Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Vína > Zastavené kvašení u rybízového vína

Stránky: 1, 2   

Zastavené kvašení u rybízového vína


Roman007 (35) - xxx.xxx.119.228 (?)
19.8.2016 13:23, počet návštěv: 10860
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

dneska jsem zjistil, že se mi zastavilo kvašení u rybízového vína. Je tam i troška borůvkové šťávy na lepší barvu. Do teď to poměrně slušně kvasilo a nyní stop. Ochutnával jsem to a je tam trošku cítit alkohol, ale je to šíleně sladké. Postup byl:

  • 6,8 l rybízové šťávy
  • 1,5 kg vymačkaných borůvek
  • Dolito vodou do 30 litrů
  • Kvasinky žádné - divoké /asi chyba/

Šlo by to nějak dokvasit ušlechtilými kvasinkami, třeba těmi restarty? Co by jste s tím udělali?

Díky

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Zastavené kvašení u rybízového vína


host - xxx.xxx.243.114 (?)
19.8.2016 14:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z čeho je to "šíleně sladké"? Máte třikrát zředěnou šťávu, která sama o sobě moc sladká není...

Připojit reakci
      

Zastavené kvašení u rybízového vína


Roman007 (35) - xxx.xxx.119.228 (?)
21.8.2016 12:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Omlouvám se. Vůbec jsem neuvedl cukr. Na začátku přidáno 6 kilo cukru.

Díky

Připojit reakci
   

Zastavené kvašení u rybízového vína


Georg Black (329) - xxx.xxx.38.186 (?)
22.8.2016 7:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi neporadím nic jiného, než v ostatních případech. Mám ale dotaz.

Co vás, a nejste jediný, moitvuje k nepoužívání kvasinek. Cena a dostupnost to být nemůže. Naopak výhoda řádně namnožených kvasinek je neodiskutovatelná. Minimálně v tom, že kvašení řádně proběhne.

Děkuji za info

GB

Připojit reakci
      

Zastavené kvašení u rybízového vína


vyslouzil (17390) - xxx.xxx.11.151 (?)
22.8.2016 8:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejspíš inspirace výrobci pravého révového vína. Ti o výhodnosti namnožených kvasinek nediskutují. Nepoužívají je. 
    U rybízáku bych si nedodat rozjeté kvasinky ale taky netroufnul.

Připojit reakci
   

Zastavené kvašení u rybízového vína


PP. (5444) - xxx.xxx.9.135 (?)
22.8.2016 10:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Těžko soudit proč se kvašení zastavilo. Znovu si přepočtěte poměry, ideálně změřte cukernatost. Ke kvasinkám. Vloni jsem do rybízáku jen ze zvědavosti použil kvasinky Oenoferm Klosterneuburg (byly nejlevnější). Kvasilo to jak ďábel. Mají i chladnomilné a všelijaké různé. Cena není velká, pytlík kolem 40 korun, Samozřejmě to prodraží poštovné, které je násobek, ale za zkoušku by to stálo. Než to vylít, ty dvě stovky nákladů navíc unesete. Vinařský dům.

Připojit reakci
      

Zastavené kvašení u rybízového vína


Georg Black (329) - xxx.xxx.38.186 (?)
22.8.2016 14:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Taky jsem letos zkusil kvasinky určené pro révu(ryzlinkové), bo mi zbyly. Ty tedy frčej. Ale standartně používám Vinka kvasinky za 10korun z drogerie. Po namnožení fungují též excelentně.

Vzhledem k ceně cukru a práce s celou akcí vynaloženou je těch 10Kč nic. Plus tedy ještě balíček živné soli za cca 7Kč.

Připojit reakci
   

Zastavené kvašení u rybízového vína


Ferda Mravenec (1934) - xxx.xxx.247.50 (?)
22.8.2016 15:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na vašem místě bych zašel do kostela a zapálil svíčku jako dík za to, že to přestalo kvasit. Měl jste fakt kliku, kdyby to vykvasilo, tak byste akorát vyrobil nějaký strašný dunihlav bolehlav,

Kde jste na tu hrůzu vzal recepis, že jste tam dal 6 litrů rybízu a 6 kilo cukru do 30 litrového demižónu?

Nebo to bylo nějaké super pití pro tchýni?

Připojit reakci
      

Zastavené kvašení u rybízového vína


host - xxx.xxx.119.228 (?)
22.8.2016 15:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrá. Chytrých řečí máte pane inženýre poměrně dost. Promiňte mi to, ale žádal jsem o radu a nikoli o to, aby mi někdo co nejslušněji napsal že jsem idiot. Tak že pokud mi poradíte, sem s tím. Loni jsem dělal rybízák do 25 l demižonu, k tomu 5 kilo cukru a bylo to ok. Kolik jsem měl podle Vás dát cukru, šťávy, vody.

Byl tady i dotaz na kvasinky. To je jednoduché. Měl jsem za to, že ještě nějaký pytlík mám, ovšem jakmile jsem to naládoval do demižonu, zjistil jsem, že to nemám čím zakvasit. Ihned jsem je objednal na alkoholesence.cz, ale přišli mi za 3 dny a to už bouřlivě kvasilo. Zřejmě už by ty rozjeté divoké kvasinky nešlo přeprat. Tohle byla moje chyba.

Připojit reakci
         

Zastavené kvašení u rybízového vína


vyslouzil (17390) - xxx.xxx.92.38 (?)
22.8.2016 17:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nechci být šťoural, přidání ušlechtilých kvasinek je jistě správné. Ale jestli víno samo za 3 dny bouřlivě kvasilo, pak si nejsem jistý, že s kvasinkami by to bylo jinak. I divoké kvasinky jsou kvasinky a kvašení by mělo přestat až po dosažení určité koncentrace lihu nebo spotřebování cukru. Ani k jednomu zřejmě nedošlo.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Jaký další postup s rybízovým vínem?618.11.20195224
Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu49.8.20191471
Bratrancove trnkové víno919.7.20191748
Příliš sladké šípkové víno26.5.20191051
Skleněný chladič36.3.20197367
Jablečné víno191.3.20193712
Příliš velká hustota vína po dokvašení827.11.20185271
Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu431.10.20181973
Množení kvasinek Vínka1431.10.201815456
Jak vyrobit domácí víno v malém2620.10.2018134501
Skladování vína v sudech 50.l z HDPE plastu11.6.20181453
Kvasná skleněná zátka (trubička)424.4.20183355
Jablečné víno81.3.20186512
Borůvkové víno913.9.201710173
Malinové víno 49.9.20174863
Bezové víno223.8.201714606
Rybízové víno 524.7.20173689
Víno z hlohu2928.12.201613244
Co se to vytvořilo na hladině? 312.12.20163479
Domácí víno - základní problémy5310.12.201647598
Ostružiny ve vodce1614.9.201621955
Zastavené kvašení u rybízového vína191.9.201610861
Jak odpeckovat 100 kg třešní?1126.7.201628102
Pěna na rybízovém vínu36.7.20162852
Domácí víno z ananasu1426.6.201610456
Měření lihoměrem162.2.201632384
Ziadne bublinky21.12.20153154
Do akej vysky plnit demion? 1320.11.20158505
Ako pricukrit rozmiagane hrozno?269.11.201512609
Presny recept na vino z hrozna modreho neskoreho229.10.20154610
Víno, najrychlejsia vyroba2420.10.201515351
Jablečný burčák6013.10.2015103377
Domáci víno213.10.20156453
"Lisování" révy bez lisu103.10.201511440
Jiskra vína720.8.20155693
Rozdíl ve víně a v postupech1820.7.201515867
Proč mi pění víno?726.1.20158738
Matolinový klobouk - lisování711.6.20146033
Měření PH moštu34.6.20146057
Spínač teploty613.12.201311090
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Vína najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa7:42
Kaiserova elektrická udírna21.11.2019
Uzení masa19.11.2019
Uzení masa19.11.2019
Uzení masa17.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů