Zdravím, před 3 dny jsem vymačkal a vylisoval stolní bílé hrozny asi 15 l a jelikož chci poprvé zkusit burčák a porovnat nakolik se liší vlastní od těch od prodávaných u cesty, tak bych měl dotaz co vše dodržet pro kvalitní výsledek.
Dal jsem ho do 20 L demižónu, rozpustil 3/4 kila cukru v horké vodě a přidal / je to dostatečné množství nebo ještě přidat? nechtěl jsem to zas moc přesladit / podotýkám,že při mačkání jsem přidal asi ještě 1,5 l vody pro lepší vyluhování ze slupek - odhaduji 15 l štávy + 1l vody + 3/4 kg cukru rozpuštěný asi v litru.
Zazátkoval a vyvedl hadičku do sklenici od výživy s vodou
Za jak dlouho by to mělo asi začít bublat a kdy - jak poznat kdy bude hotový - ideální stav na zmrazení do mrazáku na vánoce ?
Případně nějaké další vychytávky? díky za rady