Bestway metalframe bazén - zvětšení průchodek - funkce skimmeru



Martin_Sviadnov - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (61) - 17.241 (?) 
19.5.2017 7:44, zobrazeno: 3853x

Dobrý den,

máme bazén Bestway metalframe kruhový 3m. Je dodávaný s kartušovou filtrací. Ta je celkem slabá. Pořídil jsem letos Intex Krystal Clear pískovou filtraci. Ta je dodávána i s hadicemi a bazénovými průchodkami pro napojení k hadicím. Zatímco Betway má malé průchodky cca 33mm, tak filtrace má velké průchodky, cca 66mm. Dá se k tomu koupit redukce, takzvaný "Adapéer B pro bazeény". Nicméně se tím dost přiškrtí průtok a u čerpadla se tím přetěžuje a nepracuje tak optimálně jak by mohlo.

Na zahraničních fórech jsem našel, že mnozí si rozšroubovali průchodky od filtrace, vytáhli z tama těsnění, přiložili k bazénu s menší průchodkou, obtáhli vnitřní obrys těsnění a prostě to nějak vyřízli. Tím odstranili staré malé průchodky a vznikly jim díry o potřebném průměru pro větší průchodky k pískové filtraci.

A tak se ptám, zda s tím má někdo zkušenost i zde, zda to někdo udělal a s jakým výsledkem? Pokud jo, co na to použil a jaký postup zvolil?

P.S. ještě možná poněkud hloupá otázka ohledně skimmeru. Letos jsem si prvně pořídil i hladinový skimmer. Principu rozumím, krásně stáhne hladinu od "bordýlku" a tedy to nenapadá na dno. Nicméně skimmer napojený na "vcuc" do čerpadla vlastně zamezí natáhnutí vody z "prostředka" bazénu do pískové filtrace a tedy si myslím, že masa vody nebude tak dobře profiltrována jak by mohla od zvířených nečistot, které nevyplavou na hladinu, ale naopak jsou rozprostřené v celé mase vody. A právě tu bych řekl, že je vhodnější nechat nacucávat vodu do filtrace někde z toho prostředka tělesa bazénu. Jaké s tím máte prosím zkušenenosti?

Děkuji, Martin

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 122.94 (?), 19.5.2017 11:29
Kolik má průtok ta filtrace? Pokud 4000l/h redukoval bych průměr, pokud vyšší řešil bych průchodky Mimochodem to chce řešit před zakoupením... Ohledně skimeru nemějte strach, voda čistá, hladinu to stahuje tak neni co řešit, případně odpojit hadici od skimeru je snadné. A to mam větší bazén pruchodky ty tri čísla a filtraci bestway 180W a ještě tim prohanim 100m trubky na prihrev, voda je čistá a navic jsem byl linej a nechal bazén pres zimu stát jak je s 20 cm vody a i pres to jaka byla klendra mu nic neni supr letos znova🏊

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 122.94 (?), 19.5.2017 11:33
Filtr

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Martin_Sviadnov - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (61) - 17.241 (?), 19.5.2017 12:16

Filtrace má průtok 6000l/h. Takže si myslím, že by stálo za hřích ty průchodky vyříznout na větší průměr.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Martin_Sviadnov - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (61) - 36.4 (?), 6.7.2017 9:45
Tak jsem uskutečnil operaci zvětšení průchodek a bylo to rychlé a bez problémů. 1) odpustit z bazénu dostatek vody 2) odstranit staré úzké průchodky a rozpraskané Adaptéry B 3) přiložit těsnění z originální velké průchodky kolem malé původní díry 4) obtáhnout centrofixem vnitřní okraj těsnění, čára vyšla tak, že byla ještě uvnitř původního zesílení stěny bazénu v místě průchodky 5) ostrýma manikúrovýma zahnutýma nůžkama propíchnout bazén na předkreslené čáře a celkem bez námahy pomalu a pečlivě vystřihnout větší díru podle předkreslené čáry 6) zevnitř bazénu prostrčit originální větší průchodku (spolu s oním těsněním) a zvenku našroubovat a dotáhnout protikus 7) namontovat hadici k filtraci 8) dopustit vodu Výše uvedené jsem udělal pro oba průchody najednou. Nikde nic neteče a filtrace jede o mnoho lépe. Na skimmeru je vidět, že nyní je pokles hladiny uvnitř skimmeru znatelně větší. U čerpadla se v předfiltru nehromadí vzduchová kapsa. - Snad to někomu pomůže.
Vtok do bazénu
Vtok do bazénu
Výtok z bazénu
Výtok z bazénu
Rozpraskané Adaptery B
Rozpraskané Adaptery B
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika