Hnědnutí a sesychání azalek, jehličnánů, brusinky, vřesů

silvie - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (128) - 60.2 (?) 
21.4.2011 20:11

U mě to nebylo mrazem, když jsem je odkryla, byly celkem v pořádku, jen na některých byly vršky hnědé částečně, to totální hnědnutí přišlo asi před 3týdny a brusinku jsem sadila letos, nějak po půlce března, ta celá zčernala.Zkusila jsem vše postřikat Dithane i ty nové, které jsem nasadila před 14dny.Uvidím, co to udělá.Přes zimu jsem nic nezalévala, vlhko pod folii bylo dost.Ještě mě napadlo, že jsem je přihnojovala hnojivem na azalky a trochu hnoje v granulích, že by to přehnala?Může to být tím hnojením?Marie

host - 220.130 (?), 21.4.2011 23:48

Pro Marii - no to by mohlo být... hnojivo a ještě hnůj - já bych tuhle velikost nehnojila vůbec, musejí mít dost živin v půdě.  

Pro P (182.227) - u nás je zálivka jehličnanů (hlavně cypřišků) v zimě při oblevě nutnost, vespod máme písek a bez zálivky přes zimu prostě uschnou...

Pro Zuzanku -  u mne to také nepomrzlo, měla jsem přes blýskalku chvojí a bílou netkanku, po odkrytí byla dobrá, pak jí ale listy spálilo sluníčko a opadala, doufám, že obrazí. Pieris Mount Faire zhnědl a opadal, ale Variageta přežil bez úhony.  Oproti tomu růže po slezení sněhu byly zelené, pak přišel holomráz a najednou byly černé až k přihrnutí. Celkově u nás na letošní zimu všeobecně hodně doplatily růže a jahody.            Zdraví Lída

silvie - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (128) - 60.2 (?), 17.5.2011 17:37

S radosti chci oznámit, že na těch mých seschlých azalkách začíná náznak nepatrného zelenání.Mám z toho velkou radost i když je to jen nepatrné, vypadá to jak zelené tečky na některých větvičkách, snad se zazelenají celé, pořad tomu chci věřit.Tak to snad bylo tím slunkem spálené, kdyby to bylo hnojením, tak by asi byly spálené kořeny a to by už byl asi konec s celou azalkou, už by neobrazila.Nebo se pletu?Marie

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz