|
Zastavené kvašení u rybízového vína
|
|
|
|
|
|
|
|
Roman007 - (35) - 119.228 (?), 19.8.2016 13:23, zobrazeno: 17496x
Dobrý den,
dneska jsem zjistil, že se mi zastavilo kvašení u rybízového vína. Je tam i troška borůvkové šťávy na lepší barvu. Do teď to poměrně slušně kvasilo a nyní stop. Ochutnával jsem to a je tam trošku cítit alkohol, ale je to šíleně sladké. Postup byl:
-
6,8 l rybízové šťávy
-
1,5 kg vymačkaných borůvek
-
Dolito vodou do 30 litrů
-
Kvasinky žádné - divoké /asi chyba/
Šlo by to nějak dokvasit ušlechtilými kvasinkami, třeba těmi restarty? Co by jste s tím udělali?
Díky
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Georg Black - Stříbrný Zahrádkář (331) - 38.186 (?), 22.8.2016 7:59
Asi neporadím nic jiného, než v ostatních případech. Mám ale dotaz.
Co vás, a nejste jediný, moitvuje k nepoužívání kvasinek. Cena a dostupnost to být nemůže. Naopak výhoda řádně namnožených kvasinek je neodiskutovatelná. Minimálně v tom, že kvašení řádně proběhne.
Děkuji za info
GB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Georg Black - Stříbrný Zahrádkář (331) - 38.186 (?), 22.8.2016 14:21
Taky jsem letos zkusil kvasinky určené pro révu(ryzlinkové), bo mi zbyly. Ty tedy frčej. Ale standartně používám Vinka kvasinky za 10korun z drogerie. Po namnožení fungují též excelentně.
Vzhledem k ceně cukru a práce s celou akcí vynaloženou je těch 10Kč nic. Plus tedy ještě balíček živné soli za cca 7Kč.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 247.50 (?), 22.8.2016 15:39
Na vašem místě bych zašel do kostela a zapálil svíčku jako dík za to, že to přestalo kvasit. Měl jste fakt kliku, kdyby to vykvasilo, tak byste akorát vyrobil nějaký strašný dunihlav bolehlav,
Kde jste na tu hrůzu vzal recepis, že jste tam dal 6 litrů rybízu a 6 kilo cukru do 30 litrového demižónu?
Nebo to bylo nějaké super pití pro tchýni?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 119.228 (?), 22.8.2016 15:58
Dobrá. Chytrých řečí máte pane inženýre poměrně dost. Promiňte mi to, ale žádal jsem o radu a nikoli o to, aby mi někdo co nejslušněji napsal že jsem idiot. Tak že pokud mi poradíte, sem s tím. Loni jsem dělal rybízák do 25 l demižonu, k tomu 5 kilo cukru a bylo to ok. Kolik jsem měl podle Vás dát cukru, šťávy, vody.
Byl tady i dotaz na kvasinky. To je jednoduché. Měl jsem za to, že ještě nějaký pytlík mám, ovšem jakmile jsem to naládoval do demižonu, zjistil jsem, že to nemám čím zakvasit. Ihned jsem je objednal na alkoholesence.cz, ale přišli mi za 3 dny a to už bouřlivě kvasilo. Zřejmě už by ty rozjeté divoké kvasinky nešlo přeprat. Tohle byla moje chyba.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2
|
|
|
|
|
|
|