Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Vína > Jablečné víno

Stránky: 1, 2   

Jablečné víno


host - xxx.xxx.5.111 (?)
14.1.2019 9:24, počet návštěv: 3713
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Jabčák dělám už dost roků.Nevím proč mi z loňské sklizně zhořkl.Stalo se vám něco podobného?A proč?Asi půjde jen vypálit.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Jablečné víno


vyslouzil (17390) - xxx.xxx.11.6 (?)
14.1.2019 11:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Příliš vysoká teplota při kvašení, střídání teplot, přístup vzduchu do nádoby, kontaminace bakteriemi, atd. 

Připojit reakci
      

Jablečné víno


host - xxx.xxx.26.127 (?)
14.1.2019 19:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z toho přichází v úvahu jen bakterie.

Připojit reakci
         

Jablečné víno


host - xxx.xxx.18.59 (?)
14.1.2019 19:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Možná, jestli není zaměněna trpkost za tu hořkost?
Pokud se jedná fact o hořkost, zhořknutí je vada vzácná a nedostatečně popsána a těžko má s ní někdo větší zkušenosti.

Snad se ta hořkost nepřenese i do destilátu...
Ale to nevím, nemám s tím žádnou zkušenost. Naštěstí...

Rafael.

Připojit reakci
            

Jablečné víno


vyslouzil (17390) - xxx.xxx.11.188 (?)
15.1.2019 11:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nechá-li se jablečné víno dlouho ležet na kvasnicích a včas se nestočí, získá taky nahořklou příchuť

Připojit reakci
               

Jablečné víno


PP. (5444) - xxx.xxx.9.135 (?)
15.1.2019 11:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To byly možná příčiny mých neúspěchů, zkoušel jsem to při moštování asi třikrát a pokaždé to bylo hořké, respektive nedobré. Tak už to nezkouším.

Připojit reakci
                  

Jablečné víno


krekaříček (34) - xxx.xxx.179.2 (?)
27.2.2019 10:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den.

Zajímalo by mě, jak francouzští výrobci calvadosu uchovávají jablečné víno, po dobu cca jednoho roku i více, než jde do destilačního kotle, když je zakázáno jakkoli mošt docukřovat, zasiřovat, zahřívat, přidávat výživu pro kvasinky atd.

Připojit reakci
                     

Jablečné víno


Marek-TT (671) - xxx.xxx.20.52 (?)
27.2.2019 12:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám doma nafľašovaný cider (obdoba jablčného vína), ktorý som robil pred asi 3 rokmi a zatiaľ nepozorujem žiadne známky znehodnotenia. Je bez akýchkoľvek nežiaducich pachov a chutí, robil som ho ako polosladký, pri fľašovaní mohol mať okolo 30 g/l cukrov a alkohol 5% obj. Teraz bude asi tých cukrov o čosi menej, keďže vo fľaši sa za tú dobu stihol naperliť. Mušt som jedine na začiatku zľahka zasíril, ale nemyslím si, že by to malo tak výrazný vplyv na stabilitu. Rok nie je tak dlhá doba, ak sa jedná o suché jablčné víno s obsahom alkoholu 7-8%. Teoreticky by mohli skladovacie tanky natlakovať dusíkom a udržiavať anaeróbnu atmosféru.

Připojit reakci
                        

Jablečné víno


krekaříček (34) - xxx.xxx.179.2 (?)
27.2.2019 15:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den.

Děkuji za reakci. Přečetl jsem si pár publikací o výrobě Calvadosu a jablečného cideru, ale není mi jasné pár věcí. Při výrobě cideru na calvados se má nechat mošt zcela vykvasit. Po vykvašení a další ležení se musí stáčet z kvasnic a kalů, nebo nemusí?  Já skladovací tanky a dusík bohužel nemám k dispozicilaugh sířit také nechci a jablečné víno prý rádo chytá myšinu.

Připojit reakci
                           

Jablečné víno


Jiří II (589) - xxx.xxx.120.64 (?)
27.2.2019 18:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vnímám z příspěvku zmatené názvosloví, které si dovolím poněkud opravit.

Cider se vyrábí na pití, nikoliv na pálení. Během kvašení se budoucí Cider několikrát stáčí z kvasnic a kalů, mimo jiné s cílem odebrat kvasinkám dusíkaté látky, potřebné k jejich životu. Kvašení se tím zpomalí až postupně zastaví dříve, než je kvasinkami spotřebován věškerý cukr. Cider bez cukru by se totiž nedal pít.

Kvas z moštu, který je určený na pálení, se během kvašení nestáčí z kvasnic a kalů, protože cílem je úplné vykvašení veškerého cukru, tzn. co nejvíce alkoholu pro budoucí pálení. Po ukončení kvašení nevidím žádný důvod k dalšímu skladování, lépe je co nejdříve vypálit. Těsně před pálením je samozřejmě možné provést stočení kvasu z odumřelých usazených kvasinek, aby se z nich při vaření v kotli neuvolňovaly nežádoucí pachy do destilátu. Z praxe je však známo, že pachy z kvasinek jsou obvykle zanedbatelné.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Jaký další postup s rybízovým vínem?722.11.20195250
Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu49.8.20191475
Bratrancove trnkové víno919.7.20191749
Příliš sladké šípkové víno26.5.20191051
Skleněný chladič36.3.20197367
Jablečné víno191.3.20193714
Příliš velká hustota vína po dokvašení827.11.20185271
Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu431.10.20181973
Množení kvasinek Vínka1431.10.201815456
Jak vyrobit domácí víno v malém2620.10.2018134502
Skladování vína v sudech 50.l z HDPE plastu11.6.20181453
Kvasná skleněná zátka (trubička)424.4.20183355
Jablečné víno81.3.20186513
Borůvkové víno913.9.201710175
Malinové víno 49.9.20174864
Bezové víno223.8.201714608
Rybízové víno 524.7.20173691
Víno z hlohu2928.12.201613244
Co se to vytvořilo na hladině? 312.12.20163479
Domácí víno - základní problémy5310.12.201647599
Ostružiny ve vodce1614.9.201621956
Zastavené kvašení u rybízového vína191.9.201610862
Jak odpeckovat 100 kg třešní?1126.7.201628103
Pěna na rybízovém vínu36.7.20162852
Domácí víno z ananasu1426.6.201610457
Měření lihoměrem162.2.201632386
Ziadne bublinky21.12.20153154
Do akej vysky plnit demion? 1320.11.20158505
Ako pricukrit rozmiagane hrozno?269.11.201512609
Presny recept na vino z hrozna modreho neskoreho229.10.20154612
Víno, najrychlejsia vyroba2420.10.201515363
Jablečný burčák6013.10.2015103379
Domáci víno213.10.20156453
"Lisování" révy bez lisu103.10.201511442
Jiskra vína720.8.20155693
Rozdíl ve víně a v postupech1820.7.201515869
Proč mi pění víno?726.1.20158738
Matolinový klobouk - lisování711.6.20146033
Měření PH moštu34.6.20146058
Spínač teploty613.12.201311090
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Vína najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa11:22
Uzení masa11:21
Uzení masa7:42
Kaiserova elektrická udírna21.11.2019
Uzení masa19.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů