Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Vína > Zastavené kvašení u rybízového vína

Stránky: 1, 2   

Zastavené kvašení u rybízového vína


Roman007 (35) - xxx.xxx.119.228 (?)
19.8.2016 13:23
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

dneska jsem zjistil, že se mi zastavilo kvašení u rybízového vína. Je tam i troška borůvkové šťávy na lepší barvu. Do teď to poměrně slušně kvasilo a nyní stop. Ochutnával jsem to a je tam trošku cítit alkohol, ale je to šíleně sladké. Postup byl:

  • 6,8 l rybízové šťávy
  • 1,5 kg vymačkaných borůvek
  • Dolito vodou do 30 litrů
  • Kvasinky žádné - divoké /asi chyba/

Šlo by to nějak dokvasit ušlechtilými kvasinkami, třeba těmi restarty? Co by jste s tím udělali?

Díky

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Zastavené kvašení u rybízového vína


host - xxx.xxx.243.114 (?), 19.8.2016 14:10
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z čeho je to "šíleně sladké"? Máte třikrát zředěnou šťávu, která sama o sobě moc sladká není...

Připojit reakci
      

Zastavené kvašení u rybízového vína


Roman007 (35) - xxx.xxx.119.228 (?), 21.8.2016 12:03
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Omlouvám se. Vůbec jsem neuvedl cukr. Na začátku přidáno 6 kilo cukru.

Díky

Připojit reakci
   

Zastavené kvašení u rybízového vína


Georg Black (329) - xxx.xxx.38.186 (?), 22.8.2016 7:59
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi neporadím nic jiného, než v ostatních případech. Mám ale dotaz.

Co vás, a nejste jediný, moitvuje k nepoužívání kvasinek. Cena a dostupnost to být nemůže. Naopak výhoda řádně namnožených kvasinek je neodiskutovatelná. Minimálně v tom, že kvašení řádně proběhne.

Děkuji za info

GB

Připojit reakci
      

Zastavené kvašení u rybízového vína


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.11.151 (?), 22.8.2016 8:49
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejspíš inspirace výrobci pravého révového vína. Ti o výhodnosti namnožených kvasinek nediskutují. Nepoužívají je. 
    U rybízáku bych si nedodat rozjeté kvasinky ale taky netroufnul.

Připojit reakci
   

Zastavené kvašení u rybízového vína


PP. (5516) - xxx.xxx.9.135 (?), 22.8.2016 10:57
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Těžko soudit proč se kvašení zastavilo. Znovu si přepočtěte poměry, ideálně změřte cukernatost. Ke kvasinkám. Vloni jsem do rybízáku jen ze zvědavosti použil kvasinky Oenoferm Klosterneuburg (byly nejlevnější). Kvasilo to jak ďábel. Mají i chladnomilné a všelijaké různé. Cena není velká, pytlík kolem 40 korun, Samozřejmě to prodraží poštovné, které je násobek, ale za zkoušku by to stálo. Než to vylít, ty dvě stovky nákladů navíc unesete. Vinařský dům.

Připojit reakci
      

Zastavené kvašení u rybízového vína


Georg Black (329) - xxx.xxx.38.186 (?), 22.8.2016 14:21
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Taky jsem letos zkusil kvasinky určené pro révu(ryzlinkové), bo mi zbyly. Ty tedy frčej. Ale standartně používám Vinka kvasinky za 10korun z drogerie. Po namnožení fungují též excelentně.

Vzhledem k ceně cukru a práce s celou akcí vynaloženou je těch 10Kč nic. Plus tedy ještě balíček živné soli za cca 7Kč.

Připojit reakci
   

Zastavené kvašení u rybízového vína


Ferda Mravenec (1934) - xxx.xxx.247.50 (?), 22.8.2016 15:39
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na vašem místě bych zašel do kostela a zapálil svíčku jako dík za to, že to přestalo kvasit. Měl jste fakt kliku, kdyby to vykvasilo, tak byste akorát vyrobil nějaký strašný dunihlav bolehlav,

Kde jste na tu hrůzu vzal recepis, že jste tam dal 6 litrů rybízu a 6 kilo cukru do 30 litrového demižónu?

Nebo to bylo nějaké super pití pro tchýni?

Připojit reakci
      

Zastavené kvašení u rybízového vína


host - xxx.xxx.119.228 (?), 22.8.2016 15:58
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrá. Chytrých řečí máte pane inženýre poměrně dost. Promiňte mi to, ale žádal jsem o radu a nikoli o to, aby mi někdo co nejslušněji napsal že jsem idiot. Tak že pokud mi poradíte, sem s tím. Loni jsem dělal rybízák do 25 l demižonu, k tomu 5 kilo cukru a bylo to ok. Kolik jsem měl podle Vás dát cukru, šťávy, vody.

Byl tady i dotaz na kvasinky. To je jednoduché. Měl jsem za to, že ještě nějaký pytlík mám, ovšem jakmile jsem to naládoval do demižonu, zjistil jsem, že to nemám čím zakvasit. Ihned jsem je objednal na alkoholesence.cz, ale přišli mi za 3 dny a to už bouřlivě kvasilo. Zřejmě už by ty rozjeté divoké kvasinky nešlo přeprat. Tohle byla moje chyba.

Připojit reakci
         

Zastavené kvašení u rybízového vína


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.92.38 (?), 22.8.2016 17:09
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nechci být šťoural, přidání ušlechtilých kvasinek je jistě správné. Ale jestli víno samo za 3 dny bouřlivě kvasilo, pak si nejsem jistý, že s kvasinkami by to bylo jinak. I divoké kvasinky jsou kvasinky a kvašení by mělo přestat až po dosažení určité koncentrace lihu nebo spotřebování cukru. Ani k jednomu zřejmě nedošlo.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení domácích klobás1.6.2020
Uzení domácích klobás1.6.2020
Bílý ocet - dostupnost26.5.2020
Průměr komínu k udírně20.5.2020
Uzení domácích klobás19.5.2020
Generátor kouře15.5.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů