Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Vína > Jak odpeckovat 100 kg třešní?

Stránky: 1, 2   

Jak odpeckovat 100 kg třešní?


sluníčko1 (8) - xxx.xxx.69.62 (?)
25.4.2011 17:18, počet návštěv: 28042
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Letos jsme se rozhodly ze třešní udělat víno, ale nevíme jak je odpeckovat. Máme doma ruční odpeckovávač, ale tím bychom to dělaly do vánoc. Má někdo nějakého pomocníka jak odpeckovat třešně nebo návod na nějakou samovýrobu odpeckovávače? Lihoviny nepijeme takže rady na pálení nepřipadají v úvahu děkuji za odpověď.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Jak odpeckovat 100 kg třešní?


jirilan (756) - xxx.xxx.199.60 (?)
25.4.2011 17:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Navléknu chirurgické rukavice a třešně nebo višně mačkám v ruce vsumuté na ochranu proti rozstřiku do 4 litrové láhve. Pecky nevyndavám. Hmotu nechám 3 dny nakvasit, poté vystoupí nahoru měl a dole je oddělená šťáva, kterou přes síto sleju. Během těch asi 3 dnů obsah, vždy když jdu kolem,  promíchám. Oddělenou šťávu v souladu s recepturou vinky namíchám na založení vína. Do namačkané měli je vhodné, již na počátku, přidat namnoženou kvasinkovou kulturu. Pecky během těch pouhých 3 dnů neovlivní chuť výsledného produktu. Obdobně dělám i višňovou šťávu, v které  po doplnění cukrem a ohřátím na 70 st. C zastavím kvasný proces.

Připojit reakci
      

Jak odpeckovat 100 kg třešní?


sluníčko1 (8) - xxx.xxx.69.62 (?)
2.5.2011 19:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za odpověď zkusíme a uvidíme

Připojit reakci
         

Jak odpeckovat 100 kg třešní?


host - xxx.xxx.178.235 (?)
13.7.2011 18:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to asi jediný způsob, jak doma pecky separovat.Stejně to bude ale dost pracné takto odpeckovávat 100 kg třešní.Kompoty višní se prodávají s odpeckovanými plody.Tam by možná poradili jinou metodu. Třešně na rozdíl od višní jsou pro výrobu vína méně vhodné.  AB

Připojit reakci
   

Jak odpeckovat 100 kg třešní?


host - xxx.xxx.25.2 (?)
13.7.2011 20:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Těch možnosti je několik.Pokud je doma mixer se skleněnou nadobou tak je to idealni řešeni.Jinak je možne použiti i valeček na nudle nebo prostě třešně rozvařit, scedit do nadoby přes platynko a přes něj ho ještě vylisovat. 

Připojit reakci
      

Jak odpeckovat 100 kg třešní?


host - xxx.xxx.40.135 (?)
18.5.2012 10:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Drtím třešně nerezovou míchací metlou do vrtačky a tím je rozmixuji v 20 litrovém kbelíku a oddělím pecky a při tom je nerozdrtím, pak s tím šup do sudu! A ve vašem případě, to pak přes síto přepasírujte v rukavicích a je to!

Připojit reakci
   

Jak odpeckovat 100 kg třešní?


Efs (58) - xxx.xxx.38.202 (?)
31.7.2014 21:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím, zda se tento způsob bude hodit i na víno, dělal jsem tak kvas na pálení:

1. možnost spíše pro kvas na pálení: Sklizené třešně pomačkat, naložit do nádoby a nechat prokvasit. Před pálením separuje takto: Dole pecky, pak šťáva (po odebrání vršku do lisu stačí prolít přes síto) a nahoře hustší měkká hmota s trochou zbylých pecek. Čili opatrně oddělit hustý vršek a prolisovat.

2. možnost spíše pro víno: Sklizené třešně podrtit, nechat krátce nakvasit (trochu povolí měkká hmota a oddělí se) a prohnat lisem. Přecezenou šťávu nechat dokvasit na víno (nemám vyzkoušeno).

Tčešňové pecky se dají dobře využít zašité do textilních pytlíků jako nahřívací nebo ochlazovací polštářky. Vyzkoušeno.

Připojit reakci
      

Jak odpeckovat 100 kg třešní?


tatnda (1019) - xxx.xxx.114.253 (?)
31.7.2014 21:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na víno neodpeckovat... proč jo?

Připojit reakci
         

Jak odpeckovat 100 kg třešní?


Efs (58) - xxx.xxx.38.202 (?)
16.3.2016 20:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Podle toho, dáváte-li přednost čistě ovocné chuti nebo chuti "okořeněné" glykosidy, tedy s nanořklým nádechem.  Vyberte si sám. Bude záležet na době, po jaké poprvé slijete/zčeříte "šťávu" -- neboli jak dloho se pecky budou máčet.

Hezký den

Josef

Připojit reakci
            

Jak odpeckovat 100 kg třešní?


host - xxx.xxx.246.114 (?)
23.6.2016 18:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Trnkové víno se taky dělá s peckama a louhuju to celou dobu. Hotové víno slévám po úplném dokvašení a je výborné, takže pecek v třešních, bych se vůbec nebál...

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu49.8.20191356
Bratrancove trnkové víno919.7.20191690
Příliš sladké šípkové víno26.5.20191009
Skleněný chladič36.3.20197343
Jablečné víno191.3.20193641
Příliš velká hustota vína po dokvašení827.11.20185219
Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu431.10.20181945
Množení kvasinek Vínka1431.10.201815350
Jak vyrobit domácí víno v malém2620.10.2018134058
Skladování vína v sudech 50.l z HDPE plastu11.6.20181423
Kvasná skleněná zátka (trubička)424.4.20183327
Jablečné víno81.3.20186437
Borůvkové víno913.9.201710118
Malinové víno 49.9.20174832
Bezové víno223.8.201714520
Rybízové víno 524.7.20173656
Víno z hlohu2928.12.201613129
Co se to vytvořilo na hladině? 312.12.20163446
Domácí víno - základní problémy5310.12.201647395
Ostružiny ve vodce1614.9.201621889
Zastavené kvašení u rybízového vína191.9.201610781
Jak odpeckovat 100 kg třešní?1126.7.201628043
Jaký další postup s rybízovým vínem?525.7.20165103
Pěna na rybízovém vínu36.7.20162819
Domácí víno z ananasu1426.6.201610396
Měření lihoměrem162.2.201632276
Ziadne bublinky21.12.20153121
Do akej vysky plnit demion? 1320.11.20158458
Ako pricukrit rozmiagane hrozno?269.11.201512542
Presny recept na vino z hrozna modreho neskoreho229.10.20154584
Víno, najrychlejsia vyroba2420.10.201515250
Jablečný burčák6013.10.2015103174
Domáci víno213.10.20156410
"Lisování" révy bez lisu103.10.201511376
Jiskra vína720.8.20155653
Rozdíl ve víně a v postupech1820.7.201515775
Proč mi pění víno?726.1.20158691
Matolinový klobouk - lisování711.6.20145989
Měření PH moštu34.6.20146015
Spínač teploty613.12.201311055
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Vína najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Udírna9.11.2019
Udírna9.11.2019
Lovecký a Turistický salám9.11.2019
Udírna8.11.2019
Jak obalit uzené maso?7.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů