Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Vína > Výroba šípkového vína v 50l kanystru

Výroba šípkového vína v 50l kanystru


host - xxx.xxx.51.201 (?)
1.3.2013 10:57
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

Má někdo přesný recept na výrobu v 50l demižonu? Já jsem udělal cca 10kg cukru, 10kg sušených šípků, 40l vody. Do soudku jsem dal šípek na to 10l převařené vody s cukram + 30l studené vody (vadí že jsem nepřevařil?), promíchal a přidal 4 droždí (vadí, spíše kvasinky?). Víčko jsem neutách - nechal kloktat (nepoužil jsem bublák, vadí?, nebo je lepší použít kvasný klobouček pro větší hrdla, jak vlastě vypadá kvasný klobouček?). Chci udělat další 50L tak jestli Vás mohu poprosit o komentáře, co dělám špatně. A taky poradit kdy stočit, až šípky klesnou cca 3 měsíce a jak a kolikrát stáčet. Přidávat cukrový roztok kdy a proč... atd. Děkuji!

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Výroba šípkového vína v 50l kanystru


host - xxx.xxx.20.59 (?), 5.3.2013 10:56
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vážený,

co je do "přesného receptu", vždy jsou nějaké odchylky. Ať chcete, nebo nechcete. Na webu je fůra receptů, stačí si jen zadat patřičný výraz a proklikat se. Taky si z webu můžete stáhnou původní publikaci Výroba domácích vín, od B. Valenty. Je sice letitá, ale stejně z ní postupně všichni další autoři "opisují". Lze najít ZDE. A máte tam i jiné recepty. Přepisovat je sem, je nošení dříví do lesa.

Snad to najdete. Zdravím a držím palec.

Připojit reakci
      

Výroba šípkového vína v 50l kanystru


Georg Black (329) - xxx.xxx.38.186 (?), 13.6.2013 13:02
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Podle této publikace jsem loni spáchal víno z červeného rybízu. Důraz na čistotu, jak při zavařování kompotů a marmelád. Sice z toho bylo něco, jako dezertní růžové silné činzáno, ale všem chutnalo. Na to že to byl první pokus s kvasným procesem jsem byl spokojen.

Připojit reakci
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů