Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Vína > Množení kvasinek Vínka

Stránky: 1, 2   

Množení kvasinek Vínka


host - xxx.xxx.37.15 (?)
4.10.2014 11:17
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, měl bych jeden dotaz. Na vinných kvasinkých Vinka je napsáno, že stačí k prokvašení 10l moštu. Chtěl bych ale dělat větší množství a tak mě napadlo, že když se namnoží (udělá se zákvas), tak by mohlo jedno balení stačit třeba na 50l vína. Je to možné?

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Množení kvasinek Vínka


host - xxx.xxx.81.207 (?), 1.3.2015 12:51
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

koukám že tu nikdo neodpověděl taky by mě to zajímalo

Připojit reakci
      

Množení kvasinek Vínka


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.236.1 (?), 1.3.2015 15:01
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Možné to samozřejmě je. Teoreticky můžete namnožit jednu kvasinku na množství stačící pro jakékoli množtrví vína. Je to však třeba připravit s dostatečným předstihem. Než sušené kvasinky Vínka obživnou a začnou se pořádně množit, trvá to až desítky hodin. Za tu dobu se ve vylisované šťávě pomnoží přítomné divoké kvasinky a efekt přidaných ušlechtilých by se již neprojevil. 

Připojit reakci
         

Množení kvasinek Vínka


host - xxx.xxx.84.17 (?), 3.3.2015 23:41
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Samozřejmě, že to jde. Kvasinky a Živnou sůl dáš do půl litru vylisované ovocné šťávy s trochou cukru, 2 dcl vody a malou špetkou kys. citronové. Teplota 25 - 30 st. Po dvou dnech je bouřlivé kvašení. Nalej to do 5 L ovocné šťávy, trochu přicukřené a zase větší špetka kys. citrnové. V pokojové teplotě po 2 dnech je bouřlivé kvašení a máš namnožené kvasinky, kterými klidně zakvasíš 50 L vylisované ovocné šťávy. Je dobré v teplé vodě rozpustit cukr na výsledných 180 - 210 g/l , a přidat i lžíci kys. citronové. Samoliter.

Připojit reakci
         

Množení kvasinek Vínka


host - xxx.xxx.250.250 (?), 19.9.2018 19:19
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, takže, pokud už mošt zčal lehce kvasit sám, ale je otevřený po prvé, nemá cenu víno zkoušet dělat, přidávat vinné kvasinky?

Děkuji.

Připojit reakci
            

Množení kvasinek Vínka


PP. (5516) - xxx.xxx.9.135 (?), 19.9.2018 19:46
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím jak to chápete. Připadne mi, že myslíte když nepřidáte vinné kvasinky, nevznikne víno. To je ovšem omyl. Vznikne, tedy pokud zachováte správný postup. Akorát může pomaleji kvasit. Ale nemusí. Kvasinek na ovoci je několik habadějů. Akorát nejsou v pytlíku a nemusí se za ně platit.

Připojit reakci
            

Množení kvasinek Vínka


host - xxx.xxx.147.130 (?), 19.9.2018 21:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já bych ten zákvas už do načatého mače nedával, zásadně ho dávám do čerstvě pomačkaného ovoce, je tehdy tam jsou výsledky, na ovoci jsou sice kvasinky, ale asi to nebudou ty hlubokokvásné, tak požívám Vinku taky, jo a zákvas dělám z kompotů, jen přidám trochu živné soli a fertig, žádná věda, když to pak v sudu ještě pořádně promícháte, tak se určitě namnoží sami. 

Roman z Vysočiny

Připojit reakci
               

Množení kvasinek Vínka


host - xxx.xxx.37.37 (?), 4.10.2018 17:47
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když nepřidáte ušlechtilé kvasinky, máte téměř jistotu, že se vám v moštu namnoží divoké, kysllé kvasinky a víno nakonec bude kyselé jak ocet.
Stejné kvasinky ze vzduchu které kysají třeba zelí. Výsledek chutná jak kyselina. Osobně se mi to jednou stalo, když jsem nepoužil kvasnou zátku.. 

Obrázky:
Domácí víno v Indii
Domácí víno v Indii
Připojit reakci
                  

Množení kvasinek Vínka


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.236.1 (?), 4.10.2018 20:47
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

takže, pokud už mošt zčal lehce kvasit sám, ale je otevřený po prvé, nemá cenu víno zkoušet dělat, přidávat vinné kvasinky?

Klidně víno můžete udělat, ostatně dělá se tak už tisíce let a žádné kvasinky se nepřidávaly.Jestliže mošt začal kvasit sám, je přidávání kvasinek zbytečné a neúčelné. 
   Jestli někomu zkyslo víno, nebylo to nepřidáním kvasinek nýbrž nevhodným postupem, surovinou, nádobami,...

Připojit reakci
                     

Množení kvasinek Vínka


host - xxx.xxx.40.70 (?), 4.10.2018 22:03
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když nepřidáte ušlechtilé kvasinky, máte téměř jistotu, že se vám v moštu namnoží divoké, kysllé kvasinky a víno nakonec bude kyselé jak ocet.
Stejné kvasinky ze vzduchu které kysají třeba zelí. Výsledek chutná jak kyselina. Osobně se mi to jednou stalo, když jsem nepoužil kvasnou zátku..

Pěkný citát který by se měl vytesat do kamene a navrhnout na něco podobného jako je třeba Darwinova cena.

Rafael.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Bílý ocet - dostupnost26.5.2020
Průměr komínu k udírně20.5.2020
Uzení domácích klobás19.5.2020
Generátor kouře15.5.2020
Generátor kouře13.5.2020
Generátor kouře13.5.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů