Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Vína > Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu

Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu


host - xxx.xxx.194.200 (?)
5.7.2018 19:13
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Má smysl sířit víno, které má vyšší obsah alkoholu 14%obj. po dokvašení? Nechávám víno dozrát v dmižónu cca rok a ještě se mi nezkazilo.Potom se stočí a většinou rychle vypije, ale chci si letos pár lahví uskladnit.Tak zdali je to potřeba zasířit, aby se to dalo vypít třeba až za dva i více let.Samozřejmně při vhodném uskladnění.

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu


Georg Black (329) - xxx.xxx.38.186 (?), 25.10.2018 10:20
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dávám 30mg/l. Je podle nějaký knihy, ne z fóra.

Připojit reakci
      

Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu


host - xxx.xxx.26.23 (?), 26.10.2018 16:45
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já jsem vína a ani celkem nízkoalkoholický "cider" určený k výrobě Calvadosu, který má předepsáno před 1D uleženi, nesířil a nikdy se mi nic nezkazilo.
Ale vše jsem měl v sudech nebo demižonech v chladném a temném sklepě, tudiž v ideálních skladovacích podmínkách.
Ale síření jaké takové chápu zvlášť v souvislosti s láhvováním a nevhodnými skladovacími podmínkami.
Ale i tak jsem ho nikdy nepoužil. Pro ty účely jsem používal radu p. Valenty z jeho "Bible domácích vinařů".
Pasterizace aneb umělé stárnutí vína.
Ale dělal jsem to jen omezeně a v případech, kdy jsem věděl, že se budou láhve někde delší dobu "povalovat" než se vypijí...

Rafael.

Připojit reakci
         

Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu


Georg Black (329) - xxx.xxx.38.186 (?), 31.10.2018 7:39
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano to je též dobrá alternativa. Já sám sířím jen ve velmi omezeném množství. No občas v hodně omezeném. Z loňského nízkokalkoholického 8% rybízáku mi tak v lahvích vznikl ale úžasný šampus. Po tomto zjištění celá dávka zmizela jako když se za ní zapráší.

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení domácích klobás1.6.2020
Uzení domácích klobás1.6.2020
Bílý ocet - dostupnost26.5.2020
Průměr komínu k udírně20.5.2020
Uzení domácích klobás19.5.2020
Generátor kouře15.5.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů