Já Vám tedy nechci brát iluze a poučovat psaní diskuzí, ale pro každou prkotinu zakladát vlákno, tak se to tu zbortí.
Vy jste totální ignorant v ohledu co Vám tu všichni radí. Určitě jste nečetl žádný z doporučených zdrojů. Protože.
-
by jste věděl, že při kvašení vzniká z cukru alkohol a CO2(oxid uhličitý), to jsou ty bublinky
-
pokud nejdou bublinky, tak kvašení co --> neporobíhá
-
pokud už nějaký čas bublinky šli, tak je to co --> dokvašené
-
a po kvašení co --> slejt z kvasnic
Nejdůležitější po té je:
-
je stočit a dolít 1-2cm pod zátku klidně převařenou vodou.
-
Zasířit (klidně cca 30mg SO2/l)
-
Dodržovat čistotu.
-
Čekat
-
Čekat až se vyčiří.
-
Čekat až spadnou kyselinky.
-
Čekat na cokoli dalšího...
-
Stočit do lahví a čekat.
-
Až to bude pitelný tak vypít. A to se zijstí tak, že to ochutnáte. A když Vám to nebude chutnat tak s tím uděláte něco, aby Vám to chutnalo. Dokyselíte, docukříte, fortifikujete a nebo jednodušeji, vylijete za stáleho míchání do záchoda.
PS a dříve, než se zeptáte znovu na zcela základní věc, zkuste něco přelouskat prosím. Odkazů je tu i jinde halda, popř. mohu dodat základy do SZ.
A ještě na závěr mého mentorství. Existuje tisíc cest jak z toho udělat víno. Logicky vznikne tisíc produktů a kždý bude trochu jiný. Je na každém co s tím ve finále udělá. Teď jste se dostal do fáze školení vína a to už je opravdu vyšší dívčí, kdy většina z nás buď experimentuje, nebo jede svou zabéhlou cestičkou, která ale nemusí vyhovovat každý rok a pro každou sklizeň. Pak se prostě řekne, letos to nevyšlo.