Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Vína > Ziadne bublinky

Ziadne bublinky


dr.lecter (28) - xxx.xxx.135.129 (?)
30.11.2015 20:49, počet návštěv: 3054
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

nedavno som zalozil vino, prebehlo burlive kvasenie potom cez zblnkatko chodili asi 2 dni bublinky a potom zrazu nic, uz su to 2 tyzdne a ani bublinka, mam stale cakat alebo co s tym mam robit.

na hladine je len slaba biela pena ale nic to nerobi.

kvasi to este?

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Ziadne bublinky


Georg Black (329) - xxx.xxx.38.186 (?)
1.12.2015 15:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já Vám tedy nechci brát iluze a poučovat psaní diskuzí, ale pro každou prkotinu zakladát vlákno, tak se to tu zbortí.

Vy jste totální ignorant v ohledu co Vám tu všichni radí. Určitě jste nečetl žádný z doporučených zdrojů. Protože.

  • by jste věděl, že při kvašení vzniká z cukru alkohol a CO2(oxid uhličitý), to jsou ty bublinky
  • pokud nejdou bublinky, tak kvašení co --> neporobíhá
  • pokud už nějaký čas bublinky šli, tak je to co --> dokvašené
  • a po kvašení co --> slejt z kvasnic

Nejdůležitější po té je:

  • je stočit a dolít 1-2cm pod zátku klidně převařenou vodou.
  • Zasířit (klidně cca 30mg SO2/l)
  • Dodržovat čistotu.
  • Čekat
  • Čekat až se vyčiří.
  • Čekat až spadnou kyselinky.
  • Čekat na cokoli dalšího...
  • Stočit do lahví a čekat.
  • Až to bude pitelný tak vypít. A to se zijstí tak, že to ochutnáte. A když Vám to nebude chutnat tak s tím uděláte něco, aby Vám to chutnalo. Dokyselíte, docukříte, fortifikujete a nebo jednodušeji, vylijete za stáleho míchání do záchoda. cool

PS a dříve, než se zeptáte znovu na zcela základní věc, zkuste něco přelouskat prosím. Odkazů je tu i jinde halda, popř. mohu dodat základy do SZ.

A ještě na závěr mého mentorství. Existuje tisíc cest jak z toho udělat víno. Logicky vznikne tisíc produktů a kždý bude trochu jiný. Je na každém co s tím ve finále udělá. Teď jste se dostal do fáze školení vína a to už je opravdu vyšší dívčí, kdy většina z nás buď experimentuje, nebo jede svou zabéhlou cestičkou, která ale nemusí vyhovovat každý rok a pro každou sklizeň. Pak se prostě řekne, letos to nevyšlo.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu49.8.20191102
Bratrancove trnkové víno919.7.20191529
Příliš sladké šípkové víno26.5.2019896
Skleněný chladič36.3.20197285
Jablečné víno191.3.20193497
Příliš velká hustota vína po dokvašení827.11.20185116
Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu431.10.20181877
Množení kvasinek Vínka1431.10.201815034
Jak vyrobit domácí víno v malém2620.10.2018132442
Skladování vína v sudech 50.l z HDPE plastu11.6.20181371
Kvasná skleněná zátka (trubička)424.4.20183225
Jablečné víno81.3.20186281
Borůvkové víno913.9.20179991
Malinové víno 49.9.20174769
Bezové víno223.8.201714363
Rybízové víno 524.7.20173581
Víno z hlohu2928.12.201612822
Co se to vytvořilo na hladině? 312.12.20163367
Domácí víno - základní problémy5310.12.201646885
Ostružiny ve vodce1614.9.201621777
Zastavené kvašení u rybízového vína191.9.201610539
Jak odpeckovat 100 kg třešní?1126.7.201627899
Jaký další postup s rybízovým vínem?525.7.20165032
Pěna na rybízovém vínu36.7.20162736
Domácí víno z ananasu1426.6.201610239
Měření lihoměrem162.2.201631994
Ziadne bublinky21.12.20153055
Do akej vysky plnit demion? 1320.11.20158308
Ako pricukrit rozmiagane hrozno?269.11.201512424
Presny recept na vino z hrozna modreho neskoreho229.10.20154456
Víno, najrychlejsia vyroba2420.10.201515069
Jablečný burčák6013.10.2015102633
Domáci víno213.10.20156317
"Lisování" révy bez lisu103.10.201511191
Jiskra vína720.8.20155572
Rozdíl ve víně a v postupech1820.7.201515629
Proč mi pění víno?726.1.20158560
Matolinový klobouk - lisování711.6.20145898
Měření PH moštu34.6.20145945
Spínač teploty613.12.201310973
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Vína najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Tvrdá kůže na bůčku16.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku15.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku14.10.2019
Rajčata - recepty7.10.2019
Jakou keramickou pánev?2.10.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů