Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Vína > Rybízové víno

Rybízové víno


host - xxx.xxx.41.97 (?)
23.7.2017 21:15
Tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den všem, Na hladině rybízového kvasu v demižonu se mi vytvořily jakési hrudky, z nichž některé se volně vznáší v prostoru a část je na dně. Jsou to shluky mrtvých kvasinek, nebo je kvas čímsi napaden? Pro lepší představu přikládám fotku. Díky moc za odpověď. Martin
Obrázky:

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Rybízové víno


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.11.138 (?), 24.7.2017 7:56
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jedná se tedy o kvas nebo víno? Pokud to šumí, je to v pořádku.

Připojit reakci
      

Rybízové víno


host - xxx.xxx.50.154 (?), 24.7.2017 12:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Omlouvám se za špatnou terminologii, je to víno. Stále to šumí, takže kvašení tam probíhá. Jen mě prekvapily ty hrudky čehosi, nikde jsem o nich nenašel žádné informace, o co se přesně jedná.
Připojit reakci
   

Rybízové víno


Standa_HK_ (1363) - xxx.xxx.248.121 (?), 24.7.2017 9:50
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nastudujte si technologii ovocných vín. Toto je naprosto normální. Až kaly sednou na dno a vše ostatní "tuhé" bude na hladině, tak to hadičkou stočíte o jiného zasířeného demižónku a necháte dokvasit už bez kalů. Dokud ale kvašení je bouřlivé a bublinky udržují některé hrudky v prostoru mezi kalem u dna a škraloupem u hladiny, je čas počkat.

SfK

Připojit reakci
      

Rybízové víno


host - xxx.xxx.50.154 (?), 24.7.2017 12:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Díky z odpověď i Vám, jsem v tomto směru ještě začátečník. Každopádně problém je tedy vyřešen.
Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení domácích klobás1.6.2020
Uzení domácích klobás1.6.2020
Bílý ocet - dostupnost26.5.2020
Průměr komínu k udírně20.5.2020
Uzení domácích klobás19.5.2020
Generátor kouře15.5.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů