Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím
Ano souhlasím použít ke snížení pH vody technickou kyselinu chlorovodíkovou (HCl). Kolik máme dát litrů (HCl) do bazénu je alfou a omegou. Záleží i na celkovou alkalitu vody co máte. (Celková alkalita představuje souhrn bazických látek rozpuštěných ve vodě, které je schopnost vody tlumit změny pH po přídavku kyselin, jinak i tlumivá kapacita – ústojnost vody). Pak to jednoduše nelze spočítat, o kolik se pH změní, způsobuje právě hodnota celkové alkality. Je-li tato hodnota příliš vysoká, bývá také příliš vysoké pH, a navíc vykazuje vysokou míru stability - má tzv. vysoké pufrační schopnosti. Je-li celková alkalita (CA) příliš nízká, pH není stabilní a má velmi velké a časté výkyvy. Váš potřebný výpočet je velice obtížný. Nejlepší je prostý vyzkoušení dávky přípravku v menším měřítku. Není to metoda vědecká, za to je nejjednodušší, nejrychlejší a nejpřesnější. Nalijete do kbelíku 10 litrů vody z vašeho bazénu a změřte pH,  přidejte 1 ml (HCl)  na jeho snížení. Po řádném zamíchání znovu změřte pH a zjistíte, o kolik se snížilo. Pak již jednoduchým přepočtem převedete dávku na celý objem bazénu.
Jinak výrobce „ INCHEMA“  má dokonce návod na snížení pH v bazénech. Na úpravu stačí (do cca pH 7) kyselina sírová 38% - obvykle pro snížení pH bazénové vody platí: 30 ml kyseliny sírové sníží pH 1000 l (1 m3) vody o 0,1.
Jestli budete dodržovat hodnotu vody 6,5 –do 7 pH, tak se po čase ztratí vodní kámen co máte na dně. Tento proces však trvá několik dnů až týdnů.  Takto lze odstranit vodní kámen bez vypuštění vody.Kyselina ihned s vodou reaguje a rozkládá se na neškodné látky.Bude muset filtrovat, vločkovat a luxovat dno. Nebojte se toho, výsledek přijde za pár korun, jenom dodržte základní požadavky s prací s kyselinami. Jak se tady pořád píše,  kyselinu do vody nikdy obráceně a nefetovat.
Kečup

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika