Množení kvasinek Vínka



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                     
host - 226.226 (?) 
10.10.2018 12:08

Je to naprostý nesmysl. Víno lze dělat samozřejmě bez speciálních vinných kvasinek. Ty speciální víno kvalitativně povznesou a chrání i jeho odolnost. V žádném případě ale nepoužití ušlechtilých kvasinek nezpůsobí zoctovatění, to vzniká při špatné hygieně při výrobě vína a při nežádoucím přístupu vzduchu do demižonu. Speciální kvasinky taky podporují vyšší množství alkoholu, vůči němuž jsou odolnější než ty divoké...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
Georg Black - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (331) - 38.186 (?), 25.10.2018 10:28

Stále mě nepřestávají překvapovat nové a nové příspěvky tohoto typu. Kolik stojí kvasinky? Vzhledem k ceně práce, co si s tím dáte, vzhledem k ceně surovin, cukru, demžónu atd. Ve výsledku je to asi tak 0,...x% z celkových nákladů.surprise

A přínos? Jistota, že kvašení probéhne tím správným směrem a nepřevládne kmen kvasinek, který ten mošt pošle úplně někam jinam.yes

Vzhledem k tomu, že dělám víno i z révy, používám i dražší kvasinky, než je Vinka, ale prakticky jen z důvodu toho, že rozeběhnutí kvasinek Vinka trvá dny, kdežto těch vinných cca 30-60min.

Tak na zdraví.

GB

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.238 (?), 25.10.2018 10:51

Ve vinařství pozoruji dva směry. Jednak nerezové nádoby, řízené kvašení, regulovaná teplota, čisté kultury kvasinek. Druhý směr, propagující např. autentisté, je dodržování klasických postupů, přirozené kvašení, přírodní materiály, omezení síření. Nechci hodnotit, co je lepší,  nejsem vinař, nerozumím tomu. Jen chci říci, že ani zde neexistuje jediná správná cesta.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Georg Black - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (331) - 38.186 (?), 31.10.2018 7:33

Ano pokud jsem zkušený vinař, který zná bezpečně postupy pěstování révy a následně výroby vína, mohu si to dovolit.Ano vím o nadšencích pěstující révu na hlavu jako za Karla IV. Ale je to bráno jako rarita! Mohu jezdit do práce veteránem. Bude to krásný a určitě sklidím obdiv, ale nikdo mi nezaplatí provoz či ND oproti standartnímu vozítku.

Když jsem začínal, cca před 7lety, tak jsem jel jen v ovocných vínech vyráběných přesně dle posutpu B.Valenty. Dnes už to trochu modifikuji. Přikláním se více ks pustupům z výroby klas. vína z révy a zkouším v rámci možností více ovlivňovat výsledný produkt. Na vyrobu bez ASVK bych si tedy zatím netroufl, aniž bych se smířil s potencionální ztrátou celé dávky a práce s tím spojené.

Můj osobní názor je, že cesta je někde uprostřed. Chít každý rok to samé unifikované víno je asi dobré pro konečného spotřebiltele stojícího v marketu před regálem s vínem, ale nedobré pro výrobce a lidi, kteří chtějí mít ve víně např. i ty charakteristiky toho daného roku a jeho vlivu na révu. Zajímavé je pak to, že třeba takové biovína pak spoustě lidí prostě nechutná. A to právě pro to, že obsahují spoustu věcí a chutí navíc, která od vína neočekávají.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika