Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Vína > Víno z hlohu

Stránky: 1, 2, 3   

Víno z hlohu


host - xxx.xxx.194.200 (?)
6.10.2016 14:46, počet návštěv: 13129
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Máte někdo zkušenosti jak nejlépe vyrobit víno z Hložinek tak cca.na 10litrový demižón...

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Víno z hlohu


host - xxx.xxx.194.200 (?)
6.10.2016 22:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak jsem nasbíral 2,5 kg Hložinek omyl, rozmačkal,prosypal půl kilem cukru a spařil horkou vodou.Taky přidáno 1,6g živné soli a nechám to nakvasit do zitřka.Zbývající postup napíši až to pokročí dále, zatím ho promýšlím, ale rada se hodí.PIŠTE...

Připojit reakci
      

Víno z hlohu


host - xxx.xxx.194.200 (?)
6.10.2016 22:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zapoměl jsem dopsat, že po vychladnutí jsem přidal i rozjeté kvasinky.A udržuji při teplotě 20-25stupňů.

Připojit reakci
         

Víno z hlohu


host - xxx.xxx.234.63 (?)
7.10.2016 10:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Víno z hlohu neznám a ani hložinky nevím jak chutnají a co s nimi.
Pan Valenta se o nich nezmiňoval což je podivné. Ale třeba jen s nimi nepřišel do styku...
*
Co máte v plánu? Lisovat je po nakvašení nebo je nechat v demižonu jako šípky?
A víno sladčí - dezertní nebo suché?

Rafael.

Připojit reakci
            

Víno z hlohu


Ferda Mravenec (1934) - xxx.xxx.247.50 (?)
7.10.2016 10:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A víno sladčí - dezertní nebo suché?...jen aby z toho nevzešlo víno tříchlapové, nedej bože aby bylo čyř či pěti!

Připojit reakci
               

Víno z hlohu


host - xxx.xxx.186.224 (?)
7.10.2016 11:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vína z takových surovin, hložinky neznám, ale ze šípků, trnek, dřínků a vůbec podobných surovin se málokdy při dodržení základních zásad nepovede. Vždy jde o velmi zajímavé nápoje. A srovnání s jihomoravskými druháky a socialistickými levnými ovocnými čučáky si vůbec nezaslouží!

Rafael.

Připojit reakci
                  

Víno z hlohu


host - xxx.xxx.194.200 (?)
7.10.2016 15:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Plody jsem přecedil a vymačkal cca.5litrů v demižónu.Přidal jsem šťávu z 4.citrónů a 2.kila třtinového cukru svařeného ve 3.litrech vody s balíčkem skořice.Obsah demižónu naplněn jako obvykle pro bouřlivé kvašení.Jestli se to nerozjede, tak dodám ještě kvasinky.Jo a barvu to má jak víno ze sušených šípkú.

Připojit reakci
                     

Víno z hlohu


host - xxx.xxx.194.200 (?)
8.10.2016 8:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak už to pěkně bublá, teď to jen pěkně hlídat a uvidíme co z toho bude.

Připojit reakci
   

Víno z hlohu


host - xxx.xxx.38.186 (?)
13.10.2016 16:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dal bych si pozor na relativně silné účinky hlohu, jako medikamentu/léčiva/drogy. Píšou o něm a jeho použití jen jako tinktury.

Připojit reakci
      

Víno z hlohu


Mimmo (1991) - xxx.xxx.91.93 (?)
13.10.2016 19:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Taky bych byl opatrný na pití neodměřeného množství vzniklé tekutiny i na její název. Zvláště v kombinaci s některými léky. Ve správném dávkování to však skutečně může být zdraví prospěšné. Proto to nemusí být ani nijak chutné.

Při sledování této diskuse se mi stále vybavuje jeden vtípek, který jsem kdysi zaslechl na Slovensku. Starý vinař na smrtelné posteli si dal zavolat své syny, aby jim sdělil, na co dříve zapomněl: "Víno sa dá robiť aj z hrozna"...

Takže, kdo si chcete sami vyrobit opravdické víno a nemáte své hrozny, zvažte zakoupení této ideální suroviny. Několik mých známých si každoročně kupuje 20 až 300 litrů značkových hroznů a dál si už všechno udělají sami.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu49.8.20191356
Bratrancove trnkové víno919.7.20191690
Příliš sladké šípkové víno26.5.20191009
Skleněný chladič36.3.20197343
Jablečné víno191.3.20193641
Příliš velká hustota vína po dokvašení827.11.20185219
Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu431.10.20181945
Množení kvasinek Vínka1431.10.201815350
Jak vyrobit domácí víno v malém2620.10.2018134058
Skladování vína v sudech 50.l z HDPE plastu11.6.20181423
Kvasná skleněná zátka (trubička)424.4.20183327
Jablečné víno81.3.20186437
Borůvkové víno913.9.201710118
Malinové víno 49.9.20174832
Bezové víno223.8.201714520
Rybízové víno 524.7.20173656
Víno z hlohu2928.12.201613130
Co se to vytvořilo na hladině? 312.12.20163446
Domácí víno - základní problémy5310.12.201647395
Ostružiny ve vodce1614.9.201621889
Zastavené kvašení u rybízového vína191.9.201610781
Jak odpeckovat 100 kg třešní?1126.7.201628043
Jaký další postup s rybízovým vínem?525.7.20165103
Pěna na rybízovém vínu36.7.20162819
Domácí víno z ananasu1426.6.201610396
Měření lihoměrem162.2.201632276
Ziadne bublinky21.12.20153121
Do akej vysky plnit demion? 1320.11.20158458
Ako pricukrit rozmiagane hrozno?269.11.201512542
Presny recept na vino z hrozna modreho neskoreho229.10.20154584
Víno, najrychlejsia vyroba2420.10.201515251
Jablečný burčák6013.10.2015103174
Domáci víno213.10.20156410
"Lisování" révy bez lisu103.10.201511376
Jiskra vína720.8.20155653
Rozdíl ve víně a v postupech1820.7.201515775
Proč mi pění víno?726.1.20158691
Matolinový klobouk - lisování711.6.20145989
Měření PH moštu34.6.20146015
Spínač teploty613.12.201311055
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Vína najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Udírna9.11.2019
Udírna9.11.2019
Lovecký a Turistický salám9.11.2019
Udírna8.11.2019
Jak obalit uzené maso?7.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů