Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dívám se na fotky realizace jezírek ze ztraceného bednění u odborných firem a docházím k závěru, že není jednotný postup. V poodstatě jsou postupy dva. Nejprve se vykope jáma a potom se postupuje následně

a) natáhne se potrubí pro gulu a vybetonuje se dno. Na dně se vyzdívají boční stěny ze ztraceného bednění

b) natáhne se potrubí pro gulu a ve dně se vyhloubí rýhy pro ztracené bednění a vysypou štěrkem. Na tento štěrk se dá malá vrstva betonu a do ní se klade ztracené bednění. Až je vyzděno tak se teprve betonuje dno.

A kladu si otázku, který způsob je lepší. Mně se zdá způsob a). U způsobu b) je výhoda, že když se vypustí úplně voda z jezírka tak tlak okolí nemůže stěny tlačit dovnitř jelikož brání dodatečně zabetonované dno. Nevýhoda způsobu b) je že mráz může stěny ze ztraceného bednění nadzvedávat. Tmu by mělo bránit štěrkové podloží. A to nechápu. Proč stěrk pod bočními stěnami ze ztraceného bednění brání zamrznout vodě pod tímto bedněním a zvedat ho?

Váš názor 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika