Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Vína > Množení kvasinek Vínka

Stránky: 1, 2   

Množení kvasinek Vínka


host - xxx.xxx.37.15 (?)
4.10.2014 11:17, počet návštěv: 15358
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, měl bych jeden dotaz. Na vinných kvasinkých Vinka je napsáno, že stačí k prokvašení 10l moštu. Chtěl bych ale dělat větší množství a tak mě napadlo, že když se namnoží (udělá se zákvas), tak by mohlo jedno balení stačit třeba na 50l vína. Je to možné?

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Množení kvasinek Vínka


host - xxx.xxx.81.207 (?)
1.3.2015 12:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

koukám že tu nikdo neodpověděl taky by mě to zajímalo

Připojit reakci
      

Množení kvasinek Vínka


vyslouzil (17385) - xxx.xxx.236.1 (?)
1.3.2015 15:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Možné to samozřejmě je. Teoreticky můžete namnožit jednu kvasinku na množství stačící pro jakékoli množtrví vína. Je to však třeba připravit s dostatečným předstihem. Než sušené kvasinky Vínka obživnou a začnou se pořádně množit, trvá to až desítky hodin. Za tu dobu se ve vylisované šťávě pomnoží přítomné divoké kvasinky a efekt přidaných ušlechtilých by se již neprojevil. 

Připojit reakci
         

Množení kvasinek Vínka


host - xxx.xxx.84.17 (?)
3.3.2015 23:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Samozřejmě, že to jde. Kvasinky a Živnou sůl dáš do půl litru vylisované ovocné šťávy s trochou cukru, 2 dcl vody a malou špetkou kys. citronové. Teplota 25 - 30 st. Po dvou dnech je bouřlivé kvašení. Nalej to do 5 L ovocné šťávy, trochu přicukřené a zase větší špetka kys. citrnové. V pokojové teplotě po 2 dnech je bouřlivé kvašení a máš namnožené kvasinky, kterými klidně zakvasíš 50 L vylisované ovocné šťávy. Je dobré v teplé vodě rozpustit cukr na výsledných 180 - 210 g/l , a přidat i lžíci kys. citronové. Samoliter.

Připojit reakci
         

Množení kvasinek Vínka


host - xxx.xxx.250.250 (?)
19.9.2018 19:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, takže, pokud už mošt zčal lehce kvasit sám, ale je otevřený po prvé, nemá cenu víno zkoušet dělat, přidávat vinné kvasinky?

Děkuji.

Připojit reakci
            

Množení kvasinek Vínka


PP. (5438) - xxx.xxx.9.135 (?)
19.9.2018 19:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím jak to chápete. Připadne mi, že myslíte když nepřidáte vinné kvasinky, nevznikne víno. To je ovšem omyl. Vznikne, tedy pokud zachováte správný postup. Akorát může pomaleji kvasit. Ale nemusí. Kvasinek na ovoci je několik habadějů. Akorát nejsou v pytlíku a nemusí se za ně platit.

Připojit reakci
            

Množení kvasinek Vínka


host - xxx.xxx.147.130 (?)
19.9.2018 21:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já bych ten zákvas už do načatého mače nedával, zásadně ho dávám do čerstvě pomačkaného ovoce, je tehdy tam jsou výsledky, na ovoci jsou sice kvasinky, ale asi to nebudou ty hlubokokvásné, tak požívám Vinku taky, jo a zákvas dělám z kompotů, jen přidám trochu živné soli a fertig, žádná věda, když to pak v sudu ještě pořádně promícháte, tak se určitě namnoží sami. 

Roman z Vysočiny

Připojit reakci
               

Množení kvasinek Vínka


host - xxx.xxx.37.37 (?)
4.10.2018 17:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když nepřidáte ušlechtilé kvasinky, máte téměř jistotu, že se vám v moštu namnoží divoké, kysllé kvasinky a víno nakonec bude kyselé jak ocet.
Stejné kvasinky ze vzduchu které kysají třeba zelí. Výsledek chutná jak kyselina. Osobně se mi to jednou stalo, když jsem nepoužil kvasnou zátku.. 

Obrázky:
Domácí víno v Indii
Domácí víno v Indii
Připojit reakci
                  

Množení kvasinek Vínka


vyslouzil (17385) - xxx.xxx.236.1 (?)
4.10.2018 20:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

takže, pokud už mošt zčal lehce kvasit sám, ale je otevřený po prvé, nemá cenu víno zkoušet dělat, přidávat vinné kvasinky?

Klidně víno můžete udělat, ostatně dělá se tak už tisíce let a žádné kvasinky se nepřidávaly.Jestliže mošt začal kvasit sám, je přidávání kvasinek zbytečné a neúčelné. 
   Jestli někomu zkyslo víno, nebylo to nepřidáním kvasinek nýbrž nevhodným postupem, surovinou, nádobami,...

Připojit reakci
                     

Množení kvasinek Vínka


host - xxx.xxx.40.70 (?)
4.10.2018 22:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když nepřidáte ušlechtilé kvasinky, máte téměř jistotu, že se vám v moštu namnoží divoké, kysllé kvasinky a víno nakonec bude kyselé jak ocet.
Stejné kvasinky ze vzduchu které kysají třeba zelí. Výsledek chutná jak kyselina. Osobně se mi to jednou stalo, když jsem nepoužil kvasnou zátku..

Pěkný citát který by se měl vytesat do kamene a navrhnout na něco podobného jako je třeba Darwinova cena.

Rafael.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu49.8.20191364
Bratrancove trnkové víno919.7.20191695
Příliš sladké šípkové víno26.5.20191012
Skleněný chladič36.3.20197344
Jablečné víno191.3.20193650
Příliš velká hustota vína po dokvašení827.11.20185227
Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu431.10.20181946
Množení kvasinek Vínka1431.10.201815359
Jak vyrobit domácí víno v malém2620.10.2018134102
Skladování vína v sudech 50.l z HDPE plastu11.6.20181430
Kvasná skleněná zátka (trubička)424.4.20183329
Jablečné víno81.3.20186444
Borůvkové víno913.9.201710123
Malinové víno 49.9.20174837
Bezové víno223.8.201714535
Rybízové víno 524.7.20173659
Víno z hlohu2928.12.201613144
Co se to vytvořilo na hladině? 312.12.20163449
Domácí víno - základní problémy5310.12.201647413
Ostružiny ve vodce1614.9.201621895
Zastavené kvašení u rybízového vína191.9.201610788
Jak odpeckovat 100 kg třešní?1126.7.201628050
Jaký další postup s rybízovým vínem?525.7.20165104
Pěna na rybízovém vínu36.7.20162822
Domácí víno z ananasu1426.6.201610406
Měření lihoměrem162.2.201632285
Ziadne bublinky21.12.20153126
Do akej vysky plnit demion? 1320.11.20158465
Ako pricukrit rozmiagane hrozno?269.11.201512547
Presny recept na vino z hrozna modreho neskoreho229.10.20154585
Víno, najrychlejsia vyroba2420.10.201515263
Jablečný burčák6013.10.2015103202
Domáci víno213.10.20156415
"Lisování" révy bez lisu103.10.201511384
Jiskra vína720.8.20155657
Rozdíl ve víně a v postupech1820.7.201515785
Proč mi pění víno?726.1.20158697
Matolinový klobouk - lisování711.6.20145998
Měření PH moštu34.6.20146025
Spínač teploty613.12.201311061
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Vína najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Udírna9.11.2019
Udírna9.11.2019
Lovecký a Turistický salám9.11.2019
Udírna8.11.2019
Jak obalit uzené maso?7.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů