Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Vína > Dobarvování vína

Dobarvování vína


host - xxx.xxx.114.186 (?)
13.7.2010 10:06
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Při pití vína na Moravě jsme měli modrý jazyk a celou ústní dutinu.

Je to způsobeno dobarvováním vína a z jakého důvodu?

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Dobarvování vína


host - xxx.xxx.149.244 (?), 13.7.2010 11:06
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A nebylo to víno "Pro Pražáky"?

Omlouvám se za nejapný žert, ale vtipy zde v moravských vinicích stále s oblibou kolují :-).

Připojit reakci
   

Dobarvování vína


host - xxx.xxx.164.165 (?), 13.7.2010 12:14
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

doporučoval bych se vyhnout odrůdě modrý portugal ale nejjistější je pít bílé víno bílé dutiny a jazyk nejsou tak výrazné:-)

Připojit reakci
   

Dobarvování vína


host - xxx.xxx.24.183 (?), 13.7.2010 12:20
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Žádné dobarvování, červené víno bylo vyrobeno z odrůdy, které se říká "barvířka".  Jsou to odrůdu révy vinné,  které mají v bobulích tolik barviva, že z nich nelze vyrobit bílé víno.

Při výrobě červených vín z některých odrůd se přidává část hroznů barvířky pro dosažení lepší a hlubší barvy.  Z určitého hlediska se tedy dá říci, že se o dobarvování opravdu jedná.

Připojit reakci
      

Dobarvování vína


host - xxx.xxx.155.121 (?), 13.7.2010 12:25
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já jsem někde četl, že se používá extrakt z bezinek nebo líčidla. To by bylo ale barbarství.

Připojit reakci
         

Dobarvování vína


host - xxx.xxx.151.252 (?), 13.7.2010 13:36
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak jako vše v zlodějstánu česko, tak i vína jsou různě pančovaná, ředěna a falšována.

Nedávno tiskem proběhla zpráva o obrovském falšování původu známkových vín v česku(v řádech statisíců litrů). ZATÍM prokázáno firmám ČVZ, Vinařství Zaječí, LIVI, Vinařství Mutěnice.Dováželi levné "krabicové" víno z Madarska a stáčeli do lahví a zfalšovali původ a prodávali jako známková vína...)))

Ze všech červených a modrých hroznů není možné vyrobit tmavě červené víno, max.růžové.Proto se některá červená vína dobarvují a to různě...

Kdo pamatuje obrovskou aféru pančování vína v Rakousku v 80.letech, ví o čem je řeč...

Připojit reakci
            

Dobarvování vína


host - xxx.xxx.145.44 (?), 14.7.2010 21:55
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hoste 151.252, co myslíte větou - Ze všech červených a modrých hroznů není možné vyrobit tmavě červené víno, max.růžové.Proto se některá červená vína dobarvují a to různě -? Z čeho je tedy možné vyrobit tmavě červené víno?

Připojit reakci
            

Dobarvování vína


host - xxx.xxx.164.165 (?), 15.7.2010 13:27
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ještě jsem neviděl červený hrozen a barva vína z modrých hroznů je ovlivněna jejich macerací a nebo okamžitým lisováním na klaret nebo rosé, z modrých hroznů se dá vyrobit víno které je téměř k nerozeznání od bílého.možná snad že by z tramínu červeného bylo červené víno, ještě že vinaři nemají ted čas to tady číst ti by se jistě dobře bavili:-)

Připojit reakci
   

Dobarvování vína


host - xxx.xxx.40.135 (?), 13.7.2010 13:49
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Některé modré odrůdy (nazývané barvířky) mají barvivo nejen ve slupce, ale i ve šťávě a jsou dost intenzivní. Je to třeba Neronet, Alibernet nebo Rubinet. Víno z nich opravdu silně barví jazyk i zuby, špiní oblečení. Obecně silná červená vína mohou zabarvovat, i můj oblíbený Dornfelder. Dobarvování umělého bych se tolik nebála, je opravdu jednodušší si dát do vinohradu pár keřů barvířky než odměřovat umělé barvivo.

Připojit reakci
      

Dobarvování vína


host - xxx.xxx.3.254 (?), 14.7.2010 22:16
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud chcete superbarvířku, doporučuji německou odrůdu DACAPO. Je to kříženec Decrot x Modrý portugal. Stačí 5  - 10 %  a máte inkoustově červená vína. Letos jsem tak dlouho umýval demižón od Dacapa, až jsem ho rozbil.  Mám dlouholeté zkušenosti se všemi možnými barvířkami, Dornfeldrem i jeho vylepšenými nástupci, ale Dacapu se nic nevyrovná.

Souhlasím s tvrzením, žádná umělina, je to zbytečné, stačí pár keřů barvířky a máte barvy každý rok nadbytek.  10 - 15 procent jiné odrůdy můžete klidně přidávat, to povoluje i vinařský zákon, umělá barviva jsou fuj a snad to dnes už nikdo nedělá.

Připojit reakci
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů