Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Vína > Malinové víno

Malinové víno


Roman007 (35) - xxx.xxx.119.228 (?)
17.7.2016 15:44
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

před 14 dny jsme měli takový přebytek malin, že jsem zkusil do 5L demižonu udělat víno. Prošlo to bouřlivým kvašením a nyní to tak lehce popublává. Nahoře je šurvajs a dole taky. Nyní se dole začala tvořit jakási další vrstva. Mám to přetočit do jiného demižonu, nebo to mám nechat být? Jak by jste postupovali? Foto přikládám.

Díky

Obrázky:

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Malinové víno


host - xxx.xxx.135.179 (?), 17.7.2016 17:07
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Určitě přetočit a zbavit se té horní i spodní vrstvy. Hlavně té spodní, ta obsahuje mimo kalu odumírající kvasinky které by časem poznamenaly chuť vína. Dělá se to až víno přestává kvasit a velmi zřetelně se čistí. Časově se to ale určit nedá.
Ta horní vrstva tam vůbec být neměla! Až na pár malých výjimek, např. šípky apod., se vždy zkvašuje jen vylisovaný mošt.
*
Velmi důležité je mít víno po stočení v plné nádobě a zamezit jeho styku se vzduchem.

Rafael.

Připojit reakci
   

Malinové víno


host - xxx.xxx.251.161 (?), 9.9.2017 16:23
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

prosím o radu.Natrhané maliny asi tři dny mi začaly kvasit, dají se použít na víno.Poradíte.

Díky Marie

Připojit reakci
      

Malinové víno


host - xxx.xxx.45.94 (?), 9.9.2017 17:45
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Určitě dají. Jen by to mohlo být na škodu pokud byste chtěla použít ušlechtilé kvasinky. Ty by už pak velmi těžko převládly nad těmi divokými, (přírozeně se na ovoci vyskytujícímí).
Ale i bez nich se dá vyrobit pitelné stolní víno.
(Dle zkušeností mých a mých konzumentů je nejlepší malinové víno dezertní a dolihované. Na cca 18% obj. alk.).
*
Jinak nakvašování surovin před získáním šťávy je standardní postup při výrobě ovocných a jim podobných vín...

Rafael.

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Bílý ocet - dostupnost26.5.2020
Průměr komínu k udírně20.5.2020
Uzení domácích klobás19.5.2020
Generátor kouře15.5.2020
Generátor kouře13.5.2020
Generátor kouře13.5.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů