Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Vína > Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu

Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu


host - xxx.xxx.194.200 (?)
5.7.2018 19:13, počet návštěv: 1944
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Má smysl sířit víno, které má vyšší obsah alkoholu 14%obj. po dokvašení? Nechávám víno dozrát v dmižónu cca rok a ještě se mi nezkazilo.Potom se stočí a většinou rychle vypije, ale chci si letos pár lahví uskladnit.Tak zdali je to potřeba zasířit, aby se to dalo vypít třeba až za dva i více let.Samozřejmně při vhodném uskladnění.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu


Georg Black (329) - xxx.xxx.38.186 (?)
25.10.2018 10:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dávám 30mg/l. Je podle nějaký knihy, ne z fóra.

Připojit reakci
      

Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu


host - xxx.xxx.26.23 (?)
26.10.2018 16:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já jsem vína a ani celkem nízkoalkoholický "cider" určený k výrobě Calvadosu, který má předepsáno před 1D uleženi, nesířil a nikdy se mi nic nezkazilo.
Ale vše jsem měl v sudech nebo demižonech v chladném a temném sklepě, tudiž v ideálních skladovacích podmínkách.
Ale síření jaké takové chápu zvlášť v souvislosti s láhvováním a nevhodnými skladovacími podmínkami.
Ale i tak jsem ho nikdy nepoužil. Pro ty účely jsem používal radu p. Valenty z jeho "Bible domácích vinařů".
Pasterizace aneb umělé stárnutí vína.
Ale dělal jsem to jen omezeně a v případech, kdy jsem věděl, že se budou láhve někde delší dobu "povalovat" než se vypijí...

Rafael.

Připojit reakci
         

Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu


Georg Black (329) - xxx.xxx.38.186 (?)
31.10.2018 7:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano to je též dobrá alternativa. Já sám sířím jen ve velmi omezeném množství. No občas v hodně omezeném. Z loňského nízkokalkoholického 8% rybízáku mi tak v lahvích vznikl ale úžasný šampus. Po tomto zjištění celá dávka zmizela jako když se za ní zapráší.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu49.8.20191356
Bratrancove trnkové víno919.7.20191690
Příliš sladké šípkové víno26.5.20191009
Skleněný chladič36.3.20197343
Jablečné víno191.3.20193641
Příliš velká hustota vína po dokvašení827.11.20185219
Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu431.10.20181945
Množení kvasinek Vínka1431.10.201815350
Jak vyrobit domácí víno v malém2620.10.2018134058
Skladování vína v sudech 50.l z HDPE plastu11.6.20181423
Kvasná skleněná zátka (trubička)424.4.20183327
Jablečné víno81.3.20186437
Borůvkové víno913.9.201710118
Malinové víno 49.9.20174832
Bezové víno223.8.201714520
Rybízové víno 524.7.20173656
Víno z hlohu2928.12.201613129
Co se to vytvořilo na hladině? 312.12.20163446
Domácí víno - základní problémy5310.12.201647395
Ostružiny ve vodce1614.9.201621889
Zastavené kvašení u rybízového vína191.9.201610781
Jak odpeckovat 100 kg třešní?1126.7.201628042
Jaký další postup s rybízovým vínem?525.7.20165103
Pěna na rybízovém vínu36.7.20162819
Domácí víno z ananasu1426.6.201610396
Měření lihoměrem162.2.201632276
Ziadne bublinky21.12.20153121
Do akej vysky plnit demion? 1320.11.20158458
Ako pricukrit rozmiagane hrozno?269.11.201512542
Presny recept na vino z hrozna modreho neskoreho229.10.20154584
Víno, najrychlejsia vyroba2420.10.201515250
Jablečný burčák6013.10.2015103174
Domáci víno213.10.20156410
"Lisování" révy bez lisu103.10.201511376
Jiskra vína720.8.20155653
Rozdíl ve víně a v postupech1820.7.201515775
Proč mi pění víno?726.1.20158691
Matolinový klobouk - lisování711.6.20145989
Měření PH moštu34.6.20146015
Spínač teploty613.12.201311055
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Vína najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Udírna9.11.2019
Udírna9.11.2019
Lovecký a Turistický salám9.11.2019
Udírna8.11.2019
Jak obalit uzené maso?7.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů