Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Vína > Jablečný burčák

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...>   

Jablečný burčák


host - xxx.xxx.221.43 (?)
10.11.2008 15:26, počet návštěv: 103378
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zbyl mi jeden demižon jablečného moštu, můžete mi prosím poradit jak z něj udělat jablečný burčák? Mám dokonce koupenou i kvasnou trubiču... Děkuji

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Jablečný burčák


host - xxx.xxx.134.71 (?)
10.11.2008 15:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kupte si sáček ušlechtilých kvasinek "Vínka" - prodávají se v zahrádkářských potřebách a některých drogeriích apod., sáček živné soli tamtéž. Návod k použití se k nim přidává na samostatném lístku.

Bude lépe mošt trochu přisladit, jinak to nebude k pití. Teplota pro kvašení je ideálně kolem 15 °C, při nižší to hůře kvasí, při vyšší je riziko, že kvasinky začnou rychle odumírat a výsledek bude cítit "přiboudle".

Připojit reakci
      

Jablečný burčák


host - xxx.xxx.221.43 (?)
10.11.2008 16:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

takže bez dalších přípravků to nejde? já se jen ptám.  ... někde jsem četla, že burčák jde udělat i bez kvasinek, prý je jemnější, jenže už ty stránky nemůžu najít... 

Připojit reakci
         

Jablečný burčák


vyslouzil (17390) - xxx.xxx.77.39 (?)
10.11.2008 19:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Bez kvasinek to jde zcela snadno, stačí nechat mošt pár dní stát. Ale jemnější není, naopak.

Připojit reakci
            

Jablečný burčák


host - xxx.xxx.221.43 (?)
11.11.2008 15:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jak dlouho to asi trvá a jak poznám, že už je akorát - ani moc a ani zlomený...

Připojit reakci
               

Jablečný burčák


vyslouzil (17390) - xxx.xxx.77.39 (?)
11.11.2008 16:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Doba velmi závisí na teplotě - 3 až 10 dní.
Pozná se to nejlépe ochutnáním.

Připojit reakci
                  

Jablečný burčák


host - xxx.xxx.64.231 (?)
15.11.2008 19:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ušlechtilé kvasinky jsou sice lepší, ale dávají se hlavně kvůli prevenci otravy kvasinek alkoholem. U burčáku to však nehrozí. Má jen cca 6-7% alkoholu, pokud je mošt doslazený na 21%. Neslazený jablečný mošt mívá cca 11% cukru. Znamenalo by to tedy dosladit tak 100g cukru na litr moštu. Když zjistíte, že se z burčáku nebo "sajdru" postupně stává málo sladký "rampáš", můžete ho dosladit dalším moštem, cukrem nebo medem. Rampáš má více alkoholu než burčák, ale není bez doslazení dobrý.

Mimmo

Připojit reakci
   

Jablečný burčák


host - xxx.xxx.87.84 (?)
4.12.2008 11:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

může mi někdo prosím Vás poradit jak mám udělat burčák z jablek?Mám doma 10l demižon a chtěl bych ho využít  Děkuju za případnou radu.

Připojit reakci
      

Jablečný burčák


host - xxx.xxx.115.229 (?)
4.12.2008 11:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ja mám tiež založený 25l demižón jablčného muštu na víno, dala som kvasinky a 3kg cukru. Už som ho aj po 6 týždňoch stočila a dala znova kvasiť. Ale neviem čo ďalej. Jablkové víno som ešte nerobila. Ak má niekto skúsenosti, budem vďačná za daru.

Připojit reakci
         

Jablečný burčák


vyslouzil (17390) - xxx.xxx.94.12 (?)
4.12.2008 12:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Demižon by měl být uzavřen kvasnou zátkou. Jakmile přestane ucházet plyn, víno by se mělo vyčistit - zbylé kvasinky a zákal sedne ke dnu. Proveďte druhé stočení, tentokrát můžete již do lahví.
   Tři kg cukru ve 25 litrech, pokud byl mošt z vyzrálých jablek, je poměrně dost, takže víno bude patrně nasládlé. 

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Jaký další postup s rybízovým vínem?722.11.20195249
Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu49.8.20191475
Bratrancove trnkové víno919.7.20191749
Příliš sladké šípkové víno26.5.20191051
Skleněný chladič36.3.20197367
Jablečné víno191.3.20193713
Příliš velká hustota vína po dokvašení827.11.20185271
Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu431.10.20181973
Množení kvasinek Vínka1431.10.201815456
Jak vyrobit domácí víno v malém2620.10.2018134502
Skladování vína v sudech 50.l z HDPE plastu11.6.20181453
Kvasná skleněná zátka (trubička)424.4.20183355
Jablečné víno81.3.20186513
Borůvkové víno913.9.201710175
Malinové víno 49.9.20174863
Bezové víno223.8.201714608
Rybízové víno 524.7.20173690
Víno z hlohu2928.12.201613244
Co se to vytvořilo na hladině? 312.12.20163479
Domácí víno - základní problémy5310.12.201647599
Ostružiny ve vodce1614.9.201621956
Zastavené kvašení u rybízového vína191.9.201610861
Jak odpeckovat 100 kg třešní?1126.7.201628103
Pěna na rybízovém vínu36.7.20162852
Domácí víno z ananasu1426.6.201610457
Měření lihoměrem162.2.201632386
Ziadne bublinky21.12.20153154
Do akej vysky plnit demion? 1320.11.20158505
Ako pricukrit rozmiagane hrozno?269.11.201512609
Presny recept na vino z hrozna modreho neskoreho229.10.20154612
Víno, najrychlejsia vyroba2420.10.201515363
Jablečný burčák6013.10.2015103379
Domáci víno213.10.20156453
"Lisování" révy bez lisu103.10.201511442
Jiskra vína720.8.20155693
Rozdíl ve víně a v postupech1820.7.201515869
Proč mi pění víno?726.1.20158738
Matolinový klobouk - lisování711.6.20146033
Měření PH moštu34.6.20146058
Spínač teploty613.12.201311090
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Vína najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa11:22
Uzení masa11:21
Uzení masa7:42
Kaiserova elektrická udírna21.11.2019
Uzení masa19.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů