Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Vína > Pěna na rybízovém vínu

Pěna na rybízovém vínu


Roman007 (35) - xxx.xxx.119.228 (?)
5.7.2016 7:29, počet návštěv: 2821
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den přeji,

založil jsem v neděli kvas z rybízu na víno. Celkem 30 litrů. Neměl jsem po ruce kvasinky ušlechtilé, tak jsem to hold nechal na přírodě. Kvašení se krásně rozjelo. Otázka zní: Mám odebírat tu pěnu co se tvoří nahoře nebo to nechat být?

Díky

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Pěna na rybízovém vínu


vyslouzil (17385) - xxx.xxx.236.1 (?)
5.7.2016 21:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V pěně jsou bílkoviny, které do vína nepatří. Tedy odstranit pěnu je správné. Na druhé straně není dobré nádobu s vínem otvírat, aby se víno zbytečně neokysličovalo. Tak si vyberte.

Připojit reakci
      

Pěna na rybízovém vínu


host - xxx.xxx.136.93 (?)
6.7.2016 16:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud budete pěnu odstraňovat bude ve víně před prvním stáčením méně kalů.
Ale dělal jsem to jen když lezla ven, jinak to považuji za zbytečné a žádný rozdíl v kvalitě jsem nezaznamenal.
Vše co bouřlivě kvasí pění. Někdy víc někdy míň, ale v každém případě není důvod se v této fázi obávat nežádoucí oxidace - masivní výron CO2 ji nedovolí.
(Z historické literatury vím, že někteří staří francouzští výrobci cidru úmyslně kvasili mošt v "přeplněných" sudech aby z nich pěna přetekala. A tu pak z nich pravidelně spláchovali do kanálu).

Rafael.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu49.8.20191364
Bratrancove trnkové víno919.7.20191695
Příliš sladké šípkové víno26.5.20191012
Skleněný chladič36.3.20197344
Jablečné víno191.3.20193650
Příliš velká hustota vína po dokvašení827.11.20185227
Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu431.10.20181946
Množení kvasinek Vínka1431.10.201815358
Jak vyrobit domácí víno v malém2620.10.2018134102
Skladování vína v sudech 50.l z HDPE plastu11.6.20181430
Kvasná skleněná zátka (trubička)424.4.20183329
Jablečné víno81.3.20186444
Borůvkové víno913.9.201710123
Malinové víno 49.9.20174837
Bezové víno223.8.201714535
Rybízové víno 524.7.20173659
Víno z hlohu2928.12.201613144
Co se to vytvořilo na hladině? 312.12.20163449
Domácí víno - základní problémy5310.12.201647413
Ostružiny ve vodce1614.9.201621895
Zastavené kvašení u rybízového vína191.9.201610788
Jak odpeckovat 100 kg třešní?1126.7.201628050
Jaký další postup s rybízovým vínem?525.7.20165104
Pěna na rybízovém vínu36.7.20162822
Domácí víno z ananasu1426.6.201610406
Měření lihoměrem162.2.201632285
Ziadne bublinky21.12.20153126
Do akej vysky plnit demion? 1320.11.20158465
Ako pricukrit rozmiagane hrozno?269.11.201512547
Presny recept na vino z hrozna modreho neskoreho229.10.20154585
Víno, najrychlejsia vyroba2420.10.201515263
Jablečný burčák6013.10.2015103202
Domáci víno213.10.20156415
"Lisování" révy bez lisu103.10.201511384
Jiskra vína720.8.20155657
Rozdíl ve víně a v postupech1820.7.201515785
Proč mi pění víno?726.1.20158697
Matolinový klobouk - lisování711.6.20145998
Měření PH moštu34.6.20146025
Spínač teploty613.12.201311061
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Vína najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Udírna9.11.2019
Udírna9.11.2019
Lovecký a Turistický salám9.11.2019
Udírna8.11.2019
Jak obalit uzené maso?7.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů