Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Vína > Kvasná skleněná zátka (trubička)

Kvasná skleněná zátka (trubička)


host - xxx.xxx.237.20 (?)
16.11.2017 11:39
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Kde dělám chybu, že se mě z kvasné zátky ztráci voda vtéká do demižonu.děkuji za radu

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Kvasná skleněná zátka (trubička)


host - xxx.xxx.34.218 (?), 17.11.2017 10:32
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Chybu neděláte žádnou - je to jen známka kvalitně utěsněného demižonu.
Stávalo se mi to někdy u cideru pro kalvados, vín nebo kvasů při jejích delším skladování.
Vysvětlení pro ten jev ale nemám. Asi tam během ležení probíhají nějaké procesy které spotřebovávají kyslík ze vzduchu, nebo změna teplot, čert ví...
Ale o octovatění, křísovatění apod. nešlo.

Rafael.

Připojit reakci
   

Kvasná skleněná zátka (trubička)


Georg Black (329) - xxx.xxx.38.186 (?), 24.4.2018 11:10
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No v každém případě nemáte talent na název tématu. wink

Dojde k tomu prakticky jen při změnách teplot. Jinak je spíš menší přetlak. Taky jsou lepší kvasný zátky s ajkoby kuličkou taže k tomu nedojde. Tedy pokud dáte rozumné množství vody.

Připojit reakci
      

Kvasná skleněná zátka (trubička)


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.11.254 (?), 24.4.2018 11:28
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Voda se z trubičky nejčastěji ztrácí tím, že se vypaří. Někde proto používají glycerin. Při správném množství vody v dobře konstruované trubičce by k nasátí vody do demižonu dojít nemělo

Připojit reakci
         

Kvasná skleněná zátka (trubička)


host - xxx.xxx.5.219 (?), 7.2.2020 11:07
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Někde jsem četl, že na odvod kysličníku uhličitého při kvašení někdo používá ventilek upevněný do víka kvasných nádob, ať už při založení kvasu nebo vína, na ventilku má hadičku, která je upevněna ve sklenici z vodou.Zajímalo by mne, jaký ventilek by byl vhodný a cca jak ho upevnit aby to fungovalo.Díky.

Připojit reakci
            

Kvasná skleněná zátka (trubička)


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.236.1 (?), 7.2.2020 12:03
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mícháte několik věcí dohromady.Místo kvasné zátky lze použít jednosměrný ventilek (který umožní odchod plynu z nádoby, ale zabraňuje přístupu vzduchu). Stejnou funkci splní jakákoli hadička svedená pod hladinu vody ve sklenici. V malém objemu se dala použít hadička, co se dřív používala na cykloventilky. Průměr hadičky by měl odpovídat velikosti nádoby, k upevnění hadičky do víka snad nepotřebujete radu.

Připojit reakci
               

Kvasná skleněná zátka (trubička)


host - xxx.xxx.247.186 (?), 8.2.2020 12:45
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Právě o to mi jde, aby se   něco jako autoventilek    upevnilo vzduchotěsně do víka nádoby o objemech cca 120 až 200 l, na to by se jen jednoduše nasadila ta hadička ponořená do sklenice s vodou.Abych nemusel hadičku ve víku těsnit a oblepovat něčím, snad silikonem nebo plastelinou...

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení domácích klobás1.6.2020
Uzení domácích klobás1.6.2020
Bílý ocet - dostupnost26.5.2020
Průměr komínu k udírně20.5.2020
Uzení domácích klobás19.5.2020
Generátor kouře15.5.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů