Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokud je voda moc železitá (i ta z vodovodu může být, neb většinou je získávána ze zemních pramenů a pokud nemá moc času to železo a jiné metaly sedimentovat v městské nádrži - v suchém létě je odběr značný - tak přijde do potrubí taky.) Zkusit do kýblu a přidat chlór, jestli se za 10-20 minut zabarví do hněda.

Pokud je voda zbarvená řasami, což je v létě nejčastější, je nutno ty řasy odstranit, nejlépe skalicí modrou až 8-10ppm, což jest 2 ppm Cu, dovoleno v Německu pro pitnou vodu. Pokud už dost zařasováno, tak to trvá déle, než se to vyčístí. Tedy filtrovat 25h/den a často propírat filtr, odsát dno.

Pak vždy předvídat ty algy, tedy dodávat skalici před těmi řasami, nebát se zelených vlasů jak shopy strašej, neb skalice je velmi levná. Část skalice se spotřebuje na řasách a odejde s filtrováním a odsáváním. Tedy včas dodat.  A nemusí se starat o pH, nemá vliv na čistotu vody ani zdraví (dovoleno 6.5-9.5 pitná voda). Vydržet s nervem, trochu chlóru na pomoc vyčistění vody, je možno dodat. 

Něco takového jsem už zde psal.   

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika