Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nesmál jsem se Vám za použití   zkratky IMHO, ale za její význam  (IMHO =podle mého SKROMNÉHO názoru), který má v kontextu Vašich argumentů již poměrně zábavný rozměr.

Nemáte pravdu - isokyanurové deriváty jsou snadno nahraditelné (i v laické praxi)  chlornanem sodným v tekuté, nebo stabilizované formě. Jediný problém je v tom, že prostě prodejní síť je najetá na vidlácké user friendly zavedené pomůcky pro údržbu bazénů a proč tedy něco měnit? Nicméně malý objem Sava umožní citlivě dávkovat chlornan sodný...Navíc, proč by prodavač bazénové chemie doporučoval koupit savo, když je ve srovnání s chlorovými tabletami neuvěřitelně levné?

Galvanická chlorace je jen pouze marketingová záležitost - reakcí vzniká již zmíněný chlornan sodný.  Skutečnou a jedinou a nezanedbatelnou výhodou je u těchto jednotek fakt, že chlornanu sodného vzniká přiměřené množství a bazén s nimi rozhodně nepředávkujete.

Chlor samotný je rozhodně menší zlo, než chlorové isokyuranáty. s rozumným přístupem lze pracovat s minimálními koncenracemi. Na rozdíl od isokyanurových derivátů se chlor ve vodě nekumuluje.

S denní dávkou mědi jste evidentně sáhl po první informaci googla :-))  doporučené denní dávky mědi se v humánní medicíně neuvádí rigidně.

děti do 8 let 0,2-0,6 mg
děti nad 8 let 0,8 mg
ženy 1,5 mg
muži a těhotné ženy max. 2 mg
kojící ženy 1,8-2,2 mg

přičem přijímaná měď je ve formě organických sloučenin v potravě a nikoli agresivní soli Cu...

Argumentace o toxických hladinách z hlediska akutní intoxikace ála ohraná gramofonová deska nejsou na místě, rozpuspustné soli mědi jako senzibilizační a iritační chemikálie skvěle fungují i ve zlomkových koncentracích, a tedy  i v koncentracích o několik řádů nižších. Jen tak mimochodem - děti, zvláště malé jsou navíc podstatně citlivější než dospělí, rozdíl se uvádí ve srovnání s dospělým jako ŘÁDOVÝ.

Jen pro pořádek je zajímavé podívat se například na limity pro podzemní vodu podle Metodického pokynu MŽP ČR pro měď (uváděné koncentrace jsou vztažené na 1litr vody):

A = 20 µg     tj.0,02 mg

B = 200 µg   tj. 0,2 mg

C = 500µg.   tj. 0,5 mg

Překročení limitů kategorie A v podzemních vodách se posuzuje jako znečištění příslušné složky životního prostředí vyjma oblastí s přirozeným vyšším obsahem sledovaných látek.

B se posuzuje jako znečištění, které může mít negativní vliv na zdraví člověka a jednotlivé složky životního prostředí a které vyžaduje další opatření.

C představuje znečištění, které může znamenat významné riziko ohrožení zdraví člověka a složek životního prostředí.Překročení limitu C zároveň vyžaduje dekontaminaci území pro daný účel.

Odpadní vody a Cu.

Přípustný emisní limit pro průmyslové odpadní vody podle přílohy č. 1 k nařízení vlády č. 61/2003 Sb. je pro těžbu a zpracování ostatních rud 1 mg/l, pro textilní průmysl 0,5 mg/l, pro barevnou metalurgii 0,5 mg/l...

Porovnejme prosím tyto hodnoty s vodou ve které se koupeme..

A to nejlepší nakonec, obsah Cu ve veřejných bazénech je jako limitní uváděn  v době údržby v  hodnotě 1mg/l NMH, tj. jako NEJVYŠŠÍ MEZNÍ HODNOTA , předpokládá se však, že hladina Cu by měla být  ve vodě bazénu až o řád menší. Nicméně 1 mg je stále 7 x méně, než pokládáte za mezní hodnotu Vy... Podotýkám, že naše norma je stará a neprošla revizemi tak, jako zahraniční normy.

Snad je před vlastní argumentací lepší problematiku alespoň zevrubně prostudovat. Nehovoříme zde o akutní intoxikaci, kterou cyklicky používáte pro vaši IMHO argumentaci.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika