Kalná až mléčná voda v bazénu



Stránky: 1,  2,  3,  4   
Madidan - (1) - 237.154 (?) 
7.8.2009 21:07, zobrazeno: 119688x
Dobrý den, potřebuji poradit, pořídili jsme si v květnu bazén a poslední asi tři týdny se nám nedaří vyčistit vodu, je zelená a poslední dobou i skoro mléčná.Nyní již nevidím na dno, používáme čistící prostředky, prostředky na udržení hladiny chlóru, i na udržení hladiny Ph. To je v normě, chlór je o malinko vyšší. Bazén filtrujeme přes pískovou filtraci, proplachujem pravidelně, ale i tak se nedaří... Nedávno jsme si koupili jiskřič a vločkovač na sražení řas a podobně... poradí prosím, někdo, kdo s tím má větší zkušenosti??děkuji Marian
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 29.6 (?), 11.2.2010 12:17

Pokud děláte proplach pravidelně každý týden, tak ani jinou barvu voda mít nemůže! Proplach je NUTNÉ dělat až když je zanesený písek a to při zastřešeném bazénu může být i měsíc.

Nejlepší je zajít do bazénové firmy a tam vám jistě dobře poradí ja s vodou. Alespoň u nás v Pelhřimově to tak funguje! :)

Přeji hezký den Tomáš

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 156.237 (?), 15.6.2010 7:33

dobry den taky mam kalnou vodu a nedari se me to vycistit poradte me prosim jak na to

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 126.96 (?), 7.6.2015 8:47

Dobrý den. Také jsme měli mléčnou vodu. Rada zní 2 deci obycejneho kuchyňského octa. Z vody se vysráží tvrdost a je to v pohodě.😉

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 210.52 (?), 24.6.2015 8:07
Zdravim podobne zoufalce, jako jsem ja a nas bazen. Mame to podobne. Bazen 29m3, voda jiz 4 roky z vlastni studny. Neustale problemy s vysokym Ph, srazim tez kys.solnou, ale voda take stale mlecna, dno nevidime. Manzel stale nadava, ze to neni bazen, ale zumpa..pridavala jsem i modrou skalici, vcera jsem uz v zoufalstvi nalila vlockovac, melo to do rana klesnout ke dnu a pak, ze to vyluxuju.. Tak se mi zda, ze tam jako posledni instanci pujdu nalit ten ocet, potazmo nasypu kys. citronovou... a pak uz fakt nevim😂
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Pavla z Brna - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (108) - 48.212 (?), 24.6.2015 8:29

Jestli okyselujete prostredi solnou nebo jinou kyselinou je úplně jedno. Řekla bych, že organické kyseliny (octová, citronová) mohou vodním mikroorganismům více chutnat - slouží jim jako zdroj uhlíku.

Chyba by mohla být ve vodě že studny, obvykle obsahuje více minerálních živin než vodovodní. Kdybych neměla možnost napouštět bazén vodou z vodovodu, investovala bych raději peníze do cisterny s pitnou vodou než do chemikálií na údržbu bazénu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
J.f.K - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (322) - 244.2 (?), 24.6.2015 8:34

... a jakou máte filtraci?

Obdivuji naivky, kteří si myslí, že bez filtrace a s tvrdou vodou budou mít křišťálově průhlednou vodu.

Jsou tři zdroje zákalu :

  • rozpuštěný vzduch - odstátím se část odvětrá a dále se dá rozpustnost vzduchu snížit solením (mořská voda je průhlednější, protože je slaná). S každým doplněním vody zákal stoupá.
  • nesedimentující kal - buď jej rozpustíte (kyselinou HCl - ale nedoporučuji) nebo jej srazíte do vloček a odfiltrujete (standardní doporučený postup). S každým doplněním vody zákal stoupá.
  • řasy a znečištění - zabijete desinfekcí a odfiltrujete. 

Takže zapomeňte na ocet či HCl a začněte se Savem a vločkovačem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 210.52 (?), 25.6.2015 14:20
Diky za pekny privlastek, ale naivka skutecne nejsem. Filtraci mame piskovou, loni po 3 letech provozu meneny pisek. Kazdy rok bezuspesne konzultuji nas problem v drogerii v Pisku, kde uz asi slyseli(co se tyce bazenu)lescos.Pan me vzdycky vyzpovida, co PH, chlor, filtrace, tablety... nakonec konstatuje, ze delam vse spravne, ale ze je na vine opravdu asi ta zelezita a dusicnany prekracujici voda ze studne... vlockovac nezabral, ocet taky ne, jdu sypat kys.citronovou. Nebo myslite, ze tam mam nasypat treba 5 kg soli? Pro cirou vodu uz jdu do vseho... Diky V.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
J.f.K - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (322) - 244.2 (?), 25.6.2015 14:41

Železo bez chemie se sráží i vzduchováním na rezatý kal, který jde vysavačem odsát do filtrace a z filtru se vrátí odželezená voda. Tj můžete zkusit dát pro začátek jen 1 kg soli na 10 m3 bazénové vody a vzduchování pro zahradní jezírka. Nebo ještě lépe vzduchování a UV lampu mezi čerpadlo a filtraci. Rozpustnost kyslíku ve vodě je dána tlakem a UV lampa mění rozpuštěný kyslík na ozón = oxidace železa je tak nejrychlejší.

Dusitany a dusičnany zákal nezpůsobují, ale z vody se dají dostat biofiltrem (řasy je sežerou jako hnojivo) nebo filtrem na bázi aktivního uhlí (velmi drahé).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 207.82 (?), 22.7.2015 14:52

Sůl prý ničí čističku, byl jsem na to upozorněn.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika