Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Vína > Bezové víno

Stránky: 1, 2, 3   

Bezové víno


host - xxx.xxx.194.200 (?)
15.6.2016 20:44
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak jsme poprvé nasbírali Bezový květ a zkoušíme víno.Na omytých 150 květů bude 30.litrový demižón,6.kg cukru, šťáva z 10.citrónů a ušlechtilé kvasinky do 18% objemového alkoholu.Tak sned to dobře dopadne.

Jestli máte někdo zkušenosti či nějaký tip a radu, tak sem s ní.Budeme potěšeni.

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Bezové víno


host - xxx.xxx.168.81 (?), 15.6.2016 23:47
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Před spoustou let jsem udělal víno, ale z bezinek. Cca 40 litrů (bezinky, cukr, voda a kvasinky Malaga, Madeira). Asi se povedlo. Bylo temně rudé, suché a těžké. Někteří po něm i oněměli. Bylo předloženo k určení, co je to za víno, „našim vinařům“ (měli společný vinohrad a sklep ve Valticích). Ač se docela picli, nakonec vylučovací metodou dokázali určit pouze to, že se skutečně jedná o víno. wink

Připojit reakci
   

Bezové víno


host - xxx.xxx.142.181 (?), 16.6.2016 16:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Hlavně nezapomeňte přidat živnou sůl protože bylinný výluh a cukr k výživě kvasinek nestačí. Kvasilo by to velmi neefektivně a lenivě!
*
Víno z květů černého bezu.
ing. Valenta, Příprava domácích vín, (bible domácích vinařů a podobných expedimentátorů).
----------------------------------------------------------------
(Rp. na 5l nádobu)


Květu z černého bezu se v domácnostech, zvláště na venkově, používá k přípravě kosmatic a osvěžujících nealkoholických nápojů. Při tom je víno z těchto květů snad vůbec nejlacinější, ale také velmi lahodné. Svou chutí připomíná muškátové víno. Na kvalitě získává delším uležením.
Postup:
10 okvětí černého bezu očistíme pod tekoucí vodou od prachu a drobného hmyzu, nos-
nou stopku co nejvíce zkrátíme. Květy necháme okapat a spaříme roztokem 1 kg cukru ve 4 l vody. Přidáme 1/2 balíčku živné soli, 10 g kyseliny citrónové (nebo lépe dva na
plátky nakrájené citróny bez jadérek i s kůrou) a po vychladnutí vzklíčené kvasinky. Směs ponecháme asi týden v kvasné nádobě uzavřené kvasnou zátkou. Zákvas procedíme, vymačkáme a mošt ponecháme stejným způsobem kvasit. Víno se velmi brzy čistí a po vykvašení je přetočíme a plníme do lahví.
*
(Omytím květů se zbavíte pylu, považuji to za zbytečné až nevhodné. Ale to je každém, jaký je kdo "hygienik").
Lepší je se důkladně věnovat zbavení se zelených stopek.

Rafael.

Připojit reakci
      

Bezové víno


galloway pippin (1403) - xxx.xxx.179.2 (?), 18.6.2016 14:13
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni.A to celkem dozajista bude platit.Prý je lečívá od květů až po kořen.

No i já jsem se letos prvně nechal zlákat k výrobě vína.Stalo se to asi tak...

Kvůli te potvoře vrtuli třešnové, a jejímu včasnému postřiku proti ní, jsem tak dlouho pečlivě sledoval průběh kvetení bezu černého, až jsem přišel na to, že by se z těch květů dalo něco kloudného a chutného vyrobit.

Našel jsem různé recepty na netu.ale usoudil jsem, že letos už sirob, ani marmeládu dělat nebudu...,dokonce ani nebudu dělat osmažené kosmatice.Pro ty, kteří o tom, tak jako já jaktěživ neslyšeli, krátce osvětlím.Jsou to obalované, smažené bezové květy.Recept po mě nechtějte.

Nakonec jsem usoudil, že nejlépe mě bude vyhovovat dobré léčivé víno na zimu, nebo letní, vodou vylehčené bezové vinné pití.

Recept pro výrobu bezinkového vína jsem použil takový.Svařit na tři litry vody 1.2kg. cukru.Po vychladnutí přidat 6-10květů zbavených třapiny, přidat nakrájený citron, a vinné kvasinky.Množství si lze poměrově upravit dle svého.Demižon, nebo sklenici uzavřít.A už to dva týdny kvasí.

Připojit reakci
         

Bezové víno


host - xxx.xxx.194.200 (?), 18.6.2016 17:53
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Květy Bezu neobsahují moc výživnách látek pro kvasinky, není to ovoce či jiný plod, takže radši přidám i živnou sůl.tím se nedá nic zkazit.Budu teprve odstraňovat květy a dolévat demižón cukerným roztokem.tak tam ž.sůl přidám.Kvasinky Haris Premium jsou sice kvaita, ale jen ten cukr jim moc potravy nedá.

Připojit reakci
            

Bezové víno


host - xxx.xxx.136.89 (?), 18.6.2016 18:15
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jménem hladových a živořicích kvasinek se za přidání živin moc přimlouvám!

Rafael.

Připojit reakci
               

Bezové víno


host - xxx.xxx.194.200 (?), 22.6.2016 15:44
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Po přidání živné soli to bublá dosti divoce, cca 2krát za vteřinu, tak se to musí víc hlídat.Tak mi víno jestě nebublalo, snad to nebude mít nějaký neblahý vliv.

Připojit reakci
                  

Bezové víno


host - xxx.xxx.121.240 (?), 26.6.2016 18:25
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj,

Mám květy už deset dní a málo to bublà-- tak po dvou vteřinách - živnou sůl jsem dal 1a1/2 vinka na 15L mám přidat kvasinky které bych znovu rozdělal nebo ž.sůl? A kolik?

Chtěl jsem už stáhnout květy..

Připojit reakci
                     

Bezové víno


host - xxx.xxx.107.29 (?), 26.6.2016 19:05
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je divné, kolik bylo dáno cukru a kolik kiseliny citrónové.Taky záleží na teplotě a pak jestli není problém v těch kvasinkách, ono se určitě vyplatí použít kvalitnější kvasinky a taky pozor na dobu expirace.Stává se že i koupené kvasinky jsou již né tak kvalitní, protože se skladovaly bůh ví jak.Ten poměr se mi zdá nic moc určitě bych těch kvasinek dal víc, nutno rozjet zvlášť v cukerném roztoku či moštu a přidáním živné soli se taky nic nezkazí.Ty květy bych stáhl, ony už toho ze sebe moc nepustí a mohlo by se to začít kazit-vznik plísně.

Připojit reakci
                        

Bezové víno


host - xxx.xxx.134.209 (?), 26.6.2016 19:36
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Třeba to málo bublá jen proto, že je to špatně utěsněno...
Ale to na povaze dotazu moc nemění.
*
Květy by už po takové době měly být odstraněny a měl by kvasit, dokvašovat jen čistý mošt.
*
Ale jaký a v jakých podmínkách?
Teplota, změna cukernatosti, chuť, čištění - nastupující čirost vína, sedimentace zákalu, usazování mrtvých kvasinek(bílých kalů na dně) apod.

Nedá se tak jednoduše na dálku radit...
Snad jen to, že ve všech fázích výroby to musí být pitné a chutné...

Rafael.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení domácích klobás1.6.2020
Uzení domácích klobás1.6.2020
Bílý ocet - dostupnost26.5.2020
Průměr komínu k udírně20.5.2020
Uzení domácích klobás19.5.2020
Generátor kouře15.5.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů