Co dat okolo bazenu?



Michal 74 - (10) - 39.0 (?) 
3.10.2015 21:18, zobrazeno: 17922x
Azuro 400 Chtel bych se vas zeptat co je vhodne dat okolo bazenu, co je prakticke?Dat dlazbu na beton, nebo beton.dlazdice na sterk. Jake mate zkusenosti.Predstavoval bych si okolo bazenu udelat ctverec, ale porad premyslim co polozit. Byl bych rad za nejake obrazky od vas abych se mohl inspirovat. Dekuji mbroz74@seznam.cz
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 160.173 (?), 4.10.2015 9:17
Nejpraktictejsi a soucasne asi I nejhezci je kamenny koberec. Neklouze, po oblych kamincich se prijemne chodi bosky a diky vysoke porezite nepali do bosych nohou a vycakana voda se do nej okamzite vsakne a netvori louze. Dlouha zivotnost. Cena I s pokladkou cca. 650 Kc./m2.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
fanatix - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (256) - 7.98 (?), 4.10.2015 21:06

Kamenny koberec je asi najlepsia volba. Pokladka je jednoducha a vyber kameniva velky. Pokladka je bez mozna na vsetky pevne povrchy, teda beton (aj popraskany), zamkova dlazba atd. Pripadne poskodenie je mozne lahko vysparavit. Voda kamenivom preteka na podklad a bud vsiakne alebo po podklade odtece. Lad celistvost povrchu nenarusa. Najlacnejsie kamenivo (klasicky strk vo roznych otienoch a frakciach) cca. 13€/m2 pri vyske 1.4cm, pri chodnikoch a terasach kde neparkuju auta je mozne ist aj na nizsiu vysku cim sa znacne usetri. Kamenivo je balene zvacsa vo vreciach (vrece=m2) a k objednanemu mnozstvu kameniva je dodane patricne mnozstvo zivice a tvrdidla. V stavebnom vedre sa rozmiesa patricne mnozstvo zivice s tvrdidlom, prida sa kamenivo a dokladne zamiesa. Hotova zmes sa vyklopi a natahuje a vyhladzuje sa murarskym hladidlom. Pri vacsich plochach nie je potrebna penetracia lebo m2 vazi cca. 25kg a vysledna plocha aj ked neprilne k podkladu je prilis tazka na pohyb (preto nazov koberec). Mensie plochy je mozne penetrovat, penetruje sa rovnakym pojidlom akurat bez kameniva, co vsak realizaciu znacne predrazi.

Na 1 foto je natiahnuta prva cast tesne po dokonceni bazena. Zvysna cast bola dorobena po zime. 2 foto stav po troch rokoch

okolí bazénu
okolí bazénu
okolí bazénu
okolí bazénu
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Michal 74 - (10) - 193.87 (?), 6.10.2015 15:04

Tak jsem se rozhodl a dam na vase rady, dam kameny koberec, je prakticky dobre vypada a kdyz porovnam treba s dlazbou tak je pokladka lehci po vsech strankach.

Dekuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 79.200 (?), 29.3.2016 12:26

Zdravím,

kamenný koberec se nám také moc líbí, chtěli bychom ho dát na terasu a poté okolo bazénu, jen se zeptám. Když se bude teprve někdy na konci dubna usazovat, poté zasypávat, kde bude koberec, tak vyleju nějakých 5 cm betonu (co jsem se dočetl), je vhodné nějakou dobu počkat, co bude dělat zem, ne? Předpokládám, že si bude sedat, aby nám poté koberece nepopraskal.

Děkuji za info.

Jarda

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika