Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Vína > Jak odpeckovat 100 kg třešní?

Stránky: 1, 2   

Jak odpeckovat 100 kg třešní?


sluníčko1 (8) - xxx.xxx.69.62 (?)
25.4.2011 17:18
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Letos jsme se rozhodly ze třešní udělat víno, ale nevíme jak je odpeckovat. Máme doma ruční odpeckovávač, ale tím bychom to dělaly do vánoc. Má někdo nějakého pomocníka jak odpeckovat třešně nebo návod na nějakou samovýrobu odpeckovávače? Lihoviny nepijeme takže rady na pálení nepřipadají v úvahu děkuji za odpověď.

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Jak odpeckovat 100 kg třešní?


jirilan (765) - xxx.xxx.199.60 (?), 25.4.2011 17:43
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Navléknu chirurgické rukavice a třešně nebo višně mačkám v ruce vsumuté na ochranu proti rozstřiku do 4 litrové láhve. Pecky nevyndavám. Hmotu nechám 3 dny nakvasit, poté vystoupí nahoru měl a dole je oddělená šťáva, kterou přes síto sleju. Během těch asi 3 dnů obsah, vždy když jdu kolem,  promíchám. Oddělenou šťávu v souladu s recepturou vinky namíchám na založení vína. Do namačkané měli je vhodné, již na počátku, přidat namnoženou kvasinkovou kulturu. Pecky během těch pouhých 3 dnů neovlivní chuť výsledného produktu. Obdobně dělám i višňovou šťávu, v které  po doplnění cukrem a ohřátím na 70 st. C zastavím kvasný proces.

Připojit reakci
      

Jak odpeckovat 100 kg třešní?


sluníčko1 (8) - xxx.xxx.69.62 (?), 2.5.2011 19:41
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za odpověď zkusíme a uvidíme

Připojit reakci
         

Jak odpeckovat 100 kg třešní?


host - xxx.xxx.178.235 (?), 13.7.2011 18:13
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to asi jediný způsob, jak doma pecky separovat.Stejně to bude ale dost pracné takto odpeckovávat 100 kg třešní.Kompoty višní se prodávají s odpeckovanými plody.Tam by možná poradili jinou metodu. Třešně na rozdíl od višní jsou pro výrobu vína méně vhodné.  AB

Připojit reakci
   

Jak odpeckovat 100 kg třešní?


host - xxx.xxx.25.2 (?), 13.7.2011 20:06
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Těch možnosti je několik.Pokud je doma mixer se skleněnou nadobou tak je to idealni řešeni.Jinak je možne použiti i valeček na nudle nebo prostě třešně rozvařit, scedit do nadoby přes platynko a přes něj ho ještě vylisovat. 

Připojit reakci
      

Jak odpeckovat 100 kg třešní?


host - xxx.xxx.40.135 (?), 18.5.2012 10:04
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Drtím třešně nerezovou míchací metlou do vrtačky a tím je rozmixuji v 20 litrovém kbelíku a oddělím pecky a při tom je nerozdrtím, pak s tím šup do sudu! A ve vašem případě, to pak přes síto přepasírujte v rukavicích a je to!

Připojit reakci
   

Jak odpeckovat 100 kg třešní?


Efs (64) - xxx.xxx.38.202 (?), 31.7.2014 21:10
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím, zda se tento způsob bude hodit i na víno, dělal jsem tak kvas na pálení:

1. možnost spíše pro kvas na pálení: Sklizené třešně pomačkat, naložit do nádoby a nechat prokvasit. Před pálením separuje takto: Dole pecky, pak šťáva (po odebrání vršku do lisu stačí prolít přes síto) a nahoře hustší měkká hmota s trochou zbylých pecek. Čili opatrně oddělit hustý vršek a prolisovat.

2. možnost spíše pro víno: Sklizené třešně podrtit, nechat krátce nakvasit (trochu povolí měkká hmota a oddělí se) a prohnat lisem. Přecezenou šťávu nechat dokvasit na víno (nemám vyzkoušeno).

Tčešňové pecky se dají dobře využít zašité do textilních pytlíků jako nahřívací nebo ochlazovací polštářky. Vyzkoušeno.

Připojit reakci
      

Jak odpeckovat 100 kg třešní?


tatnda (1019) - xxx.xxx.114.253 (?), 31.7.2014 21:48
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na víno neodpeckovat... proč jo?

Připojit reakci
         

Jak odpeckovat 100 kg třešní?


Efs (64) - xxx.xxx.38.202 (?), 16.3.2016 20:41
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Podle toho, dáváte-li přednost čistě ovocné chuti nebo chuti "okořeněné" glykosidy, tedy s nanořklým nádechem.  Vyberte si sám. Bude záležet na době, po jaké poprvé slijete/zčeříte "šťávu" -- neboli jak dloho se pecky budou máčet.

Hezký den

Josef

Připojit reakci
            

Jak odpeckovat 100 kg třešní?


host - xxx.xxx.246.114 (?), 23.6.2016 18:57
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Trnkové víno se taky dělá s peckama a louhuju to celou dobu. Hotové víno slévám po úplném dokvašení a je výborné, takže pecek v třešních, bych se vůbec nebál...

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení domácích klobás1.6.2020
Uzení domácích klobás1.6.2020
Bílý ocet - dostupnost26.5.2020
Průměr komínu k udírně20.5.2020
Uzení domácích klobás19.5.2020
Generátor kouře15.5.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů