Na vysokou teplotu bych to nesváděl. Při prvotním kvašení, před prvním stočením je jen ku prospěchu.
Jen nevím, nějak jsem nepochopil ten dotaz. Víno sladké a husté.
Co je husté víno? Nedostatečně zředěná vstupní surovina nebo co?
*
Napadlo mně jen, i když kolega G.Black vypsal vše.
Nestačí nasypat jen nasypat do moštu nebo nějakého vývaru balení kvasinek. Ty se musí napřed namnožit a až pak použit. Často se stává, že jsou staré, neaktivní a i zahraniční eshopy nejsou v tom směru žádnou zárukou kvality. A to platí u všech kvasinek a i u pekářského droždí. Už při přípravě zákvasu musí před použitím bouřlivě pěnit a šumět! Jinak jsou absolutně nepoužitelné!!!
*
A ještě k tomu Vašemu nápadu smíchat dva druhy kvasinek.
To vůbec nebyl dobrý nápad!
Jsou to živé organizmy, množí se, bojují o přežití a snaží se potlačit a převládnout nad jinými které jsou pro ně konkurenční. Nad hnilobou, plísněmi, octovatěním atd.
A že ty "alkoholové kvasinky" jsou si velmi podobné, příbuzné je sice pravda, ale myslet si, že se spolu snesou, nebo že budou spolupracovat je blbost!
Budou spolu "bojovat" a zkvašovat budou velmi lenivě
*
Když mezi šimpanze hodíte gorilu, taky ji nepřijmou, ale nějak se s ní vypořádají. Ale když se tam těch goril dostane víc, bude to už jen o boji a kolonie nebo společenství začne díky bojům zanikat a přestane svůj smysl plnit...
*
Ale zachranit by se to dalo. Přidat nové vitální a pořádně rozmnožené kvasinky. Otázkou ale je cukernatost, lihovitost a taky to jak byly tím expedimentem narušeny všechny přírodní zákony.
Rafael.