proti řasám Bluespark. Mám ho vyzkoušenej a od té doby, co ho používám jsem neměl se zelenými řasami žádné větší starosti

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
      
multa64 - (14) - 90.22 (?), 2.6.2011 10:43

Zdravím všechny,
máte prosím někdo zkušenosti s odsáváním dna a stěn bazénu od zeleného svinčíku(řasy to nejsou, ty se začnou vytvářet až později)?Když použiji chlor (savo),tak během 3 hodin mi voda zezelená, jak brčál.Při neustálém filtrování se asi tak za týden vyčistí, ale to zelené se usadí všude, na stěnách, dně,na schůdcích prostě všude.Odstraňování je velice náročné a nepříliš úspěšné.Písková filtrace a vysavač to nebere a vrací se to zpět, takže vlastně jen zakalím vodu.Jediné, co pomáhá je odsávání tenkou hadicí ven z bazénu a dopouštění vody.Neskutečně pracné a málo účinné.Dokonce jsem uvažoval o pořízení druhé fitrace, kde bych míto písku použil molitanovou drť, případně vatelín, jak jsem se tu někde dočetl.Musí mít ale dostatečný výkon, aby razantně odsála ten kal ze dna i stěn(hadice je bohužel nedostatečná).Teď jsem narazil na netu na různé filtry a jeden jsem objednal. Nevím ale jestli to bude fungovat, jestli ten kal vložkou neprofrčí zase zpět do bazénu.Přivítám jakoukoli zkušenost s tímto problémem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 152.156 (?), 9.6.2011 0:04

Dobrý den, můžete mi někdo poradit s těmito problémy:

Na dně bazénu se nám přes zimu usadil vodní kámen (nerozpustil se ani odvápňovačem) a jak byla voda v bazénu zelená, tak se obarvil a dno vypadá jako by bylo stále špinavé a nevím jak se toho zbavit.

Máme vodu ze studny a je pěkně tvrdá. Dle testru mám stále vysokou alkalitu vody, všude se píše, že se má snžit, ale nikde jsem se nedočetla čím. Ani v obchodě mi neporadili, čím to snížit.

A ještě jsem se chtěla zeptat, na snížení PH používám kyselinu solnou (chlorovodíkovou), PH se sníží, ale brzy se zase zvýší, nevím jak moc a jak často kyselinu do vody můžu lít, aby nás to při koupání "nesežralo".  Máme cca 30m3 vody a minulý týden jsem tam nalila 2 litry a nyní je již PH zase vysoké. 

Děkuji za rady           

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 53.220 (?), 12.6.2011 17:37

Meli jsme uplne stejny problem - bazen totalne sezelenal, steny, dno, schudky - vsechno. Vysovanim dna to bylo jenom horsi, promichalo se to a byla z toho brecka... Tak jsem sla do OBI a zeptala se primo prodavacky a poradila mi zazracny pripravek - uz nevim, jak se to jemonovalo, ale byla to takova krabice, v niz byly dva pripravky (na krabici bylo pouze napsano, ze je to na niceni ras jiz narostlých, ne jako prevence). Stalo to 450 korun. Prijeli jsme v devet vecer, dle navodu jsme nasypali kolem sten a doprostred hladiny nejdriv jeden pripravek, chvilku pockali a pak druhy. Zacalo to bublat a nechali jsme to na noc. Rano - svete div se - na hladine silena bilo-zelena srazenina. Zapli jsme filtraci, vsechno to skimmer vcucnul a voda hezky cista ;) Pak jsme jeste nalili savo jako chlorsok (specialni na bazeny) a bylo. Nicmene ted se potykame s bilou vodou a chlor je i po tydnu na hladine 3, coz je silene vysoko a pH pod 7,7 nedostanu. Zkusim zitra sodu na prani, co tady doporucovali, tak doufam, ze to bile skaleni zmizi a hlavne chlor klesne, protoze v tomhle se bojim koupat. Kdyby nekdo mel radu, jak se toho mleka zbavit (krome te sody na prani ci kyseliny), tak budu rada!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 245.29 (?), 13.6.2011 6:47

Soda se dává když je pH nízké.Na vysoké tu kyselinu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 30.110 (?), 29.6.2011 18:57
Uvidím jak si s tím poradíme my:-) bazén 28kubíku vody, nejprve napušteno 3kubíky studniční vody, zbytek z vodovodu, srovnáno Ph a Chloršokem ošetřeno, poté voda zezelenala/zhnědla ale druhý den voda téměř čistá, poté uplně krásně čistá... jenže jak se koupeme a děti cákají vodu z bazénu chtěl jsem dopustit cca 2kubíky vody opět ze studny(z té samé jako poprvé) do vody kvality 1A :-) a když jsem to provedl druhý den voda začala být nazelenalá/nahnědlá.takže jsem provedl: Srovnané Ph, použitý ChlorŠok předepsaná dávka... Máme zastřešení a když jsem to dnes odpoledne oddělal voda během hodiny dost slušně ještě víc zelená... Ph 7,2 Chlor na hodnotě vysoké... Tak se ptám pokud někdo tuší- je to vlastně stejný proces jako když jsem to udělal při tom prvním napuštění? tzn. voda studna 2kubíky+voda z kohoutku 26kubíku. přidán chloršok-voda zelená-puštěný filtr-druhý den voda čistá, poté luxusní. Je ale možné že bych mohl udělat něco víc, než jen čekat jak to do zítra dopadne:-) třeba snížit Ph? není při tomto lepší mít Ph nižší než 7,2? mohl bych to ještě na noc upravit. Snad jsem to posal trošku srozumitelně, případně upřesním:-) Hezký den.všem..
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 88.250 (?), 19.7.2011 0:37

Dobrý den,

při hledání vhodného bazénku na zahradu, jsem se dostal až na tyto stránky. Představoval bych si docela malinký bazének ve formě laminátové skořepiny rozměru cca 2.20 x 3.5(4) x 1.2 hloubky - s protiproudem (asi do 10m3), aby bylo možné udělat nějaké to tempo "na místě". Jenže jak jsem si tak postupně pročítal problémy uživatelů těchto ' vymožeností ', tak mě nějak opouští chuť něco takového realizovat - když pominu skutečnost že to celé bude něco stát, tak se budu muset stát nuceným ůdržbářem - chemikem této technologie, a tiše si dokola opakovat,...  ta voda co se v ní cachtám je opravdu zdravotně nezávadná... ta voda je opravdu o.k (i když jsem do ní nalil a nasypal půl drogerky ... - // -, - // -, :o)) 

Jsem dost na vážkách jestli se do toho pustit. Bazénoví prodejci žádné problémy nevzpomínají - všude jsou na obrázcích jen nádherně průzračné vodní hladiny. Inu byznys je buzines :o)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 209.121 (?), 19.7.2011 7:08
Podle mého názoru to ve Vašem případě není o bazénu, ale o tom, jestli něco chcete, nebo ne. Úplně stejně může reagovat ten, který si vybral zájezd a na obrázcích viděl krásné moře, ale nadává na dlouhou, únavnou cestu, nebo ten, který chce na výlet do hor a vidí jen ty krásné výhledy a vrcholky a najednou nadává, že tam musí šlapat do takového kopce, o stavbě RD svépomocí nemá cenu psát, pokud bych to vzal ze stejného pohledu dům na obrázku a vše od prvních povolení, pozemku až po vlastní nastěhování. Pokud máte takovou vůli, raději se dívejte na pěkné obrázky. Já jsem rád, že jsem byl a musel být vychován tak, že jsem musel projevit snahu a nic nám nespadlo samo na stůl. Ty obrázky bazénů jsou pravdivé, ale asi byste, jako firma, která nabízí bazény nefotil na upoutávku vykopanou díru, domíchávač, nebo lidi, kteří na slunci pracují….. Ale bazén je jeden krok a druhý je jeho údržba a způsob údržby. To je volba majitele bazénu i jeho vizitka a jde to bez drogérie :-). Obecně je ale asi lépe, když si hned na začátku řeknete, že to nechcete, neboť na to nemáte ať už trpělivost, znalosti nebo odvahu realizace, než něco začít, a aby vznikl pouze nedokončený památník nějakého snu :-(.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 88.250 (?), 19.7.2011 9:28

Ale bazén bych samozřejmě chtěl, jen mě odrazují ty možné (-a pravděpodobné) problémy kolem, až se dílo zrealizuje..

Když jste se zmínil o výchově, - také jsem byl vychováván k práci, jsem člověk živící se rukama (řemeslník) - a kutil, před nedávnem jsem si (sám) dostavěl nový komín, teť dodělávám skoro dvoukubíkovou ocelovou akumulační nádrž pro topení, plánuju výrobu a instalaci solár. kolektorů také svépomocí (to ale nejdříve příští rok) - a s tím právě souvisí mnou zamýšlený bazének - abych měl kam odvádět přebytky tepla z kolektorů v letních špičkách - prostě spojit příjemné s užitečným...

Jenže když čtu všechny ty problémy související s udržením použitelné vody pro koupání, tak jsem na rozpacích. Nějaký jednoduchý způsob jak udržet čistou vodu v bazénu asi neexistuje... (?)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 211.20 (?), 19.7.2011 11:57
Teď popisujete, co jste udělal pro vytápění, existuje nějaký jednoduchý způsob? Existuje, ale není levný. Třeba sůl. Ale ta vyžaduje titanový výměník a zařízení není s neomezenou životností.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12,  13,  14,  15   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika