Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Vína > Jablečný burčák

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...>   

Jablečný burčák


host - xxx.xxx.221.43 (?)
10.11.2008 15:26
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Zbyl mi jeden demižon jablečného moštu, můžete mi prosím poradit jak z něj udělat jablečný burčák? Mám dokonce koupenou i kvasnou trubiču... Děkuji

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Jablečný burčák


host - xxx.xxx.134.71 (?), 10.11.2008 15:50
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kupte si sáček ušlechtilých kvasinek "Vínka" - prodávají se v zahrádkářských potřebách a některých drogeriích apod., sáček živné soli tamtéž. Návod k použití se k nim přidává na samostatném lístku.

Bude lépe mošt trochu přisladit, jinak to nebude k pití. Teplota pro kvašení je ideálně kolem 15 °C, při nižší to hůře kvasí, při vyšší je riziko, že kvasinky začnou rychle odumírat a výsledek bude cítit "přiboudle".

Připojit reakci
      

Jablečný burčák


host - xxx.xxx.221.43 (?), 10.11.2008 16:03
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

takže bez dalších přípravků to nejde? já se jen ptám.  ... někde jsem četla, že burčák jde udělat i bez kvasinek, prý je jemnější, jenže už ty stránky nemůžu najít... 

Připojit reakci
         

Jablečný burčák


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.77.39 (?), 10.11.2008 19:26
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Bez kvasinek to jde zcela snadno, stačí nechat mošt pár dní stát. Ale jemnější není, naopak.

Připojit reakci
            

Jablečný burčák


host - xxx.xxx.221.43 (?), 11.11.2008 15:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jak dlouho to asi trvá a jak poznám, že už je akorát - ani moc a ani zlomený...

Připojit reakci
               

Jablečný burčák


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.77.39 (?), 11.11.2008 16:37
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Doba velmi závisí na teplotě - 3 až 10 dní.
Pozná se to nejlépe ochutnáním.

Připojit reakci
                  

Jablečný burčák


host - xxx.xxx.64.231 (?), 15.11.2008 19:18
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ušlechtilé kvasinky jsou sice lepší, ale dávají se hlavně kvůli prevenci otravy kvasinek alkoholem. U burčáku to však nehrozí. Má jen cca 6-7% alkoholu, pokud je mošt doslazený na 21%. Neslazený jablečný mošt mívá cca 11% cukru. Znamenalo by to tedy dosladit tak 100g cukru na litr moštu. Když zjistíte, že se z burčáku nebo "sajdru" postupně stává málo sladký "rampáš", můžete ho dosladit dalším moštem, cukrem nebo medem. Rampáš má více alkoholu než burčák, ale není bez doslazení dobrý.

Mimmo

Připojit reakci
   

Jablečný burčák


host - xxx.xxx.87.84 (?), 4.12.2008 11:35
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

může mi někdo prosím Vás poradit jak mám udělat burčák z jablek?Mám doma 10l demižon a chtěl bych ho využít  Děkuju za případnou radu.

Připojit reakci
      

Jablečný burčák


host - xxx.xxx.115.229 (?), 4.12.2008 11:58
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ja mám tiež založený 25l demižón jablčného muštu na víno, dala som kvasinky a 3kg cukru. Už som ho aj po 6 týždňoch stočila a dala znova kvasiť. Ale neviem čo ďalej. Jablkové víno som ešte nerobila. Ak má niekto skúsenosti, budem vďačná za daru.

Připojit reakci
         

Jablečný burčák


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.94.12 (?), 4.12.2008 12:48
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Demižon by měl být uzavřen kvasnou zátkou. Jakmile přestane ucházet plyn, víno by se mělo vyčistit - zbylé kvasinky a zákal sedne ke dnu. Proveďte druhé stočení, tentokrát můžete již do lahví.
   Tři kg cukru ve 25 litrech, pokud byl mošt z vyzrálých jablek, je poměrně dost, takže víno bude patrně nasládlé. 

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení domácích klobás1.6.2020
Uzení domácích klobás1.6.2020
Bílý ocet - dostupnost26.5.2020
Průměr komínu k udírně20.5.2020
Uzení domácích klobás19.5.2020
Generátor kouře15.5.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů