Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

S chlorem se musí pracovat uvážlivě - plynný chlor nepřipadá v rodinném bazénu v úvahu. Nejčastěji používané chlorové tablety jsou vytvořené tak, že chlor je vázán na kyselinu isokyanurovou a pomalu se uvolňuje: To je žádoucí,  ve vodě ale zůstává a s další a další aplikacií tablet se hromadí zdraví škodlivá organická kyselina isokyanurová. Navíc nepříznivě ovlivňuje měření a stanovení obsahu volného a vázaného chloru, výsledky jsou pak zcela neprůkazné a jsou v rozporu s reálnými hodnotami. Dochází i k zvyšování vázaného chloru, tzv. chloramínů ve vodě.

Tolik oblíbený "Chlor šok" také není bez rizika, je sice super pro rychlé zachlorování vody, a likvidaci řas a desinfekci vody, ale je bezpodmínečně nutné vědět o jaký chlorový granulát jde. A zase pro ilustraci - v profi veřejných bazénech je povolený pouze anorganický chlorový granulát s označením „ chlornan vápenatý“.

Granuláty, ve kterých se v chemickém složení nachází „kyselina trichlorisokyanurová či dichlorisokyanurová“, jsou ve výše zmíněném kontextu nevhodné.

Chlornan sodný v podobě Sava, nebo ještě lépe stabilizovaného chlornanu sodného je nakonec lepší volbou než deriváty kyseliny trichlorisokyanurové, nebo dichlorisokyanurové.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika