Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Vína > Borůvkové víno

Borůvkové víno


host - xxx.xxx.194.200 (?)
11.10.2015 21:31
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak dlouho může kvasit borůvkové víno?

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Borůvkové víno


Georg Black (329) - xxx.xxx.38.186 (?), 13.10.2015 13:46
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Borůvkové má hlavně spec. postup. Stáhněte si brožuru od p. Valenty.

Připojit reakci
   

Borůvkové víno


host - xxx.xxx.194.200 (?), 17.10.2015 13:05
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Toto víno mi kvasí 12.týdnů a vypadá to že ještě přestat nechce, tak snad se to nějak nezvrhne.Nepodařilo se mi nikde dohledat ani přibližnou dobu jak dlouho by kvasit mělo, zdali až přestane, tak už to bude, jak to bývá u jiních vín...

Připojit reakci
      

Borůvkové víno


Georg Black (329) - xxx.xxx.38.186 (?), 20.10.2015 13:41
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Borůvky
Borůvkové víno je velmi zdravé a chutné. Příprava je však poněkud obtížnější, protože
šáva velmi těžko kvasí. z mnoha předpisů lze zvláště pro začátečníky doporučit hlavně
způsob, kdy se mošt získá krátkým povařením plodů. Pak kvašení probíhá mnohem
snadněji. Velmi dobrá jsou vína ze směsí borůvek a červeného rybízu nebo peckovin
(višně), např. v poměru 1 : 1.

Pomocný zákvas
Nejprve si připravíme základní zákvas z dvojnásobné dávky kvasinek. Vzklíčené kvasin-
ky přidáme do směsi připravené asi ze 3 kusů jemně nastrouhaných jablek, k nimž se
přidá 1 kávová lžíce cukru rozpuštěného v 1 dl vody a šáva z hrstí rozmačkaných borů-
vek. Zákvas ponecháme asi 3-5 dní na teplém místě v menší lahvi, uzavřené např. cho-
máčkem vaty. Po rozkvašení vlijeme pomocný zákvas do vlastního borůvkového moštu.

I.    postup

Při přípravě borůvkového mostu postupujeme takto:   Rozmačkáme   3   kg přebraných
borůvek, z nichž jsme odstranili všechny nečistoty, přidáme 10 Dg cukru, 10 g kyseliny
citrónové a 1 balíček živné soli. Směs přelijeme 1 litrem vařící vody a velmi krátce pova-
říme. Po vychladnutí se přidá za míchání pomocný zákvas a v uzavřené nádobě se pone-
chá stát 1-2 dny. Po vylisování přidáme do stavy ještě 1/2 balíčku živné soli, roztok 1 kg
cukru v 1 l vody a ponecháme kvasit v nádobě uzavřené kvasnou zátkou. Při případném,
avšak velmi vzácném zastavení kvašení je třeba mostem zamíchat. Po vykvašení stočíme,
necháme ustát a plnírně do lahví.
Použité kvasinky: bordeaux, burgundské.

II.  postup

2 kg borůvek a 1 kg červeného rybízu (nebo 1,5 kg višní s peckami) rozmačkáme, přidá-

me 10 Dg cukru, 1/2 balíčku živné soli a přelijeme 2 litry vařící vody. Směs velmi krátce
povaříme. Po vychladnutí postupujeme stejně, jak je uvedeno u I. postupu.
Použité kvasinky: burgundské.

Připojit reakci
         

Borůvkové víno


Jakub15 (7) - xxx.xxx.68.7 (?), 13.9.2017 8:54
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za recept. Určitě vyzkouším :-)). 

Připojit reakci
      

Borůvkové víno


host - xxx.xxx.194.200 (?), 11.1.2016 14:36
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to konečně dokvasilo, trvalo to celkem 24.týdnů a výsledek je víc než dobrý.Ještě musí nějakou dobu uležet, ale každý kdo zkusil, tak hodnotil kladně.Barva vína je opravdu sitě tmavá a pokud srovnám s barvou jiných vín, tak jsou jen slabým odvarem.Víno chutná opravdu po borůvkách, je suché, tak ho možná zkusím trochu přisladit.Obsah alkoholu ještě nemém změřen, čekám než dojde měřak z eshopu, tak uvidíme.Tento rok určitě založím toto víno zas.

Připojit reakci
         

Borůvkové víno


host - xxx.xxx.194.200 (?), 17.1.2016 14:30
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Víno už změřeno a má 15.procent objemového alkoholu, a určítě se vypije.

Připojit reakci
         

Borůvkové víno


host - xxx.xxx.179.37 (?), 18.7.2017 13:16
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, můžu Váas poprosit o jednoduchý recept na borůvkové Víno... děkuji a přeji hezký den... Boženka

Připojit reakci
            

Borůvkové víno


Georg Black (329) - xxx.xxx.38.186 (?), 20.7.2017 10:50
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A ten tady(výše) Vám nestačí???

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Bílý ocet - dostupnost26.5.2020
Průměr komínu k udírně20.5.2020
Uzení domácích klobás19.5.2020
Generátor kouře15.5.2020
Generátor kouře13.5.2020
Generátor kouře13.5.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů