Modrá skalice ano či ne?



Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 216.160 (?)
22.6.2013 15:25

Velice oceňuji Vaše předchozí příspěvky o bazénové chemii, jsou pravdivé, věcně správné a naprosto souhlasím i s Vámi uváděnou logikou používání většiny chemikálií, jak je popisujete. Osobně bych se tak nebál racionálně dávkovaného chlornanu sodného, ale budiž.

Příspěvek o koloidním stříbře mě ale dostal, nic ve zlém, ale je to snůška historicky cenných a překonaných tezí, namíchaných s populistickými výkřiky o zlých lékařích opalujících se za peníze farma průmyslu na tropických ostrovech. Lidově řečeno jsou to hlouposti.

Stříbro mělo v historii medicíny svojí nezanedbatelnou kapitolu, ale naprosto právem bylo vytlačeno chemoterapeutiky a antibiotiky.  A víte proč? No to je jednoduché, na velkou část infekčních agens nebylo v praktické medicíně dostatečně účinné, nebo nepoužitelné.

Do roku 1990, kdy se kolidní stříbro používalo v lécích frekventně byla Argyrie pozorována častěji.nicméně, s rostoucím počtem zpráv o problémech spojených s požitím stříbra (včetně střevních vředů, ), a s vývojem účinnějších alternativ v podobě moderních léků  začalo být kolidní stříbro významně vytlačováno. Na základě bezpečnostních studií došla FDA k závěru, že riziko používání stříbrných výrobků přebíjí veškeré výhody této léčby a v srpnu 1999 FDA vydala své závěrečné rozhodnutí o zákazu používání koloidního stříbra nebo stříbrných solí ve více farmaceutických výrobcích.

Je naprosto hrubou demagogií tvrdit, že stříbro v koloidní podobě je neškodné a pacientovi jej můžeme dávkovat lopatku na uhlí. Ano, vykazuje nízkou toxicitu. Nicméně  jsou popsány  i případy předávkování - Spotřeba velké dávky koloidního stříbra může způsobit kóma, pleurální edém, a hemolýzu. Koloidní stříbro je také toxické pro kostní dřeň a může vyvolat i agranulocytózu. Toxické účinky anorganického stříbra orální konzumaci, ve velkých dávkách, jsou velmi podobné poleptání.

Argyrie (chronická intoxikace stříbrem s prjevy na kůži či očích) může při neuvážlivém používání kolidního stříbra ale hrozit a není zdaleka tak banální jak se snažíte tvrdit.

Vypadat po zbytek života jako táta Šmoula není právě to pravé ořechové. Mezi nejfrekventnější zdroje stříbra z pohledu toxikologa popisuje medicína kontaminovou potravu, pracovní intoxikace, ale nejvíc jsu to tzv. alternativní "léčiva" a vyvíječe kolidního stříbra  o kterých si šogoři myslí, že když je to "alternativní" a nevyrobily to ty hnusné farmaceutické firmy, mohu to užívat bez omezení . Požité sloučeniny stříbra se v organismu částečně vstřebají a asi 2-4 % jsou zachycena ve tkáních. Pokud jsou ionty stříbra požívány delší dobu v dávce  nad schopnost ledvin a jater tento prvek vyloučit, začne se Ag ukládat ve formě nerozpustných selenidů a sulfidů stříbra ve vnitřní vrstvě kůže. Dodpadající světlo následně katalyzuje foto -redukci iuontů stříbra     na kovovou formu (podobně jako u fotografického procesu tvorby negativu), kovové stříbro je ve tkáni následně oxidováno a vznikající Ag-iontse váže se sírou a selenem do nerozpustných sloučenin. Vzniká krásná pigmentace, která je   neodstranitelná.

V příloze je příklad dámy, která chronické infekty nosní dutiny nechtěla řešit těmi hnusnými výrobky farmaceutických firem a tak často kapala právě kolidní stříbro. Nevypadá skvěle?


Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
               
Kečup - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (73) - 16.118 (?), 18.7.2012 17:42

Zdravím všechny bazénáře, já používám vodu ze studny. Bohužel jako většina studní tvoří velmi tvrdou vodu  (zásaditou) >21,01°dH, 7,6 pH,  celkovou alkalinitu >240 mg/l.Tak mám vystaráno na začátek sezóny.
SRAŽENÍ pH: Po sražení pH v bazénu dávám kyselinou solnou - chlorovodíkovou (v drogerii 2l asi 50Kč)  Klidně tam dám 2l - plastový kýbl na 10l naberu vodou z bazénu, naleju do toho tu kyselinu - opatrně na výpary!! Nikdy obráceně!!! Promíchám a rozleju do bazénu. Zapnu filtraci ať se to promíchá. Po 1/2 hodině je kyselina zneutralizovaná a po 3 hod. se dá koupat. PH spadla na 6,8 pH a alkalinita spadla na 80 mg/l a podle výsledku buď opět přidám přiměřeně kyselinu, nebo jestli se srazí PH moc (což pochybuju) časem se o trochu zvýší tak opět zase znovu (podle toho jakou máte alkalinitu). Pozor  (HCI) snižuje pH skokově. Logaritmická závislost zase určuje fakt, že při pH lišícím se o jeden stupeň se koncentrace H+ liší desetinásobně, při hodnotách např. 6 a 8 je pak rozdíl v koncentraci H+ už stonásobný.
Kyselina sírová 38% (zastarale též vitriol) - obvykle pro snížení pH bazénové vody platí: 30 ml kyseliny sírové sníží pH 1000 l (1 m3) vody o 0,1. Kontrolujte pH 1x týdně, ale postačí i 2 x do měsíce – snažte se pohybovat v rozmezí pH 6-8 (optimální pH: 6,5 - 7,4).
Ph znížíte kyselinou chlorovodíkovou (HCI) nebo sirovou (H2SO4),jsou silnější (dá se tam míň na litry), než kyselina octová, může i kyselinu citrónovou (finančně se nevyplatí).Jinak řečeno, bazén máte v hodnotě 7,6 pH a to v několik m3, smícháním s menčím pH se sníží.Destilkou, dešťovou která má okolo 7pH bude te potřebovat několik m3.Běžná dešťová voda má pH asi 5,6! Ve znečištěných oblastech s vyšší koncentrací oxidu siřičitého v ovzduší dochází k podobné reakci za vzniku kyseliny sírové. Taková srážková voda má pH velmi nízké (cca 3 nebo i méně) a je označována jako kyselý déšť Kdežto kyseliny se pohybují okolo 0 – 1 pH, tak tam dáte pár litrů.Nebo můžete vodu hnát přes rašelinu (ta je taky kyselá), ale kdo by se koupal v rašeliništi.Nebo můžete obohacovat vodu CO2 je oxid uhličitý, sloučenina, jejíž molekulu tvoří dva atomy kyslíku a jeden atom uhlíku.CO2 se vyskytuje v atmosféře ve velmi nízké koncentraci (0,036 %) a ze vzduchu se dostává do vody. Je poměrně dobře rozpustný a ve vodě tvoří část jeho molekul kyselinu uhličitou (H2CO3), což má za následek např. nízké pH dešťové vody – kapky vody se při průchodu atmosférou obohatí o CO2 (a o další látky). Podobně se při styku se vzduchem obohacuje jakákoliv voda, včetně destilované – proto její pH klesne, necháme-li ji v neuzavřené nádobě.
Pozor na běžné domácí změkčovače vody – většinou fungují tak, že Ca2+ a Mg2+ nahrazují dvěma kationty Na+. To nás sice zbaví tvrdosti, ale vzroste celková mineralizace a vodivost, Proti vodnímu kameni sice tyto změkčovače zabírají, sodík není řešením!!!
Nebojte se po 3 hodinách se můžete koupat kyselina se neutralizuje s rekcí sloučenin vápníku a hořčíku.
Při prvním napuštění dávám modrou skalici 2-3 g na 1000 l. Modrá skalice je fungicid, brání rozvoji řas (=bazén nekvete). Dávkuje se jednorázově na počátku sezony. Modrá skalice je, aniž se to všeobecně ví (a už téměř vůbec to nepřiznají prodejci bazénů a příslušenství) běžnou součástí tzv. "Trio" tablet. Kromě kyseliny trichloisokyanurové obsahují zpravidla ještě asi po 2% síranu měďnatého a síranu hlinitého. Je otázkou do jaké míry může být měď rozpuštěná v bazénové vodě škodlivá, bohužel se to pozná až po určité době. Doporučuji vzít v úvahu a použít selský rozum. Je dobré položit si otázku, v jaké koncentraci se měď běžně vyskytuje v okolním prostředí, v potravě, vodě atd. a jakou máte v bazénu.
Když váš bazén dostane jinou barvu  (zelenou, šedou, kalnou) nepadejte panice. Kupte si Síran Hlinitý Al2(SO4)3,(známej jako kamenec). Používá se především jako flokulační (vločkovací) činidlo při čištění pitné a odpadní vody a jiné. V důsledku hydrolýzy klesne pH. Běžná dávka se dává 0,1 – 10,0 mg/l, může te i více podle znečištění. Rozředit v teplé vodě v kýblu a rozlít po hladině. Rozmíchat vodu a hlavně vypnout filtraci. Voda se zakalí do bílé barvy, jako kdyby to bylo mléko. Nechat 24 h. ustát., nabalí na sebe nečistoty, které vysajete. Já vodu netlačím přes filtr ale ven. Voda dostane jiskru, je jako křišťál a změkne. Koupíte to u dobré drogérii. Já ji nakupuji váženou v drogéri v ul. Zlatnická, okolo 40 Kč za kilo. Ale pozor podle EU musíte mýt kyblíček označený i s logem jak značí bezpečnostní list. Už to není že vám to dali do igelitky. Jinak nádobu vám prodají ale bude vás to stát jako 1 kg vločkovače.
Chlor, ač ničí bakterie a má oxidační účinky, není pro bazénovou vodu právě ideálním dezinfekčním prostředkem. V reakci s organickými sloučeninami (pot, moč, organické nečistoty) vytváří takzvaný vázaný chlor, který způsobuje podráždění, alergie, ale také charakteristický nepříjemný chlorový zápach. Kromě negativních vlivů na lidské zdraví chlor ničí povrch bazénů a vytváří různé sloučeniny, tzv. trihalogenmetany, které zvyšují riziko rakoviny jater, tlustého střeva, konečníku, ledvin i močového měchýře. Proto už ho nepoužívám, dříve za totality jsem používal Chloramin 2g na 1 m3.
Chlordioxid (ClO2) se stává čím dál více vyhledávanější alternativou pro oxidaci a dezinfekci vody jako náhrada za doposud používaný chlor. univerzální dezinfekční prostředek - ať je to dezinfekce pitné nebo průmyslové vody, dezinfekční účinek není závislý na pH hodnotě vody, i při vysokých hodnotách pH, dlouhotrvající dezinfekční účinek díky mnohem déle než Chlor, jeho dlouhodobé stabilitě v potrubí redukce biofilmů v potrubích a zásobnicích, dokonala ochrana systémů před  řasami ale i Legionelami nereaguje se čpavkem netvoři chlorfenoly a jine páchnouce sloučeniny, tak typické produkty chlorace netvoři sloučeniny typu THM ani jiné chlorované uhlovodíky (AOX) a jine, které jsou všeobecně považované za rakovinotvorné. Biofilmy jsou vrstvy mikroorganizmů a mimobuněčných látek. Tyto, často slizovité nebo houbovité vrstvy jsou kolonizovány bakteriemi legionel, pro než je toto prostředí ideálním k jejich dalšímu množení. Hlavní problém: biofilmy jsou extrémně odolné vůči běžným dezinfektantům.Na rozdíl od chlornanu jsou směsné oxidanty schopné odstranit nejen vlastní biofilm, ale také polysacharidový substrát, který biofilm vytváří, aby se přidržel na podkladu. Takže odpadnou šlemy na stěnách a hlavně v rozvodu vody k filtraci.
Chlordioxid je poměrně nestabilní plyn a je proto obtížné jej skladovat nebo transportovat. Jedině co se prodává, tak jedna německá firma, si dala patentovat roztok který se dá transportovat, jmenuje se Duozonu 100L.
Já si tento koncentrovaný Chlordioxid vyrábím na místě, mám z dvou složek (40 ml), 4 litry (ClO2). v normě 252-2004 Sb. v platném znění říká že Oxid chloričitý max 0,8 mg/l (0,8 ppm)  v pitné vodě. Dávkování se udává 1-3ml/m3 - pro pitnou vodu, 5-10 ml/m3 - pro vodu v plaveckých bazénech, 5-25 ml/m3 - pro chladící a užitkovou vodu. Při koncentraci 0,3 ppm je schopno už spolehlivě zredukovat bakteriální zatížení z hodnoty okolo 1000 KTJ/ml prakticky na nulu v průběhu několik minut.

oxid chloričitý (ClO2 )
oxid chloričitý (ClO2 )


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 227.249 (?), 20.7.2012 4:24

"Já si tento koncentrovaný Chlordioxid vyrábím na místě, mám z dvou složek (40 ml), 4 litry (ClO2)". Prosím Vás, mohol by ste túto infomáciu bližšie rozviesť. Ďakujem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 163.143 (?), 21.7.2012 23:24

Podívej te se na novou diskuzi "Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu", tam je vaše odpověď.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
radian - (1) - 88.3 (?), 27.7.2012 10:54

Dobrý den. Vidím jste fundovaný člověk a tak se zeptám. Dříve a možná i dnes se používají účinné prostředky na dezinfekci studní na bázi solí stříbra. Jeden z prostředků se dá koupit v lékárnách pod názvem Sagen. K dezinfekci vody se používal dusičnan stříbrný, ale pokud vím je toxický i pro člověka nejen pro bakterie. Používala se jednorázová aplikace do vody. Po nějaké době se dusičnan stříbrný deaktivoval reakcí se znečištěnou vodou a ta se pak dala pít. Jsou tyto prostředky vhodné i k dezinfekci bazénu?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Kečup - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (73) - 16.118 (?), 2.8.2012 3:34

Ano, použití Sagenu k dezinfekci vody je taky další možnost volby. Výrobek má 98,7% kuchyňské soli jako plnidlo a 1,3% dusičnanu stříbrného, který má antiseptické vlastnosti.  O sagenu píšou že je dráždiví ale jinak si přečtete že dusičnan stříbrný se dodnes používá jako roztok který je kapán do očí novorozeňat k zamezení nakažení pohlavně přenosnými chorobami od infekční matky.  Já si myslím že je tady bojkot na používání koloidního stříbra. Jediné, co se veřejnost dodnes od „lékařských odborníků“ doslechla bylo, že koloidní stříbro patří do říše mastičkářů, ba dokonce, že jeho užívání je nebezpečné.  A tito „profesionální mlžiči“, mnohdy odměňovaní fešáckými dovolenými na pacifických ostrovech, se neštítili užívat jakýchkoli prostředků.  Farmaprůmysl to nechce připustit že stará věc fungovala a příchodem vynálezu penicilínu se koloidní stříbro úmyslně zapomnělo. Staři Řekové jedli a pili ze stříbra, zrovna tak jako i mnohé jiné kultury celého světa. Pionýři divokého západu dávali stříbrný dolar do nádoby s mlékem, když chtěli, aby zůstalo čerstvé. Zvláště důležitá je možnost využití koloidního stříbra jako neškodného konzervačního prostředku pro zásoby vody - tyto nádoby ale musí být zároveň chráněny před světlem a nesmí být z kovu. Americká NASA používá stříbro pro udrženi jakosti vody pro kosmonauty. Koloidní stříbro je bezpečné, netoxické, působí jako antibiotikum, zabíjí více než 650 patogenů, ničí houby a plísně, zabíjí parazity, neshromažďuje se, nedráždí sliznici, nevytváří závislost, neobsahuje volné radikály.  Čistí vodu, působí protizánětlivě,  dezinfikuje,  je bioasimilační, nedráždí oči.
Vždyť se prodává Ionizátor, je zařízení, které udržuje bazénovou vodu s 90% úsporou chlóru, nebo jiných chemických látek používaných k desinfekci bazénové vody. Pracuje na bázi řízeného uvolňování iontů mědi, stříbra a zinku, které ničí bakterie a řasy. Elektrody je slitina stříbra, mědi a zinku.  Něž použít Sagen, tak jsem kdy si koupil stříbrný drát o čistotě 99,94 ve firmě Safina, mám stříbro i ve studni a v bazénu pískové filtraci (stačí i stříbrný řetízek). Dá se i vyrobit i vyvíječ koloidního stříbra do bazénu.  Otázka je taky finanční. Používaní koloidního stříbra se nedoporučuje při zvýšené citlivosti na metalické stříbro.

Kečup

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 216.160 (?), 22.6.2013 15:25

Velice oceňuji Vaše předchozí příspěvky o bazénové chemii, jsou pravdivé, věcně správné a naprosto souhlasím i s Vámi uváděnou logikou používání většiny chemikálií, jak je popisujete. Osobně bych se tak nebál racionálně dávkovaného chlornanu sodného, ale budiž.

Příspěvek o koloidním stříbře mě ale dostal, nic ve zlém, ale je to snůška historicky cenných a překonaných tezí, namíchaných s populistickými výkřiky o zlých lékařích opalujících se za peníze farma průmyslu na tropických ostrovech. Lidově řečeno jsou to hlouposti.

Stříbro mělo v historii medicíny svojí nezanedbatelnou kapitolu, ale naprosto právem bylo vytlačeno chemoterapeutiky a antibiotiky.  A víte proč? No to je jednoduché, na velkou část infekčních agens nebylo v praktické medicíně dostatečně účinné, nebo nepoužitelné.

Do roku 1990, kdy se kolidní stříbro používalo v lécích frekventně byla Argyrie pozorována častěji.nicméně, s rostoucím počtem zpráv o problémech spojených s požitím stříbra (včetně střevních vředů, ), a s vývojem účinnějších alternativ v podobě moderních léků  začalo být kolidní stříbro významně vytlačováno. Na základě bezpečnostních studií došla FDA k závěru, že riziko používání stříbrných výrobků přebíjí veškeré výhody této léčby a v srpnu 1999 FDA vydala své závěrečné rozhodnutí o zákazu používání koloidního stříbra nebo stříbrných solí ve více farmaceutických výrobcích.

Je naprosto hrubou demagogií tvrdit, že stříbro v koloidní podobě je neškodné a pacientovi jej můžeme dávkovat lopatku na uhlí. Ano, vykazuje nízkou toxicitu. Nicméně  jsou popsány  i případy předávkování - Spotřeba velké dávky koloidního stříbra může způsobit kóma, pleurální edém, a hemolýzu. Koloidní stříbro je také toxické pro kostní dřeň a může vyvolat i agranulocytózu. Toxické účinky anorganického stříbra orální konzumaci, ve velkých dávkách, jsou velmi podobné poleptání.

Argyrie (chronická intoxikace stříbrem s prjevy na kůži či očích) může při neuvážlivém používání kolidního stříbra ale hrozit a není zdaleka tak banální jak se snažíte tvrdit.

Vypadat po zbytek života jako táta Šmoula není právě to pravé ořechové. Mezi nejfrekventnější zdroje stříbra z pohledu toxikologa popisuje medicína kontaminovou potravu, pracovní intoxikace, ale nejvíc jsu to tzv. alternativní "léčiva" a vyvíječe kolidního stříbra  o kterých si šogoři myslí, že když je to "alternativní" a nevyrobily to ty hnusné farmaceutické firmy, mohu to užívat bez omezení . Požité sloučeniny stříbra se v organismu částečně vstřebají a asi 2-4 % jsou zachycena ve tkáních. Pokud jsou ionty stříbra požívány delší dobu v dávce  nad schopnost ledvin a jater tento prvek vyloučit, začne se Ag ukládat ve formě nerozpustných selenidů a sulfidů stříbra ve vnitřní vrstvě kůže. Dodpadající světlo následně katalyzuje foto -redukci iuontů stříbra     na kovovou formu (podobně jako u fotografického procesu tvorby negativu), kovové stříbro je ve tkáni následně oxidováno a vznikající Ag-iontse váže se sírou a selenem do nerozpustných sloučenin. Vzniká krásná pigmentace, která je   neodstranitelná.

V příloze je příklad dámy, která chronické infekty nosní dutiny nechtěla řešit těmi hnusnými výrobky farmaceutických firem a tak často kapala právě kolidní stříbro. Nevypadá skvěle?


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Kečup - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (73) - 16.118 (?), 5.7.2013 4:14

Nechtěl jsem reagovat na článek, ale neodolal jsem. Myslím si, že diskutovat o vnitřním používání (orálně) koloidního stříbra na tom to vláknu sem nepatří, tady řešíme bazénové úpravy vody. Otázky o možných vedlejších účincích koloidního stříbra a tvorbě resistence byly důkladně zodpovězeny již v publikaci Imunní koloidním stříbrem, autora Dr.J.Piese. Jeli stříbro obezřetně užíváno, není nutné se obávat vedlejších účinků. Budu mluvit jenom o používání stříbra k desinfekci vody, jak jsem se zmínil používání pro léčebné účely, není tady místo. Používání Ag, je ekologicky nezávadný čistící systém určený k desinfekci vody v bazénech je to metoda založena na řízené ionizaci. Je to nejúčinnější cesta k likvidaci choroboplodných bakterií a řas. Obvykle používaný chlór nebývá při jejich ničení zdaleka tak úspěšný a navíc může vážně poškodit lidské zdraví. Vždyť se prodávají tyto přístroje, používá se to v bazénových center, ve vodárenství, k uchování vody na delší časy a takto vodu mají upravovanou i astronauti na kosmických lodích. V tom nevidím žádný problém.wink

cryingJe velice smutné že věříte FDA, která se angažuje v plánu zasahovat do obchodu a záměrně eliminovat různé společnosti vyrábějící potravinové doplňky z trhu. Dělá pod zástěrkou zlepšení bezpečnosti spotřebitelů. Stojí za zmínku, že fašistické vlády minulosti eliminovali svobodu zdraví a zdravotní volbu jako nutnou podmínku pro zotročení populace a vymytí mozků. Jak oznámil magazín OMNI (z května 94), není to nic nového, protože FDA schvaluje zabijácké drogy jako na běžícím pásu: „… 51% léků schválených Federální agenturou pro potraviny a léčiva představuje vážná rizika a může vyvolat nepříznivé reakce, vedoucí k těžké trvalé invaliditě či úmrtí". CDC, John´s Hopkins University a New Jersey School of Medicine odhadují, že na předepsané léky každoročně umírá na 80-120,000 Američanů. Toto zvěrstvo souvisí jen s penězi a už nemá vůbec nic společného se zdravotnictvím.

Vaše popisovaná argyrie, musím apelovat na zdravý rozum a pokud to nepomůže, tak už zbývá jen povzdechnout si: "Komu není shůry dáno, ………." Argyrie je však výhradně kosmetický stav charakterizovaný trvalým namodralým zbarvením pleti, nezpůsobuje žádné fyzické potíže a nemá žádné jiné známé vedlejší účinky. Tyto lidi, si to většinou uvědoměle způsobili sami, buď pili velké množství koloidního stříbra nebo pracovali v stříbrných dolech, kde se dostali velké částice do těla a ledviny je nemohly vyloučit z těla. Osud známého Paula Karasona, který pil vodní suspenzi jemných stříbrných částeček dvakrát denně aby vyléčil ekzém. Pak až do své smrti lékařům tvrdil, že je modrý od narození. Po jeho smrti, toxikolog Alexander Gettler však vytěžil z jeho orgánů tolik stříbra, že si z něho mohl nechat odlít kulku. ve své závěrečné zprávě uvádí Gettler odhad celkového množství stříbra v Modrém mužovi v rozmezí 90 - 100g. Ta fotka dámy „Rosemary Jacobs“. Často a ochotně citovaná není dle své vlastní výpovědi obětí koloidního stříbra – ale dusičnanu stříbrného, tedy soli stříbra. indecision

Na to si musíme zvykat, že informace se dá použít i obráceně když je vytržená z kontextu. Přesně stejný je když budu tvrdit že používání protijedu (též antidotum) se nemá, protože plno lidí bylo usmrceno po nechtěného použití jedu když byly uštknuti, třeba od hada.wink

Co mnozí nevědí: již prostřednictvím stravy přijímáme denně až 90 mikrogramů stříbra a nejvyšší přípustné hodnoty u pitné vody se v Německu pohybují u 100 mikrogramů na litr a v USA u poloviny. Z pitné vody je organizmem přijato asi 10 procent v ní obsaženého stříbra.

Zmíněná problematika se poslední dobou dostala na přetřes také díky masivnímu rozvoji využití nanočástic stříbra pro tvorbu antibakteriálních povrchů na textilu (obvazy, nepáchnoucí ponožky apod.). Dosud provedené výzkumy však ukazují, že stříbro, které se z těchto materiálů uvolní při styku s pokožkou, zůstává lokalizováno v jejích vnějších vrstvách (epidermis) a dále neprostupuje. Zmodrání tímto způsobem tedy nehrozí…smiley

Myslím si, že by to mohlo stačit, tak se nechat vytočit fu. FDA. crying

Zakončil bych tuto slohovou práci citátem , jak se píše v románu z r.1984 od George Orwella, „Velký bratr tě sleduje“. cool

PS.snad mě nechytnou.

Přeji krásný víkend. Kečup.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Ilda - (2) - 243.247 (?), 9.9.2014 11:41
Může se HCl dávat do laminátového bazénu, který je upravován solonizaci? Kolik HCl do 30 m2?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 209.120 (?), 11.8.2014 15:19

Modrá skalice má na obalu předepsané dávkování. 3g na 1000 l vody je neškodné a dříve se používala k likvidaci řas v městských bazénech. není důvod si myslet, že najednou sežral moudrost světa a co dříve neškodilo je nyní životu nebezpečné. Tak to jistě ne. On je dnes kdekdo chytý až do nebe.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 11.8.2014 15:39

síran měďnatý má výhodu v tom, že se neodvětrá jako chlór a nezreaguje jako ozón. Trochu se jej ztratí při srážení vloček a následně odkalením filtru, ale to doplní běžná kombinovaná tableta, takže vlastně je samostatně rozumné dávat modrou skalici při úvodním napuštění bazénu při výměně vody. Na kůži nevadí či dokonce omezuje vliv kožních problémů. Komu vadí jsou čtyřnozí mazlíci, pokud chodí pít bazénovou vodu.

Jak píšete, ideální byla pro městská zařízení bez cirkulace přes filtry (fontány, kašny,...). V doporučeném dávkování nevadí ani rybám, pokud mají potravu dodávanou extra (přikrmováním).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika