Příliš sladké šípkové víno



host - 244.133 (?) 
6.5.2019 14:09, zobrazeno: 4763x

Šípkové víno založené dle návodu na kvasnicích Vinka je po cca 3 měsících kvašení v pokojové teplotě příliš sladké. Dá se s tím něco udělat? Prosté ředění vodou ubírá na chuti. 

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 6.5.2019 22:15

Pokud je víno zcela prokvašené a má jen hodně zbytkového cukru, pak pomůže přídavek lihu nebo destilátu. Jestli kvašení předčasně ustalo a není prokvašený cukr, který zkvasit měl, je dobré se pokusit kvašení obnovit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika