Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Vína > Borůvkové víno

Borůvkové víno


host - xxx.xxx.194.200 (?)
11.10.2015 21:31, počet návštěv: 10123
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak dlouho může kvasit borůvkové víno?

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Borůvkové víno


Georg Black (329) - xxx.xxx.38.186 (?)
13.10.2015 13:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Borůvkové má hlavně spec. postup. Stáhněte si brožuru od p. Valenty.

Připojit reakci
   

Borůvkové víno


host - xxx.xxx.194.200 (?)
17.10.2015 13:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Toto víno mi kvasí 12.týdnů a vypadá to že ještě přestat nechce, tak snad se to nějak nezvrhne.Nepodařilo se mi nikde dohledat ani přibližnou dobu jak dlouho by kvasit mělo, zdali až přestane, tak už to bude, jak to bývá u jiních vín...

Připojit reakci
      

Borůvkové víno


Georg Black (329) - xxx.xxx.38.186 (?)
20.10.2015 13:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Borůvky
Borůvkové víno je velmi zdravé a chutné. Příprava je však poněkud obtížnější, protože
šáva velmi těžko kvasí. z mnoha předpisů lze zvláště pro začátečníky doporučit hlavně
způsob, kdy se mošt získá krátkým povařením plodů. Pak kvašení probíhá mnohem
snadněji. Velmi dobrá jsou vína ze směsí borůvek a červeného rybízu nebo peckovin
(višně), např. v poměru 1 : 1.

Pomocný zákvas
Nejprve si připravíme základní zákvas z dvojnásobné dávky kvasinek. Vzklíčené kvasin-
ky přidáme do směsi připravené asi ze 3 kusů jemně nastrouhaných jablek, k nimž se
přidá 1 kávová lžíce cukru rozpuštěného v 1 dl vody a šáva z hrstí rozmačkaných borů-
vek. Zákvas ponecháme asi 3-5 dní na teplém místě v menší lahvi, uzavřené např. cho-
máčkem vaty. Po rozkvašení vlijeme pomocný zákvas do vlastního borůvkového moštu.

I.    postup

Při přípravě borůvkového mostu postupujeme takto:   Rozmačkáme   3   kg přebraných
borůvek, z nichž jsme odstranili všechny nečistoty, přidáme 10 Dg cukru, 10 g kyseliny
citrónové a 1 balíček živné soli. Směs přelijeme 1 litrem vařící vody a velmi krátce pova-
říme. Po vychladnutí se přidá za míchání pomocný zákvas a v uzavřené nádobě se pone-
chá stát 1-2 dny. Po vylisování přidáme do stavy ještě 1/2 balíčku živné soli, roztok 1 kg
cukru v 1 l vody a ponecháme kvasit v nádobě uzavřené kvasnou zátkou. Při případném,
avšak velmi vzácném zastavení kvašení je třeba mostem zamíchat. Po vykvašení stočíme,
necháme ustát a plnírně do lahví.
Použité kvasinky: bordeaux, burgundské.

II.  postup

2 kg borůvek a 1 kg červeného rybízu (nebo 1,5 kg višní s peckami) rozmačkáme, přidá-

me 10 Dg cukru, 1/2 balíčku živné soli a přelijeme 2 litry vařící vody. Směs velmi krátce
povaříme. Po vychladnutí postupujeme stejně, jak je uvedeno u I. postupu.
Použité kvasinky: burgundské.

Připojit reakci
         

Borůvkové víno


Jakub15 (7) - xxx.xxx.68.7 (?)
13.9.2017 8:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za recept. Určitě vyzkouším :-)). 

Připojit reakci
      

Borůvkové víno


host - xxx.xxx.194.200 (?)
11.1.2016 14:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to konečně dokvasilo, trvalo to celkem 24.týdnů a výsledek je víc než dobrý.Ještě musí nějakou dobu uležet, ale každý kdo zkusil, tak hodnotil kladně.Barva vína je opravdu sitě tmavá a pokud srovnám s barvou jiných vín, tak jsou jen slabým odvarem.Víno chutná opravdu po borůvkách, je suché, tak ho možná zkusím trochu přisladit.Obsah alkoholu ještě nemém změřen, čekám než dojde měřak z eshopu, tak uvidíme.Tento rok určitě založím toto víno zas.

Připojit reakci
         

Borůvkové víno


host - xxx.xxx.194.200 (?)
17.1.2016 14:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Víno už změřeno a má 15.procent objemového alkoholu, a určítě se vypije.

Připojit reakci
         

Borůvkové víno


host - xxx.xxx.179.37 (?)
18.7.2017 13:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, můžu Váas poprosit o jednoduchý recept na borůvkové Víno... děkuji a přeji hezký den... Boženka

Připojit reakci
            

Borůvkové víno


Georg Black (329) - xxx.xxx.38.186 (?)
20.7.2017 10:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A ten tady(výše) Vám nestačí???

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu49.8.20191364
Bratrancove trnkové víno919.7.20191695
Příliš sladké šípkové víno26.5.20191012
Skleněný chladič36.3.20197344
Jablečné víno191.3.20193650
Příliš velká hustota vína po dokvašení827.11.20185228
Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu431.10.20181946
Množení kvasinek Vínka1431.10.201815359
Jak vyrobit domácí víno v malém2620.10.2018134102
Skladování vína v sudech 50.l z HDPE plastu11.6.20181430
Kvasná skleněná zátka (trubička)424.4.20183329
Jablečné víno81.3.20186444
Borůvkové víno913.9.201710124
Malinové víno 49.9.20174838
Bezové víno223.8.201714536
Rybízové víno 524.7.20173659
Víno z hlohu2928.12.201613144
Co se to vytvořilo na hladině? 312.12.20163449
Domácí víno - základní problémy5310.12.201647415
Ostružiny ve vodce1614.9.201621895
Zastavené kvašení u rybízového vína191.9.201610789
Jak odpeckovat 100 kg třešní?1126.7.201628050
Jaký další postup s rybízovým vínem?525.7.20165104
Pěna na rybízovém vínu36.7.20162822
Domácí víno z ananasu1426.6.201610407
Měření lihoměrem162.2.201632287
Ziadne bublinky21.12.20153126
Do akej vysky plnit demion? 1320.11.20158465
Ako pricukrit rozmiagane hrozno?269.11.201512547
Presny recept na vino z hrozna modreho neskoreho229.10.20154585
Víno, najrychlejsia vyroba2420.10.201515265
Jablečný burčák6013.10.2015103203
Domáci víno213.10.20156415
"Lisování" révy bez lisu103.10.201511384
Jiskra vína720.8.20155657
Rozdíl ve víně a v postupech1820.7.201515785
Proč mi pění víno?726.1.20158697
Matolinový klobouk - lisování711.6.20145998
Měření PH moštu34.6.20146025
Spínač teploty613.12.201311061
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Vína najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Udírna9.11.2019
Udírna9.11.2019
Lovecký a Turistický salám9.11.2019
Udírna8.11.2019
Jak obalit uzené maso?7.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů