Problém se zahradním bazénem



Stránky: 1,  2   
host - 183.216 (?) 
9.3.2020 9:18, zobrazeno: 5944x

Dobrý den, co se starým nevyužitým malým bazénem 3x3 s každé strany.

Máme na zahradě starý navyužitý bazén a neustále se v něm udělá kálná voda a řasy vodu musím stále vylévat z bazénu s kýblem a už nás to obtěžuje a navíc, blízko plotu má soused strom ořech na podzim nám do bazénu stále padá od sousedova stromu nepořádek už jsme z toho s manželkou vyčerpaný jak neustále musíme čistit ručně bazén od listí a vylévání kalné vody z bazénu.

Poradíte nám prosím, zda se dá koupit nějaká speciální hadice se kterou bychom mohli vypouštět zakálenou vodu abychom nemuseli stále brát    na to kyble a vylévat špinavou vodu a popřípadě, co byste nám ještě poradili, když ten starý bazén nevyužíváme a navíc by bylo potřeba tam udělat nový odpad a vše udělat nové. Finance na to nemáme abychom vše okolo bazénu dali dopořádku.

Už jsme s manželkou v důchodu a my už nevíme co s tím bazénem dělat. V noučata zatím nemáme tak nevíme, zda ten bazén zrušit nebo co s tím. Předem děkujeme za vaše náměty a vaše zkušenosti ohledně nevyužitého zahradního bazénu.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 189.109 (?), 9.3.2020 9:48

Jakoukoli hadicí vodu z bazénu vypustíte.

Ochránit bazén před listím lze plachtou za pár korun.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 183.216 (?), 9.3.2020 11:32

Jenom jsme se slušně zde zeptali co znevyužitým starým bazénem a zda se dá koupit nějaká hadice která by vypustila kalnou vodu z bazénu. Soused mi povídal,  že se prý dá koupit nějaká  specielní hadicí ale už mi neporadil konkrétně jakou.

Jsme původně s paneláku a nedávno  jsme se  nastěhovali po  švagrové do starší chalupy kde tento starý bazén  už tu byl před námi a jelikož s bazénem nemáme zkušenosti, tak proto jsme se ptali na tyto problémy ohledně bazénu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 189.109 (?), 9.3.2020 12:51

Na oba případy jsem už odpověděl - pokud se chcete koupat, musíte vodu filtrovat (filtračním čerpadlem). Mimo sezónu třeba přikrývat plachtou, aby do něj nic nepadalo.

Co se týká vypouštění - ponoříte (jakoukoli, nejlépe co největšího průměru) hadici do vody, aby se naplnila vodou. Pak jeden konec (drže jej ucpaný, aby do něj nevnikl vzduch) přehodíte přes okraj bazénu dolů na zem, a voda sama vyteče.

To platí ale pro nadzemní bazén - tzn. opět je to na vás, abyste upřesnil, zda náhodou tento bazének není zakopaný v zemi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 183.216 (?), 9.3.2020 17:53

Ano tento bazének je zakopaný v zemi voda se naplňuje ze spodní zemně samo od sebe takže mi tam vodu vůbec nenapouštíme ale naplňuje se samo.

Jinak do budoucna bychom ten bazének chtěli využít ale až budeme mít vnoučata zatím musíme ten bazének udržovat tak, že si na podzim si na něj položíme plachtu kvůli nepořádku listí zitra půjdeme koupit tu hadici na vypouštění vody tak jak jste psal. Tak zitra v obchodě nám také poradí jakou hadici koupit aby se vyřešil tento problém s vypouštěním vody z bazénu.  

A mimochodem, já se určitě hádat s vámi nechci nemám důvod. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 247.74 (?), 9.3.2020 18:11

Hadice vám zřejmě v tomto případě nepomůže. Aby to samo odteklo, musíte mít vypouštěcí konec hadice níže než konec ponořený v bazénu (tzn. nadzemní bazén nebo bazén ve svahu). Zakopaný bazén na rovině vysajete pouze nějakým čerpadlem (v tomto případě asi jakékoli levné kalové čerpadlo, případně i na čistou vodu do určitého průměru částic, pokud je voda pouze kalná a neobsahuje větší částice).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 183.216 (?), 9.3.2020 19:53

Zdravím, děkuji Vám mnohokrát za Vaši užitečnou a skvělou odpověd. Určitě se podle toho zařídím moc jste mi pomohl. Díky moc.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 33.201 (?), 9.3.2020 23:16

Mít v bazénu čistou vodu je dost pracné. V zásadě chce bazén (navíc nekrytý zastřešením) dost práce. Zaráží mne, že píšete, že se Vám dostává voda spodem - pak by to znamenalo, že máte spíše jezírko a ne klasický bazén s nepropustnými stěnami.  Nepíšete nic o konstrukci bazénu (beton, plast, plech..). I to je důležité pro další rozhodování.Znovu opakuji: kolem bazénu je dost práce, ke kvalitnímu využívání budete potřebovat fitr+ čerpadlo, něco na vysávání nečistot (jde to připojit k čerpadlu filtru),  bazénovou chemii, plachtu, solární kolektor na ohřev vody (bez něj bude koupací sezóna krátká) a bezpečný přívod elektřiny pro čerpadlo. Zde je třeba mít kvalitní jištění proudovou ochranou..Voda je lepší z městského rozvodu, je čistá a stabilizovaná. Ze studny je sice levnější, ale rychleji se kazí

Z mých dědečkovských zkušeností výrazně doporučuji ohrazení bazénu, který není nadzemní, dokud nebude vnoučatům tak kolem 5 let.

A až jim bude kolem 15 let, tak zase k Vám masívně jezdit přestanou.

Kupte si jednoduché kalové čerpadlo (tak kolem 1000 Kč) s plovákovým spínačem. Ten vypne čerpadlo, když bude voda vyčerpaná - snadno se toiž stane, že člověk dělá něco jiného, zapomene čerpadlo vypnout a to se bez vody spálí.

 S listím bude problém, bez plachty to nepůjde.Pak ovšem nastává otázka, jak ji jednoduše při provozu sundávat a kam ji dávat, aby se nezašpinila.

Dost by Vám pomohlo zastřešení, jenže kvalitní je dost drahé (desítky tisíc). U kulatých bazénů je navíc komplikovanější. Levné tzastřešení trpí větrem a nevydrží potřebných cca 10 let.

Takže vidíte, že koupání v bazénu je zaplaceno dosti velkou prací i náklady.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 33.201 (?), 9.3.2020 23:25

Ještě doplněk k předchozímu: nějak jsem automaticky předpokládal, že máte bazén  o rozměrech několika metrů délky a  šířky. jestližře máte nějaký malý, je  to pak jednodušší na údržbu. Napište rozměry. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 183.216 (?), 10.3.2020 18:58

Dobrý den, bazén jsem dvakrát měřil a vychází nám to stále na 

D 3m Š 3m a hloubka 1m jinak bazén je betonový a je zapuštěný do země a není tam žádná izolace. Jinak voda se v bazénu stahuje ze spodní země a prosakuje to skrz beton. Zhruba je ted' v bazénu asi 60 cm vody. Když ji vyčerpáme s kyblema, tak do tří dnů se v bazénu voda dostane zpět.  

Jinak Vám také moc děkuji za Vaše zkušenosti je vidět, že tomu velmi dobře rozumíte moc hezky jste nám to napsal vysvětlil,   je to pro nás velmi poučné   a velmi užitečné.   Moc děkujeme každá rada je pro nás přínosná.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika