Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak já to teda sem zase znova napíšu (zase mě budou všichni prodejci napadat). Naprostá většina problémů se zakalenou vodou je v nedostatečné filtraci. Pokud máte bazén zapojený doporučeným způsobem (bílé vrapované hadice průměr 32 mm a máte v okruhu zapojený alespoň jeden solární ohřev, tak vám filtrační schopnost systému (průtok) klesá skoro na polovinu. Pokud máte více solárních panelů a nebo delší rozvody, může to být ještě více (odpor potrubí). Takže pokud máte filtrační sestavu 4 m3, tak se vám při obsahu vody v bazénu např. 18 m3 přefiltruje v nejlepším případě za 9 hodin. Celý obsah bazénu by se měl ideálně přefitrovat přes pískovou filtraci alespoň 1x za 24 hodin.

Nemá tedy naprosto smysl, přidávat do vody různé podivné přípravky (Chlor šok, Vločkovač, Projasňovač, Modrý blesk, atd). Stačí jen kvalitně filtrovat. Tj. přepniut na přímou filtraci a nechat cca den  - dva kvalitně fitrovat. Lidi šetří na elektrice a pak kupují drahé přípravky. Do vody dávám jen tablety do plováku, modrou skalici (obvykle v srpnu, bývá to kritické období na řasy) cca vrchovatou polévkovou lžíci na 18 m3 a na začátku sezóny Chlor stabil (protože držím teplotu vody přes sezónu nad 30 stupňů).

Pokud to nezabere, je něco špatně s filtrací. Může to být starý filtrační písek, nevhodně dimenzovaný průtok, krátký čas fitrace, špatné čerpadlo, atd...)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika