Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Vína > Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu

Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu


host - xxx.xxx.218.13 (?)
2.8.2019 23:19
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, zkouším poprvé vlastní víno a mám problém s kvasnou zátkou.
Používám takovou tu silikonovou ponožku a k tomu skleněnou kvas. zátku.

Vždy když manipuluji se zátkou či samotnou kvasnou zátkou, tak se mi děje to, že se kolikrát neopatrně dostane voda do demižonu a mám strach, že se mi kvůli tomu kvas zkazí.

Nemáte na to nějaký trik aby se to nedělo?

Děkuji za info.

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu


jirilan (765) - xxx.xxx.206.182 (?), 3.8.2019 10:35
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na hrdlo demižonu nasazuji igelitový sáček přichycený gumičkou. Krásně se naduje a zachytí případné přetečení kvasu.

Připojit reakci
   

Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu


Georg Black (329) - xxx.xxx.38.186 (?), 5.8.2019 9:39
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Podle předešlého příspěvku nevím jestli tomu dobře rozumím. Osobně pužívám bubláky, které mají ještě skleněné bublikny nad tím vlastním bublákem. Nedojde pak k nasátí vody z bubláku do demižónu.(google - kvasná zátka dvoukuličková)

Připojit reakci
   

Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu


host - xxx.xxx.218.13 (?), 9.8.2019 16:47
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za odpovědi.
Zkusil jsem místo sáčku použít na demižon kondom, který jsem na konci lehce nastříhl a funguje to naprosto perfektně.
 

Na druhém mám v korku kvas. zátku s více kuličkami a to je také bezproblémové.
Uvědomuji si, že mi ten problém vznikal hlavně kvůli té silikonové ponožce.

Připojit reakci
      

Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu


host - xxx.xxx.19.119 (?), 26.11.2019 22:45
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No omlouvám se, použiji váš příspěvek k názorné ukázce, tak jak jsem ji našel někde na netu... bohužel mi to trochu déle trvalo, než jsem jej v adresáři nalezl.

Obrázky:
Takto to jde také
Takto to jde také
Připojit reakci
   

Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu


host - xxx.xxx.1.200 (?), 27.11.2019 7:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejsou na to žádné triky, jen správné postupy. Aby se obsah bublátka nedostal do kvasné nádoby, tak jsou nad samotným bublátkem vytvořeny výdutě k zachycení „zpětného tahu“, takže bublátko nepřeplňovat a často kontrolovat. Správná náplň bublátka je líh, směle můžete použít úkap, kterého si místo vylití do kanálu krapet ponecháte k tomuto účelu.

Připojit reakci
      

Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu


host - xxx.xxx.64.203 (?), 27.11.2019 9:33
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ještě je nutné dodat, že normální a myslící kvasič, plní nádodu až po špunt, jen hotovým tovarem. Normální a myslící kvasič, plní nádobu pro prvotní kvašení, jen ze dvou třetin. Důvod neni třeba rozmazávat.

Připojit reakci
      

Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.92.238 (?), 27.11.2019 22:57
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Správná náplň bublátka je líh, směle můžete použít úkap

Stejně funguje voda, dokonce je lepší, oproti lihu se později vypaří. Ještě déle vydrží glycerin.

Připojit reakci
         

Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu


Mimmo (2195) - xxx.xxx.253.31 (?), 28.11.2019 6:57
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zpětný tah nastane u kvasu, vína nebo i zelí po ochlazení vzdušniny uvnitř. To je obvykle při přenesení do chladnějšího prostředí. Pak je dobré když kapalina neznehodnotí obsah.
Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení domácích klobás1.6.2020
Uzení domácích klobás1.6.2020
Bílý ocet - dostupnost26.5.2020
Průměr komínu k udírně20.5.2020
Uzení domácích klobás19.5.2020
Generátor kouře15.5.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů