Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Vína > Ako pricukrit rozmiagane hrozno?

Stránky: 1, 2, 3   

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.132.67 (?)
3.11.2015 17:58, počet návštěv: 12541
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry, chystam sa robit cervene vino len neviem ako ho pricukrit este v nadobe kde bude nakvasat a pustat farbivo,

obral som, rozmiagal do nadoby no odmerana stava ma len 16 NM-v clankoch pisu ze ak je mensia cukornatost tak sa pricukruje no nikde nie je napisane ako,???

vie mi s tym niekto poradit?

ci mam zobrat napr 2lit stavy prihriat a rozpustit dane mnozstvo cukru???

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.130.177 (?)
3.11.2015 18:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

 Cukr se přidává vždy až do vylisovaného moštu.
Většinou zastudena prostým rozmícháním.
Nebo přeléváním přes plachetku nebo jemné síto s odváženým množstvím cukru při cezení moštu.
Ale můžete, jak píšete i část moštu přihřát a v něm ho rozpustit.
Záleží na Vás, na kvalitu to mít vliv nebude.

Rafael.

Připojit reakci
      

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.187.224 (?)
3.11.2015 19:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Probůh, hlavně NIC nezahřívejte. Cukr nasypte do rmutu do nádoby, kde se chystáte víno nakvášet a chvíli s tím vydržte míchat. Červená vína se doslazují na 23°NM. O zbytek se postarají kvasinky.      j.c.

Připojit reakci
      

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.132.67 (?)
3.11.2015 19:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

na www vina.szm.com pisu:

Na kvasenie mláta je vhodná kaďa, otvorený sud, alebo kanva z plastickej hmoty. Niekedy sa do mláta pridáva všetok nevyhnutný cukor, alebo len jeho časť, aby sa urýchlilo nakvasovanie a dosiahol sa vyšší obsah alkoholu, ktorý je nevyhnutný na vylúhovanie farbiva. Cukornatosť musíme merať hneď po rozmiaganí hrozna, pretože nakvasený mušt už nemá správnu cukornatosť.

preto teraz neviem co a ako ci teda pockat tych 10-12dni ako pisu a za obcasneho premiesania to potom vylisovat a pricukrit ci aj teraz...

Připojit reakci
         

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.187.224 (?)
3.11.2015 19:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

...je vhodná kaďa, otvorený sud, alebo kanva z plastickej hmoty...

Pokud máte v prostorách, kde víno budete nakvášet octomilky, nějakým způsobem si nádobu proti nim zabezpečte, Osobně se bez nich ve víně obejdu, Dobrá je plachetka z prostěradla, mikrotenu...  Mějte na paměti že hrozno je vhodné mít po dobu kvašení ponořené a v průběhu nakvášení s rmutem DENNĚ nejlépe několikrát zamíchat, minimálně 1x.   j.c.

Připojit reakci
            

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


dr.lecter (28) - xxx.xxx.132.67 (?)
3.11.2015 19:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dal som to do takej klasickej masiarskej bednicky na balkon, umyl som to normalne len vodou zatial som to este nerozmiagal, mam tam cele prebrane bobule, zajtra dodam druhu polovicku, kedze nemam mlyncek, planujem to len pomiagat nejakym hranolom drevenym, a nakvasat to bude normalne vnutri v izbe kde je stala teplotaokolo 20stupnov. som zaciatocnik tak sa mi zide kazda rada, citam zatial kade co kade tade po internete co sa tyka tejto problematiky :)

takze s tym pricukrenim mam este pockat, az ked to vylisujem pricukrit hej?

Připojit reakci
               

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.187.224 (?)
3.11.2015 20:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu) Připojit reakci
                  

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


dr.lecter (28) - xxx.xxx.132.67 (?)
3.11.2015 20:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

takze normalne do rozgniaveneho pridat cukor a dokladne premiesat, 

no v clanku je pisane nakvasanie rychle 2-4dni a zacat lisovat,

co bude pre mna lepsie tych 10-14 dni alebo tieto 2-4 dni? nebudem mat toho vela odhadujem tak po vylisovani 10litrov v cisteho mustu

co by ste odporucili??

Připojit reakci
                     

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.225.241 (?)
3.11.2015 20:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

 Těžko radit, rozhodnout se musíte sám. Na netu je o tom psáno dost a toto je jen diskuze nebo tláchání...
*
Pro j.c.:

Kdyby byl tazatel vinař a měl kvalitní hrozny, tak by se na takové věci neptal.
Tak jsem napsal co mám vyzkoušeno. Domácí postup.
Není moc dobré používat osvědčené vinařské postupy pro domácí výrobu ze zjevně nekvalitních hroznů!
Hlavně tím myslím dlouhé nakvašování na slupkách kdy se vyluhují třísloviny apod. kterých takové hrozny obsahují nadstardní množství.
Dále si myslím, že je dost těžké určit množství cukru který by se měl přidat do rmutu. V případě moštu to lze lehce, i když někdy s menší chybou změřit, nebo přepočíst na původní cukernatost.
Barvivo se dostatečně vyluhuje i v méně alkoholickém rmutu - přidaný cukr pokud by neprokvasil, tomu nijak nepomůže.
*
Jinak co se týká teploty, ponoření koláče pod hladinou apod., je třeba se držet osvědčených postupů.

Rafael.

Připojit reakci
                        

Ako pricukrit rozmiagane hrozno?


host - xxx.xxx.187.224 (?)
3.11.2015 21:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

cituji z Vašeho příspěvku... Cukr se přidává vždy až do vylisovaného moštu...      při výrobě červeného je to samozřejmě nesmysl.

...část moštu přihřát a v něm ho rozpustit...  samozřejmě může ale pokud má víno něco rádo, je to stabilita. Všeho, teploty, prostředí, ležení...

Co jsou to vlastně ty osvědčené postupy??  Odrzňovat nebo ne?? Ušlechtilé kvasinky nebo spontání kvašení?? Nechat kvasit 3 neděle nebo použít některý z přípravků a lisovat už po 4 dnech??. Co třeba zkusit růžák? Odpadá tím starost s JMF a přitom si zachová kyselší víno svěžest a mladé víno je v tomto případě vhodný produkt. Zrání a ležení v tomto množství? Zrání v sudu??  

Všechno je to volba vinaře, jen musí vědět co chce dělat a hledat informace jak na to. Co neumím, je výroba vína v množství do kádinky a myslím že to ani nejde.    j.c.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zpětný tah kvasné zátky - voda v demižonu49.8.20191356
Bratrancove trnkové víno919.7.20191690
Příliš sladké šípkové víno26.5.20191009
Skleněný chladič36.3.20197343
Jablečné víno191.3.20193641
Příliš velká hustota vína po dokvašení827.11.20185219
Síření silně alkoholového ovocného vína či vína z květu431.10.20181944
Množení kvasinek Vínka1431.10.201815350
Jak vyrobit domácí víno v malém2620.10.2018134058
Skladování vína v sudech 50.l z HDPE plastu11.6.20181423
Kvasná skleněná zátka (trubička)424.4.20183327
Jablečné víno81.3.20186437
Borůvkové víno913.9.201710118
Malinové víno 49.9.20174832
Bezové víno223.8.201714520
Rybízové víno 524.7.20173656
Víno z hlohu2928.12.201613129
Co se to vytvořilo na hladině? 312.12.20163446
Domácí víno - základní problémy5310.12.201647395
Ostružiny ve vodce1614.9.201621889
Zastavené kvašení u rybízového vína191.9.201610781
Jak odpeckovat 100 kg třešní?1126.7.201628042
Jaký další postup s rybízovým vínem?525.7.20165103
Pěna na rybízovém vínu36.7.20162819
Domácí víno z ananasu1426.6.201610396
Měření lihoměrem162.2.201632276
Ziadne bublinky21.12.20153121
Do akej vysky plnit demion? 1320.11.20158458
Ako pricukrit rozmiagane hrozno?269.11.201512542
Presny recept na vino z hrozna modreho neskoreho229.10.20154584
Víno, najrychlejsia vyroba2420.10.201515250
Jablečný burčák6013.10.2015103174
Domáci víno213.10.20156410
"Lisování" révy bez lisu103.10.201511376
Jiskra vína720.8.20155653
Rozdíl ve víně a v postupech1820.7.201515775
Proč mi pění víno?726.1.20158691
Matolinový klobouk - lisování711.6.20145989
Měření PH moštu34.6.20146015
Spínač teploty613.12.201311055
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Vína najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Udírna9.11.2019
Udírna9.11.2019
Lovecký a Turistický salám9.11.2019
Udírna8.11.2019
Jak obalit uzené maso?7.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů